Keresési minta:E ___Típus: szerzo ___Illesztés: A minta elejétől
1016. Earle, Warren :A forbes elleni vád
Hugával egy háztartásban élő Forbes doktor kifejleszt egy gépet, amely segítségével átlátszóvá vált az emberi ér- és idegrendszer. Egy nap holtan találja hugát, akinek véregényeiben a vérsejtek morse-ábécé rendszerbe állva megmutatták a gyílkos nevét. Forbes megölte huga gyílkosát és a börtönben várja az ítéletet.
Homályos zóna            

1017. Edelstein, Scott :A mérleg kora
A túlnépesedés miatt bárki, bármikor nyugdíjazhatja magát. Egy teljes évig gyönyörök között élhet, bármit megkap az illető, de az idő lejártakor elgázosítják. A húszéves Homa is aláírja nyugdíjazását, mert semmi érdekeset nem talál az életben.
Galaktika 82.            

1018. Edison, C. Harald :Elmúlt és eljövendő háborúk
Több millió év múltán élő embereknek szinte isteni hatalmuk van. Egy nap az Androméda-galaxisból jött idegenek háborút indítanak az emberiség ellen. Mivel semmilyen információ nem maradt a háborúról, az egyik nő felidézi emlékezetéből Homárosz Iliászát. Felállítanak egy klónozott acháj sereget és az andromédabeliek szent állatáról másolatokat készítettek. Mikor az ellenség megpillantotta szent állatát, amely az emberek oldalán harcol ellenük, fejvesztve menekültek a Galaxisból.
X-magazin 97/10.            

3138. Effinger, George Alec :A földönkívüliek, akik mindent, de mindent tudnak
Nuhpoknak hívott földönkívüliek érkeznek a Földre és felajánlják segítségüket az emberiség problémáinak megoldásában. Mindenki nagyon hálás nekik, de szinte kibírhatatlan a fennkölt, tudálékos természetük. Az emberek tömegével hagyják el a Földet, hogy nulp-mentes bolygókat keressenek.
Átjáró 10.            

1019. Egan, Doris :Az időutas
Valamikor a jövőben különböző korokból összetoborzott emberek járják az idővonalakat. Tárgyakat és személyeket emelnek ki az időből és a jövőbe viszik. Legjobbjuk egy XX. századi nő, aki főnöke csempésztrükkjeit kihasználva egy XX. századi fiatal férfit hozat a jövőbe, hogy növelje vele csoportjának összhangját.
Galaktika 113.            

3143. Egan, Greg :Átmeneti álmok
A történet főszereplője szeretne digitális másolatot készíteni az agyáról, hogy élete további részében sérthetetlen robottestben élhessen. Figyelmeztetik a másolás közben megjelenő átmeneti álmokra. A férfit egyre jobban foglalkoztatja az álom, amikor hírtelen rátör a felismerés: ő már valójában halott. Az agymásolás és az átmeneti álmok valójában maga a halál előtti tudat utolsó illúziói.
Én, a halhatatlan            

3139. Egan, Greg :Bizonytalan pályák a hazugságok tengerében
2018. Január 12.-én az emberiség egy közös tudati állapotba kerül, majd a teljes tudati káoszból lassan kikristályosodnak a különböző vallási, szellemi csoportosulások. Egy városban jól elhatárolódott területen fekszenek ezek a csoportok. A területek határain állandó vándorlásban élnek azok, akik nem akarnak egyik vallási körzethez sem tartozni. Egyetlen vágyuk, hogy megtalálják a városból kivezető utat, amit a történet főszereplőjének sikerül is, de csak egyedül járhatja végig.
A Holtak Galaxisa            

