Norris sci-fi bibliográfiájának története

Akik a Solaria levelezési listán figyelemmel kísérik a levelezést, talán azok közül is kevesen emlékeznek egy tavaly (1998)  szeptemberi levélre, amelyet Csák Tamás - Norris juttatott el Pocsai László segítségével a listára. Ezért idéznék ebbõl a levélbõl:

"Csák Tamás vagyok, ismertebben én vagyok Bódi  Ildikó férje.
Idestova  négy  éve  fejembe  vettem,  hogy  író,  cím, tartalom és megtalálási hely szerint összegyûjtöm  a Magyarországon megjelent  összes sci-fi novellát. Ezidaig 2000 db került feldolgozásra. ..."

A levél után megkerestem Tamást és megegyeztünk, hogy az elkészült anyagait elküldi nekem és én megpróbálom a Web-en publikálható formába önteni.
Norris eddíg egyenlõre az A és B betûvel kezdõdõ nevû szerzõk novelláinak feldolgozásával készült el (*), de már ez az anyag is annyira figyelemre méltó és az igazi sci-fi kedvelõk számára - a rövid tartalomismertetések révén - egyedi csemegét jelent, hogy úgy döntöttem, hogy az eddíg elkészült részeknek minél sürgõsebben az Interneten a helyük.

És végezetül egy kérés, amit Norris nevében is közzé tennék:
Aki olyan novelláról tud, ami nem szerepel a közzétett anyagokban, az jelezze a részemre (gyorgyia@scifi.hu), hogy az információt Norris felé továbbítani tudjam, és így teljesebbé tehessük ezt a bibliográfiát.

Györgyi Ákos    1999.május 13.

(*) Mint Önök is észrevehetik a bibliográfia azóta tovább bõvült, és a meglevõ anyagok is kiegészítésre kerültek. Gy.Á. 1999.10.08.