Keresési minta:Cs ___Típus: szerzo ___Illesztés: A minta elejétől
808. Csáky Ida :Az érdeklődők
A felderítők központi tudattal irányított értelmes lényeket találnak egy ismeretlen bolygón. A helybéliek eleinte gyerekesen viselkednek, majd megpróbálják felrobbantani a földiek hajóját, amit épp hogy sikerül megmenteni.
A rejtélyes idegen            

809. Csáth Géza :A sebész
Az író megismerkedik egy részeges sebésszel, aki megtalálta az időt az emberi agyban. Az orvos ki tudja operálni az emberek fejéből az időt, és így mentesülnének annak minden átka alól. De, míg gyakorlattá nem válik a sebészi beavatkozás, használható helyette az abszint.
A Rádiumkirály Galaktika     Galaktika 35.        

810. Cseke Gábor :Találmány
Egy orvost felhívja régi barátja, aki egy híres professzor mellett dolgozott sokáig. A barát feltalált egy gépet, amely segítségével a lopott tárgyakat el lehet tüntetni. Mikor bemutatja a gépet működés közben, nem csak a lopott téglák tűnnek el, hanem maga a gép is. Az orvos azóta nem találkozott a volt barátjával.
Vega 7.            

811. Cser András :Képmentők
Elérkezett az a kor, amikor a barbár tömegek sorra pusztítják el a szebbnél szebb műalkotásokat. Egy festő híres festményekre festette horrorisztikus műveit, ezzel védve őket a csőcselék gyújtogatásától.
Birodalom 3.            

819. Cserna József :A glória
A főhős nagyreményű, szoknyabolond banktisztviselő. Egyszer mégis igazán szerelmes lett, mire - legnagyobb megrökönyödésére - egy glória jelent meg a feje felett. Elmenekülve az emberek szeme elől az egyháztól kér segítséget. A pap sem tud segíteni, de a glória végül önmagától eltűnt. Kiderül, hogy a főhős egy különleges sugárral kezelt ételből evett, mely ilyen különleges jelenséget produkált. A megkönnyebbült férfi végre megnősülhetett.
Dráma a Holdon            

821. Cserna József :A Nagy Vízmű
A Déli-sark felolvasztott jegének egy hatalmas vízmű segítségével a sivatagokba vezetik, ezzel megoldva az emberiség élelmezési gondjait. A világ élelmezését biztosító konszern a konkurenciától tartva szabotálni kezdi az építkezést. A főmérnököt és barátait zsarolással vagy fenyegetéssel próbálják megnyerni ügyüknek. A lekiismeretes emberek ügyesen kicselezik támadóikat.
Galaktika 55.            

815. Cserna József :A tejesüveg
Az atomháború utáni szörnyűséges rombolásba belefáradt katona fegyvere utolsó golyójával lelövi azt az embert, aki egy asszonyt megölve próbált egy teli tejesüveghez jutni. A lövés ereje a katona fejére omlasztja egy ház romjait. Utána csend és nyugalom.
Dráma a Holdon            

820. Cserna József :Agyműtét
A híres professzorhoz elhozzák hazája diktátorát, aki súlyos fejsérülést szenvedett. Az orvosnak az az ötlete támadt, hogy átülteti agyát a diktátor testébe, és annak hatalmával elősegítené a demokratikus fejlődést. Fiatal asszisztense megelőzi professzorát, az ő agya kerül a diktátor testébe. Nagyon körülményesen lát neki a dolgok megvalósításához, és elkésik tervével. Kitör a forradalom és megölik a diktátort, meg a professzort.
Dráma a Holdon            

816. Cserna József :Bonaparte professzor halála
Egy vidéki kisváros híres professzora megrögzött étkezési szokásoknak hódol. Egy nap nem kapta meg időben az ebédjét, és mert napokra elfeledkezett róla a pincér, szépen éhenhalt.
Dráma a Holdon            

813. Cserna József :Dráma a Holdon
A Föld két nagyhatalma összefogásával két rakétabázist létesítenek a Holdon, ahol a megsemmisítésre váró atomrakéták energiáját a Hold tengelyforgásának felgyorsítására használnak fel. Az amerikai bázis vezetője, a rasszista erőknek engedelmeskedve, késleltetni akarja az orosz rakéták indítását. Ennek érdekében a kényszerszeretőjét is latba veti. Az orosz nem áll kötélnek, ezért az amerikai halálosan megsebesíti és megrongálja a berendezést. Szeretője megöli az amerikait, majd segít az orosznak megjavítani az állomást, de ez az életükbe kerül.
Dráma a Holdon            