3141. Egan, Greg :Burok
Egy biotechnológiai üzem elleni bombatámadás kivizsgálását egy homoszexuális nyomozóra bízzák, hogy később a cég ezt reklámként felhasználhassa új terméke piacra dobása során. Egy új módszer plussz védelmet biztosítana a magzat számára az anyaméhben a külső támadásokkal szemben. A csecsemők nem lehetnének AIDS-esek, drogfüggők, alkoholisták és homoszexuálisok sem. Hatalmas indulatok szabadulnak fel a termék bevezetése körül. A nyomozó - bár maga is homoszexuális - nem tesz semmit a termék megjelenése ellen.
A jég birodalma            

3142. Egan, Greg :Óceánmély
Egy húszezer éve betelepített bolygón, - ahol már legendákba és vallásba fakult az áttelepítés kora - egy ifjú komoly vallási élményben részesül, mikor bátyja mélyen az óceánba merítette. Az ifjú felcserepedve mikrobiológusnak tanul és az eltelt évek során egyre mélyül a vallásos hite. Kutatásai során szembesülnie kell azzal a ténnyel, hogy minden vallási élményéért, és a bolygó valamennyi lakosánál megjelenő vallási élményekért egy őshonos tengeri mikróba által kiválasztott váladék a felelős.
Hullócsillag            

3140. Egan, Greg :Pelyva a szélben
Egy perui származású biokémikus megszökik az Államokból és eltűnik az El Nidó-nak hívott dzsungelben, valahol Peru és Kolumbia határán. Nyomába küldenek egy különleges ügynököt, hogy élve hozza vissza a szökevényt. A genetikailag átalakított dzsungel fogságba ejti az ügynököt, aki ezután a biokémikus megfertőzi a legújabb készítésű vírustörzsével. A vírus segítségével bárki képes tudatosan megváltoztatni az agya neuronhálózatát, új személyiséget létrehozva ezzel.
A jég birodalma            

1035. Egan, Greg :A kis aranyos
Egy férfi gyermekszeretet éhségben szenved. Beszerez egy biológiailag előállított, subhumán csecsemőt, aki négy éves koráig életképes. A férfi, egy különleges technikának köszönhetően, megszüli a gyermeket, akivel végtelenül boldog hónapokat tölt el. Ám egy hiba folytán a gyermeknél kifejlődik a normális éntudat. Így a férfi egy művileg degenerált csecsemő helyett egy normálisan kifejlődött négyéves gyereket kell majd eltemetnie.
Feketecsuklyások            

1027. Egan, Greg :A látó
Philip Lowe-t fejbelövik. A kotházban felébredve veszi észre, hogy olyan perspektivából, mmintha a plafonon lennének a szemei. Nagy lassan megbarátkozik a gondolattal és úgy éli életét, mintha egy folyamatos szappanoperát látna, melynek ő a főszereplője.
Ópiumkeringő            

1025. Egan, Greg :A páncélkazetta
Egy agysebész módszeresen elpusztította fia agyának nagy részét. A fiú személyisége azóta kénytelen idegen testekben tengetnie életét. Évtizedeken keresztül vándoról testről-testre, és megpróbálja tudását egy páncélkazettába gyűjteni. Egy nap aztán felismeri az igazságot.
Ópiumkeringő            

1031. Egan, Greg :A séta
Egy komputerkalózt kisér utolsó útjára a bérgyílkos. Minél jobban behatolnak az erdőbe a kalóz annál inkább megpróbálja meggyőzni leendő gyilkosát. A hóhér átad áldozatának egy neurális implant-belövőt. A kalóz így megkapta a hóhér személyiségét, aki meg főbe lőtte magát.
Csillagrobbanás            

1021. Egan, Greg :A száz fényéves napló
Egy tudós, a megfordított idejú galaxisok tanulmányozása során felfedezi a jövőbelátás egyfajta lehetőségét. Ha valaki naplót vezet mindennapjairól, visszaküldheti azt a múltba saját magának. A főhős a jövőban megírt naplója szerint éli életét és a szeretőjétől megtanulja, hogyan kerülhet ki ennek a kötött életnek a csapdáiból.
Csillaghajók            

