A Nagy Magyar Scifi bibliográfia keresőjének használata
 
Figyelem! Az alábbiakban leírtak egyenlőre még nem teljeskörűen működnek, fejlesztésük folyamatban van!
 
A Nagy Magyar scifi-bibliográfia keresőfunkciója segítségével:
1.  Különféle szempontok szerint kereshetünk az adatbázisban
2. Az egyes,megtalált tételek adatlapján az összes rá vonatkozó adat, valamint amennyiben van, a kötet címlapja megtekinthető
3.  Lehetőség van az egyes kötetek tartalomjegyzékének megtekintésére
4. Egyes novellák tartalmának rövid leírásai megtekinthetők
5. Amennyiben az adott mű elérhető magyar nyelven elektronikus formában, akkor az adott helyre mutató hivatkozás is megtalálható
6. Lehetőség van az adatok felülbírálatára, és a javított adatok részemre történő elküldésére
Az egyes lehetőségek részletezve:

1. Keresési lehetőségek:
1.1. Az első  jelolőnégyzet bekapcsolásával meghatározhatjuk,hogy az adatbázis azon mezőjeiben, amikre a keresést indítottuk, a keresési mintát a mező elejéhez igazítsa( jelöletlen állapot), pl. "Von" esetén megtalálja a "Vonnegut", kezdetű tételeket, de nem találja meg a "Mc Intire, Vonda" tételt.

A jelölőnégyzet bejelölésével mindkét esethez tartozó rekordokat kilistázza
1.2. Megszabhatjuk, hogy a listázás esetéh az adott tételekhez tartozó tartalomjegyzéktételek  is megjelenjenek.
1.3 Kereshetünk a fantasztikus mű fajtája szerint. 
1.4. Az adatbázis egyes mezőinek tartalma szerint kereshetünk
1.5. Az adatbázisban, vagyis valamennyi mezőben előfordulható karakterkombinációra kereshetünk. (ebben az esetben pl. nem csak asimov művei kerülnek listázásra, hanem azok a tételek, amelyek róla szolnak, vagy azok a művek, amelyeknek szerkesztője volt, stb.

2.A kérdezés után létrejött listában a kívánt tétel sorszámára kattintva megtekinthetö az adott tétel adatlapja, valamint, amennyiben   rendelkezünk vele, az adott tétel címlapja.

3. A tételes adatlapról lehetőség van az adott tétel tartalomjegyzékét kilistáztatni, már amennyiben  az adatbázisban van erre adat

4.Norrisnak köszönhetően egyes tételek tartalmáról rövid összefoglalás tekinthető meg a "NORRIS" feliratra történő kattintással.

5. Amennyiben az adott műnek a WEB-en létezik magyar nyelvű elektronikus formája és tudomásom van róla, akkor a tétel sorszáma után levő "ETEXT" feliratra kattintva elérhető.

6.A tétel sorszáma után álló "JAV" feliratra kattintva lehetőség van az adott tétel összes adatának javítására, és a javított adatok elküldésére a részemre. A kapott anyagot igyekszem minél gyorsabban az éles adatbázison átvezetni.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatba kérdésed lenne, kérlek írd meg a gyorgyia@scifi.hu címre

Györgyi Ákos
2000.07.07