814. Cserna József :Futballmeccs
Sokéves mongóliai tudományos kiküldetésből visszatérő tudós érdeklődve vesz részt egy FTC - MTK labdarugómérkőzésen, ahol legnagyobb megdöbbenésére a játékosok soha nem látott technikával mérkőznek. A meccs végére kiderül: robotok fociztak. Sikerül beszélnie az egyik játékossal, aki a gépemberek eljövendő uralmáról mesél. A tudós, ájulása után, korházban ébred, ahol gyanúsan kinéző orvosok gyógyítják. Inkább újabb kiküldetésre megy Mongóliába.
Dráma a Holdon            

817. Cserna József :Lázadás
Egy ismeretlen személy az USA összes kormányzati és katonai telekommunikációs vonalára rácsatlakozva egy független indián állam létrehozását követeli. Hogy komolyan vegyék, sorra robbantja fel a katonai műholdakat és rakétabázisokat. Az indiánok Nagyfőnöke lebeszéli sz ismeretlent követeléséről, hisz ezzel mégjobban ártana az indiánoknak. Az ismeretlen ezután a leszerelési tárgyalások elindítását szorgalmazza. Bár az idegen elfogására eget-földet megmozgatnak, soha nem derül fény a kilétére.
Dráma a Holdon            

818. Cserna József :Székláb
13 (színházi jelenet) Bútorgyár tervezőirodájában a mérnököt maga Michelangelo keresi fel, hogy széklábakat gyártson, hisz alkalmazkodnia kell az új kor elvárásaihoz. A mérnök szeretné lebeszélni a tervéről, mellyel csak elherdálná tehetségét. Ebben a pillanatban halad el felettük az égbolton az első műhold. A művész fellelkesülten szemléli az ember alkotását. A mérnök hírtelen felébred és nem tudja, vajon álmodott-e, vagy csak egy őrülttel beszélgetett.
Dráma a Holdon            

812. Cserna József :Űrkaland
Az űrállomáson dolgozó főhős pillanatnyi áramszünet következtében szkafanderestül kiesik az állomásról. Kínkeservesen sikerül elkapnia egy kapaszkodót, amit oly erősen megszorít, hogy csak a mentésre érkezők tudják lefeszegetni az ujjait róla. A történtek után megrögzötten fél a magasságtól és a nyílt terektől.
Dráma a Holdon            

825. Csernai Zoltán :A Kajmán-effektus
Pepe hajóját egy földrengés okozta szökőár elsodorja a partoktól és elszivárog az üzemanyaga. Fura, dudorral ellátott, intelligens delfinek segítenek Pepének hazajutnia. A Kajmán-árokba süllyesztett vegyi- és atomhulladék szivárgása okozta ezt a genetikailag megváltozott delfinek megjelenését vagy valami más?
Galaktika 55.            

823. Csernai Zoltán :A Sátán háromszöge
Az United Sex filmvállalat a Bermuda-háromszögben forgatja legújabb filmjét, amikor - a forgatókönyvvel megegyezően - előjönnek Quetzalcoatl emberei, és mindenkit a víz alá visznek. Nemsokára ott-terem az amerikai haditengerészet és nyomozni kezd. Kikérdezik a forgatókönyvírót, aki igen meglepődött azon, hogy a valósággal megegyezik az írása. Szerinte fölösleges az ijedelem, hisz mikor a Tollas Kígyó felismeri a filmeseket, rögtön visszaküldi őket a felszínre. A forgatókönyvírónak lett igaza.
Galaktika 27            

3133. CSERNAI Zoltán :A sziget
A magyar származású francia pilóta kényszerleszállást hajt végre egy apró csendes-óceáni szigetre. Örül a Robinson-életnek, de nemsokára földönkívüliekkel találkozik, akik magukkal viszik egy olyan helyre, ahol teljesebb életet élhet.
Az idő hídján            

826. Csernai Zoltán :Álompor
Antal, veterán újságíró, képes volt álmában a legapróbb részletességgel felidézni múltja bármely eseményét. Egyik riportútja során beszerez egy különleges port, amely segítségével képes álmait irányítani. Megmámorosodik a lehetőségtől és pattanásig feszíti agyát. Megbetegszik, majd műtét közben meghal.
Vámpírok és csillagok            

824. Csernai Zoltán :Béke a Kék Bolygón
A földönkívüli megfigyelők észlelték, hogy a Földön atomháború zajlott le. Az éterbe sugárzott rádióadásokból értesülnek a túlélők helyreállítási szándékairól. Valójában három rádióautomata ismételgeti óránként a beléjük táplált üzenetet az éter hullámain, csak élő ember nincs, aki meghallgatná.
Galaktika 37.            