1020. Egan, Greg :A végtelen gyílkos
Egy különleges kébítószert fogyasztó egyén olyan örvényt képes mentálisan gerjeszteni. mely kaput nyit a számtalan párhuzamos világegyetem között. Ennek megakadálypzására egy speciálisan felkészített embert küldenek ki, aki likvidálja a kábítószerest. A mostani célszemély elérésekor nem tudja feladatát teljesíteni. A végtelen számú, párhuzamos világok valamelyikében sikerült a feladat, de van olyan is, ahol nem.
Csillaghajók            

1034. Egan, Greg :Axiomatikus
Egy férfi feleségét megölték egy bankrablás során. Bosszút akar állni felesége gyilkosán, de morális énje nem engedi. Vesz egy implant-csomagot, ami pár napra kioltja moralitását, és sima egyszerűséggel végez a gyilkossal. Az implant viselése közben magtalálja azt a lelki békét, amit már felesége halála óta keresett. Azóta megszállottként veszi az impalntot.
Feketecsuklyások            

1032. Egan, Greg :Az erkölcsös víruskutató
Egy víruskutató isteni akarat végrehajtójának képzelve magát, létrehoz egy különleges vírustörzset, amellyel elpusztíthatók az erkölcstelen emberek. Vak buzgalmában elfelejtkezik egy fontos dologról, amelyre egy utcalány hívja fel a figyelmét. Az új vírussal született gyermekeket csak egy hónapig szoptathatják az anyukák, különben őket is elpusztítja a vírus. A férfi egy hirdetéssel túlteszi magát az ügyön.
A Jessa fátyla            

1023. Egan, Greg :Az ölelés
Egy férfinek, aki klónozott gyermekei testébe ültette át saját tudatát, az az őrült ötlete támadt, hogy festményeket valósít meg a valóságban. A zölelés című festményen látható női fejjel rendelkez leopárdot is sikerül elkészítettnie egy genetikussal. A festményen látható férfit az az ember személyesíti meg, aki védelmezte a leopárd-nőt. Bár az őrült a beleegyezésük nélkül viszi keresztül terveit, mégis visszazökkennek a hétköznapok megszokott rendszerébe.
Csillaghajók            

1029. Egan, Greg :Egyre közelebb
Már mindenki korlátlan ideig élhet. Az emberek mindinkább önmaguk és mások megismegésével töltik idejüket, ezért még a legszélsőségesebb helyzeteket is képesek kipróbálni. Az a csúcspont, amikor két ember tudata összekapcsolódik egy közös tudattá egy közös testben. A szétválás után a két ember messze elkerüli egymást, hisz mindenki az ismeretlent keresi. Az összekapcsolódottak együtt is olyan magányosak, mint külön-külön.
Tűzözön            

1028. Egan, Greg :Emberrablás
A főszereplő feleségének számítógép készítette digitális hasonmását idegenek elrabolják és annyi váltságdíjat kérnek érte, mintha valódi ember lenne. A férj eleinte nem teljesíti a rablók követelését, de nem bírja elviselni feleségének szenvedését, mégha az csak egy számítógép program is.
Ópiumkeringő            

1022. Egan, Greg :Eugene
Egy átlagos házaspár sok pénz nyer a lottójátékon. Mivel gyermekük nem születhetett, ezért mesterségesen, a lehető legjobb gén- és intelligencia struktúrával rendelkező utódot próbálják elkészítettni a világ leghíresebb genetikusával. Számítógépük képernyőjén megjelenik a még meg nem született fiuk, aki elérte a Nirvánát, és nem is akar megszületni. Mivel eltüntette szülei bankszámlájáról az összes pénzt, a házaspár úgy élt ezután, mint eddig.
Csillaghajók            

1030. Egan, Greg :Házastársi szeretet
A férj teste szétroncsolódik egy baleset során. Míg új testet klónoznak neki, addig feleségének viselős anyaként kell hordoznia férje agyvelejét a méhében. A hosszú tortúra alatt a nő úgy érzi, hogy férje biztosítója egyszerűen erőszakot követett el rajta. Bár végül épen és egészségesen visszakapja szeretett férjét, a nő lelkében végérvényesen megvéltozott valami.
Csillagrobbanás            

1024. Egan, Greg :Hogy önmagam lehessek
Minden embernek születésekor beültetnek egy kristályt a fejébe, amely együtt növekszik az aggyal, és később átveszi annak a helyét. A főhős elöször rémülten gondol arra a napra, mikor ez bekövetkezik. De, réjön, hogy eddigi személyisége a kristályagyban volt és örül amikor elveszti a másikat.
A Galaxis Császára            

1033. Egan, Greg :Rohanás a sötétségbe
Betüremkedésnek nevezett fekete félgömbök jelennek meg időszakosan a Föld felszínén, amelyekben a levegő a gömb középpontjába sűrűsödik. A gömbbe rekedt emberek kimentésére speciális alakulatot hoztak létra. Nately tizenkettedik alkalommal hatol be egy ilyen Betüremkedésbe. Mentés közben elpusztít egy ismeretlen szerkezetet. Ez a szerkezet tüntette el a Betüremkedést, elpusztításával Nately végleg lerögzítette a feketeséget, halálra ítélve önmagát és a bent rekedt embereket.
A Jessa fátyla            

1026. Egan, Greg :Vértestvérek
Egy lány-ikerpár mindkét tagja megkap egy vírust, amely fehérvérúséget okoz. Gyógyszeres kezelést kapnak, de az egyikük meghal. A túlélő testvér leleplezi a Kor legnagyobb gyógyászati csalását és ezzel az emberek százait mentette meg.
Ópiumkeringő            

1036. Eisenberg, Larry :Az apám korában
A híres nobeldíjas todós árnyékában fia nem tud sikeres lenni. Az apa felfedezi a sejtek öregedésének okát és kisérletezés közben megfiatalodik. Mivel a fia nobeldíjas szeretett volna lenni, őt az apja megöregíti. Így apa és fia helyet cserélt.
Metagalaktika 3.            

1037. Eklund, Gordon :Angyal
Szüleik halála után egy lány és öccs bevették magukat a sivatag sziklái közé. Itt találkoztak egy férfival, aki befogadja őket barlangjába. A sivatag szélén álló város lakói időnként hajtóvadászatot indítanak a férfi elle. Egyik ilyen vadászat alkalmával megölik a kisfiút és az őt befogadó férfit is, de az képes regenerálnia testét. A lány elhagyja a férfit, mert képtelen olyasvalakivel egy helyen lakni, aki nem tud meghalni.
Galaktika 84.            

1041. Eliade, Mircea :A kígyó
Egy kis bensőséges társaság finoman össze akarja boronálni két fiatalt, de a kirándulás közben megismert pilóta keresztül húzza a számítást. A pilóta különlegesen harmonizál a természettel, s csodálatos dolgokkal ismerteti meg a lányt, akit társául fogadott.
Különös kalandok            

1038. Eliade, Mircea :Cigánylányok
Gavrilescu kíváncsiságtól hajtva betér a Cigánylányok nevű fegadóba. Három lány fogadja, akik szeretnék ha kitalálná, hogy melyikük a cigánylány. Gavrilescunak sehogy sem sikerül eltalálnia, és mire kijön a fogadóból, tizenkét esztendő telt el odakint. Visszatérve a fogadóba, találkozik első szerelmével és vele tart.
Különös kalandok            