3134. CSERNAI Zoltán :Galápagos királynője
Pabló egy egyszerű egyetemistaként belekeveredik a politikába, és emiatt salétrombányába deportálják. Sikeres szökése után a Galápagos-szigetek egyikére menekül, ahol egy farmer befogadja. A farmer fiával életét veszti egy hasadékban, ahonnan egy tízezer évet hibernációban töltött lány kerül elő. Pabló megvendégeli a lányt, aki feltehetően a legendás Mu egyetlen túlélője. A lány katonai korházba kerül és Pabló reméli, hogy még találkoznak.
Galaktika 93.            

822. Csernai Zoltán :Kövek
A híres urológus-sebész professzort felkeresi régi iskolatársa, aki az Atomfizikai Kutatóintézetben dolgozik a ciklotron mellett. A barát epeköveit rövid idő alatt eltávolítják, és a jobb emésztés érdekében széntablettákat írnak fel neki. Ennek ellenére az atomkutató ismét epeköves lett, ismét operálni kellett. A kövek furcsa kinézete miatt a professzor magával vitte azokat a londoni orvoskonferenciára. Az angol vámosok lefoglalták a köveket, mert gyémántok voltak. A professzor szélhűdést kapott és meghalt. Sírba vitte a kövek titkát: az epekövek a ciklotron sugárzásának hatására átalakult széntabletták voltak.
Galaktika 13     Metagalaktika 1        

834. Csikász Lajos (Luis,L.V.) :A bűvész
A bűvész egy ócska bárban lép fel, amíg nem hall a Rattler Cytiben minden évben megrendezett bűvészfesztiválról. Benevez a versenyre, amit nagy sikerrel megnyer. Itt tudja meg, hogy nem ő az egyetlen pszi képességű ember a Földön. A kisváros lakói mind pszi erők felett rendelkeznek és egy új emberiség eljövetelén munkálkodnak. A fesztivál ürügyén összegyűjtik e képességgel megáldott embereket, mielőtt a hadsereg vagy a CIA kezébe kerülnének.
X - magazin 97/11.            

835. Csikász Lajos (Luis,L.V.) :A Felismerhetetlenül Megismert Tartomány
Kök kapitány a Youessess űrhajó parancsnoka megszerzi a rendkívül ritka vulkáni régiséget, egy fülhegyezőt. Spíknek ajándékozza azon esemény megünneplésére, hogy 48 éve sikerült először a bal kezével megvakarnia a jobb halántékát.
X - magazin 97/11.            

828. Csikász Lajos (Luis,L.V.) :A Lázár-terv
Davist, az időőrjárat független ügynökét, a XLV. századba küldik, hogy derítse ki hová tűnt a legnagyobb űrállomás. Egy kisbolygóból kialakított űrállomásra menekül a Korita egyház életben maradt tagjai az ellenük fellázadt Földről. Az űrállomással a késői kréta-korba repülnek, hogy ott hozzák létre új vallási központjukat. Davisnek sikerül az állomásra kerülnie, s így jelezhette az időőrjárat számára annak helyét és idejét. Az Őrjárat a Földnek ütközteti a kisbolygót, amely kipusztítja a dinoszauruszokat.
X - magazin 97/4.            

831. Csikász Lajos (Luis,L.V.) :Ahol a homok szitál ...
Kr. e. II. évszázadban élt kínai utazóra, Csiang Csienre kell vigyázni a két időjárőrnek Több esetben is ki kell szabadítaniuk a hunok fogságából. Egy másik ügynök több száz évvel később Kínában szisztematikusan eltünteti Csien azon feljegyzéseit, ahol megemlíti a két különleges idegent, akik segítették őt.
X - magazin 97/7-8.            

833. Csikász Lajos (Luis,L.V.) :Allergia
A XXII. században a lakosság 90%-a valamilyen allergiás betegségben szenved. Egy tudós kideríti, hogy földönkívüliek tevékenységének eredménye az allergia, akik így átvették a Föld gazdasága feletti hatalmat. Egy földalatti szervezet lépésről-lépésre felderíti az idegeneket, majd egy váratlan akcióval mindannyijukat elkapják. Az idegenek űrhajóin emberek indulnak a többi leigázott bolygó felszabadítására.
X - magazin 97/10.            