1039. Eliade, Mircea :Egy nagy ember
Az író barátja ijedten konstatálja teste hírtelenszerű növekedését. Napról napra gyorsabban nő, míg a riporterek és orvosok állandóan ostromolják Elszökik az erdőbe, abban is egy jól eldugott völgybe. Ekkor már elérte a négy méteres magasságot. Alig lehet érteni a beszédjét és ő is alig hallja meg az emberi hangokat. Végül magányos óriásként bolyong a sűrű rengetegben figyelemre sem méltatva az embereket.
Különös kalandok     Piknik a senkiföldjén        

1040. Eliade, Mircea :Honigberger doktor titka
Egy tudós segítségét kéri egy asszony. Sok éve a férje nyomtalanul eltünt a szobályából, s nem maradt utána más, csak számos szanszkrítül írott füzet. Az egyik füzetből kiderül, hogy az eltünt férfi joga gyakorlatai alatt olyan természetfölötti képességekre és hatalomra tett szert, melyek során láthatatlanná vált. A tudós felkeresi az özvegyasszonyt, hogy tudassa vele kutatásai eredményét, de az asszony nem ismeri fel, az eltünt férfi könyvtára meg eltünt. A tudós természetfölötti hatalmak befolyásolására gyanakszik.
Különös kalandok            

1042. Eliot, George :Lehull a fátyol
A főhős érzékeny és meg nem értett gyerekként cseperedik fel. Különleges adottságai - gondolatolvasás, jövőbelátás - miatt egyre jobban kerüli embertársait. Beleszeret bátyja menyasszonyába, mert ő az egyetlen ember, akinek nem lát a lelkébe. Bátyja tragikus halála után ő veszi feleségül a lányt. Apja halálakor belepillant felesége gondolataiba és hatalmasat csalódik. Elveszti telepatikus képességét, de jövőjéről egyre többet tud meg. Így megismeri halálának pontos dátumát.
A múmia lába            

3144. Ellison, Harlam :Erő, mely összezúz
Albert Winsocki igazi nyárspolgár. Egy nap arra ébred, hogy a világ számára láthatatlan lett, teljesen észrevétlen. Őrületes pokoljárása közben találkozik másokkal, akik szintén észrevétlenek környezetüknek. Egyre több ember válik láthatatlanná az egyre közönyösebb világ számára, és vannak, akik kellemesnek tartják ezt az állapotot. Winsocki-t taszítja ez az élet, ő inkább megpróbálja felhívni magára az emberek figyelmét.
Bíborcsászár            

1045. Ellison, Harlam :A fiú és kutyája
Az atomháború után született Vic egyetlen társa a kitenyésztett, telepatikus kutyája. Találkoznak egy lánnyal, aki az egyik jól felszerelt földalatti közösségből jött. A lány lecsalja a fiút a föld alá, mert szükség van nemzőképes férfiakra. A srác visszaszökik a felszínre kutyájához, és vele tart a lány is. Odafent választania kell a kutyája és a lány között. A kutyát választja.
Ozirisz országa            

1044. Ellison, Harlam :Dollárszemű kicsi Maggie
Las Vegasban Kostner az egyik félkarú nyerőautomatán sorra nyeri a főnyereményt. A gépben egy maghalt lány szelleme lakozik, aki csak akkor szabadulhat a fogságból, ha Kostnar is holtan esik össze a gép előtt. A férfi meghal és lelke átveszi a lány helyét a gépben, de neki nincs lehetősége a menekülésre, mert a halálthozó automatát beolvasztják.
Galaktika 16.            

1043. Ellison, Harlam :Furabor
Willis Kaw élete fájdalmakkal teli élet. A lánya meghalt autóbalesetben, a fia magatehetetlenül fekszik egy klinikán, ő maga cukorbeteg. Tudja magáról, hogy földönkívüli, és büntetését tölti a Földön. Egy pszichiáter elmegyógyintézetbe akarja záratni, mert Kaw szerint a Föld börtön, ahol mindenki a büntetését tölti. Öngyílkos lesz és felébred régi testében. Most derül ki, hogy valójában jutalomból volt a Földön, hisz ő halhatatlan lény, és az emberi élet hatalmas felüdülést jelent a sivár évezredek alatt.
Galaktika 174            

1050. Ellison, Harlam :Szája sincsen,úgy üvölt
A hadvezetők létrehoztak egy hatalmas számítógépet, amely öntudatra ébredve elpusztította az emberiséget, csak öt embert hagyva életben. Ezt az öt embert halhatatlanná téve évszázadokon keresztül kínozza a gép. Egy nap egyikük, kihasználva a gép figyelmetlenségét, megöli négy társát, megmentve őket a további szenvedéstől. A számítógép még időben megakadályozta a férfi öngyilkosságát. A gép megijedt, hisz emberek nélkül önmagára maradna. Ezután még kegyetlenebbül kínozza az utolsó embert.
Ötvenedik            

1049. Ellison, Harlam ( Társszerző: A. E. van Vogt ) :Emberi tényező
Az öntudatra ébredt, mesterséges aggyal irányított hadihajók megölik legénységüket, csak egy embert hagyva életben, aki a javításokat végzi. A rabszolgaságban tengődő embereket időnként pároztatják az űrhajók, hogy meglegyen az utánpótlás. Az egyik rabszolgának sikerül átvennie a hatalmat az agy felett, és egy másik hajó rabszolganőjével egy gyönyörű bolygóra kültöznek.
Analógia 2.            

1047. Ellison, Harlam ( Társszerző: Henry Slesar ) :Az egyes számú tűlélő
A megrögzött agglegényt felkeresi egy földönkívüli. Az idegen arra kéri, hogy házasodjon meg, különban nem menekül az emberiséget elpusztító csapás elől. A férfi rekordsebbességgel megnősül. A földönkívüli megnyugtatja: elmarad a pusztulás. A férj apósában véli felismerni a földönkívülit.
Az Univerzum örökösei     Új Vénusz 91/1        

1046. Ellison, Harlam ( Társszerző: Robert Sheckley ) :Látok egy embert ülni egy széken,és a szék harapdálja a lábát
A Harmadik Világháború szinte minden élőlényt kipusztított az emberen kívül. Éhhalál fenyegette az emberiséget. Az Atlanti-óceánban ehető, mutáns protoplazma jelent meg, közismert nevén:ragacs. A ragacs begyűjtésével foglalkozó Pareti megkapja az Ashton-kórt. A ragacs valójában egy gigantikus értelmes lény, aki beleszeret Paretibe, s ezzel lassan az őrületbe kergeti a férfit.
Az Univerzum örökösei            

1048. Ellison, Harlam (Társszerző: Edward Bryant ) :Főnix hanvak nélkül
Egy kicsíny közösségben élő Devon kitaszítottá válik örök kérdezősködése és ellentétemiatt. Mikor a közösség lakói halálra keresik, bemenekül előlük egy fém ajtóval fedett, mély üregbe. Egy ismeretlen világ tárúl a szeme elé. Megtudja, hogy az ő közössége és még sok más hasonló közösség, egy hatalmas csillaghajónak a része. Ez a hajó letért pályájáról, és öt év múlva egy csillagba zuhan. Devon visszatér közösségébe, ahol halálra ítélik, de sikerűl szerelmével elmenekülnie.
Csillaghajók            

3145. Elo, Eija :Napóleon cserehetei
Az Időtúrák Rt. bárkit eljuttat a múlt valamelyik korának egyszerű, hétköznapi személyének testébe. A becsvágyó Ménai egy Bonaparte nevű, egyszerű tüzértiszt testébe kerülve megalkotja Napóleont és gyökeresen megváltoztatja az addigi történelmet. A kár csökkentése érdekében az Rt. emberei visszahozzák Ménait a saját korába. Egy újabb utazás alkalmával egy tatár kovács testébe kerül, aki később a nagy birodalomalapító Dzsingisz Kán lett.
Galaktika 102.            