827. Csikász Lajos (Luis,L.V.) :Egy tál füge
Trevor Davis, az Időőrjárat tagját elküldik 1490-be, mert feltehető, hogy Mátyás, magyar király környezetében idegen időutazó tartózkodik. Mátyásnak sikerült Európát összefognia, kikergetni a törököt a Balkánról és erős birodalmat hagynia fiára. Az idegen ügynök orvosként futott Mátyás közelébe, s így könnyen megmérgezhette a királyt. Az idegen Habsburg leszármazott volt, aki így akarja biztosítani családjának a felemelkedést. Mense Everard elmeséli Davisnek, hogy a Danelliánok azért hagyták meghalni a királyt, mert az új időfolyam jobban megfelel elvárásaiknak.
X - magazin 97/3.            

830. Csikász Lajos (Luis,L.V.) :Groenlendinga Saga
Everard eltűnt az 1000 körüli Skandináviában. Davis utána megy, hogy megtalálja és visszahozza. Grönlandon talál rá, ahol Everard alakítja Vörös Erik szerepét. Megrendezik saját halálukat és visszatérnek szolgálati helyükre.
X - magazin 97/6.            

832. Csikász Lajos (Luis,L.V.) :Isten ostora
1987. novemberében az atlantai Járványfelügyeleti Központból, rejtélyes módon, eltűnt több halálos vírussal telített kémcső. Az Időjárőr Szolgálat Davist küldi nyomozni. A kémcsőket egy fundamentalista arab ex-időjárőr lopta el, és az emberiség legnagyobb vírusjárványait indítja el, hogy kiírtsa az összes hitetlent. A danelliánok csak azután fogják el az elkövetőt, miután a történelmi hűségnek megfelelően az összes járványt útnak indította.
X - magazin 97/9.            

829. Csikász Lajos (Luis,L.V.) :Vodka és puskapor
Davis és Everard a XVII. század végébe kap küldetési feladatot. Kettőjüknek kell vigyázniuk és tanítaniuk a fiatalkorú Nagy Pétert. Közben sikeresen elhárítják egy időtörő bandita támadását is.
X - magazin 97/5.            

836. Csóka Károly :Titok
A főhős világéletében szeretett kutatni. Régésznek, kutató-biológusnak akart menni. Mikor a szülői házba hazatér, mindig a padlásra tér kutakodni. Egy nap megtalálja a nagyapja naplóját, és egy nagyszerű titkot talál benne. Szeretné mindenkivel megosztani, de ezt mindenkinek saját magának kell megtalálnia.
Menekülés a Naprendszerből            

837. Csorba László :A nagy versen
Nyugdíjas nénike leesett az erkélyről, mert megijedt egy egértől. Szomszédban, ahonnan mentőért és rendőrért telefonálnak, felrobban a gáztűzhely, ami miatt a rendőrautó belerohan egy buszba. Az eseményeket egy másik bolygón indították el, ahol versenyt hirdettek arra, hogy ki tud a lehető legkisebb beavatkozással a lehető legnagyobb, a lehető legtöbb áldozatot követelő balesetet elindítani.
Galaktika 172.            

838. Csorba László :Vörös - fekete
Egy új növényt találnak a kutatók, melyről a tudósok azt vélik, hogy a világűrből érkezett. A színe miatt vörös - feketének nevezik el. A gyümölcse nagyon finom, de évek múltán kiderül róla egy halálos tulajdonsága. A gyümölcs magjai megtelepednek bármely élőlény bélrendszerében, s növekedésnek indulnak. Néhány hónap alatt kifejlődnek, szó szerint elfogyasztva hordozójukat.
Galaktika 172.            

839. Csorba Piroska :A szőnyeg
Egy gyermektelen középkorú házaspár férfitagja, miután felépült szívinfarktusából, vett egy kopott perzsaszőnyeget. Bezárkózott szobájába és csak nagy ritkán jött elő. Felesége apránként kiderítette, hogy férje azt hiszi repülőszőnyeget vett. Egy nap aztán a bezárt szobából eltűnt a férfi és a szőnyeg.
Vega 8.            

840. Csudakova, Marietta :A létezés tere
Kraft, a nyomozó, fura emberrel találkozik, akinek végtelen az ideje, ám egyre kevesebb térrel rendelkezik. A nyomozónak átad megőrzésre egy paksaméta iratot, majd eltűnik harminc évre. Második találkozásukkor a férfi mesél az ellenségéről, aki az életére tőr. Kraft nemsokára értesül a férfi haláláról. Elütötte egy lovas kocsi, és a korházba menet túl vitték a férfi életterén.
Kaland a végeken            


Összesen 35 találat

Ha valamelyik rekordban hibát találsz, kérlek írd meg, megadva a hibás rekord sorszámát és a hibát.

A levélíráshoz kattints erre a címre: gyorgyi.akos@axelero.hu