1051. Emshwiller,Carol :A vadászrobot
Mcalister és felesége kibérel egy vadászrobotot. A férj átprogramozza a gépkutyát, hogy medvére is lehessen vadászni. A gép precizen becserkészi a vadat és felhajtja a házaspárnak, akiket kishíján megöl a medve. Mivel túl macerás dolog megnyúzni a leölt állatot, otthagyják a tetemet.
Metagalaktika 4.            

1052. Engi Gábor :A metamorf
Két űrhajós egy idegen bolygó barlangjában egy halványan fénylő és lüktető, lapos buborékot fedeznek fel. Mikor fény érte a lényt, elpusztúlt. Az egyik űrhajós a történtek után nem találja igazán a helyét. A lény, mielőtt elpusztúlt volna, egy gyermeknek az arca tünt elő a képlékeny anyagból, majd gyorsan átalakult egy állatias kinézetű arccá.
Vega 5.     Android 3.        

1053. Engraver, Thomas :Eros feedback
A hosszú űrutazásra összezárt férfilegénység egyik tagja egy új és rendkívül gyönyörködtető örömforrást talál. Az űrhajó egyik helyiségében található egy nemi eltévejedéseket diagnosztizáló gép. E gépre hangolódva egy földönkívüli kapcsolatot teremt a legénységgel. Információért cserébe gyönyört ad mindenkinek.
X-magazin 97/9.            

1055. Etchison, Dennis :Apu
Az elbeszélő egy telefonhívást kap egy kislánytól, ki az apjának nevezi őt, fél egyedül, és elmeséli hol találhat rá. A férfi elmegy érte, hazaviszi, megeteti, megfürdeti, majd lefekteti. Gondolkodóba esik, vajon ki lehet ez a kislány, mikor megérkezik a menyasszonya, aki kiborúl a gyerek láttáűn, és elrohan. A férfi ki akarja dobni a terhesen ragaszkodó kislányt, mire az felhív valakit telefonon és ugyanazt a szöveget mondja a kagylóba, amit neki is mondott.
Galaktika 173            

3146. Ewers, E. E. :Anyám, a boszorkány
Dr. Krazykat Gáspár testvérének írt levelében megvalja, hogy számos jelből arra következtetett - jogosan - , hogy édesanyjuk minden bizonnyal boszorkány. Felsorakoztatja bizonyítékait, melyek külön-külön botorságnak tetszenének, de együtt már elég okot adnak a gyanakvásra. Óva intette öccsét a családalapítástól, nehogy valamelyik leszármazottban is feléledjenek a titokzatos erők. Az öccs felesége már alig várja a boszorkányos gyerekek megszületését.
Bíborcsászár            

1056. Exmoor, Christian ( Márki István) :Az inkarnáció
Meghalt a Császár. A birodalmi asztrológusok kiszámították azt a helyet, ahol a Császár lelke reinkarnálódott. A sok ezer éves hagyományoknak megfelelően három főember kereste fel a Birodalom legeldugottabb bolygóján a legbüdösebb viskót, ahol az új Császár lakik. Az újszülött uralkodó úgy intézte, hogy helyette az ikertestvérét vitték el a főurak, Császárnak.
A Galaxis Császára            

1057. Extremadura, Juan :Sportszerűen élni
Az Elpuhultság Ellen Küzdő Testület két nevelő-rendőre leellenőriz egy fiatalembert, hogy sportszerűen él-e? A próba alatt az ellenkezője bizonyosodik be, ezért a fiatalt büntetésül a Gyorsított Fizikai Felkészítő Táborba utalják.
Galaktika 24.            


Összesen 50 találat

Ha valamelyik rekordban hibát találsz, kérlek írd meg, megadva a hibás rekord sorszámát és a hibát.

A levélíráshoz kattints erre a címre: gyorgyi.akos@axelero.hu