Keresési minta:G ___Típus: szerzo ___Illesztés: A minta elejétől
3179. G. Nagy Pál :A 36-os őrhajó kalandjai
Novellafüzér egy háromszemélyes őrhajó kalandjairól. Az első történetben egy automata androidgyárat talál az őrhajó legénysége. A Halálgyárnak keresztelt műbolygó két embert androiddá alakít. A másodikban egy másik dimenzióbeli idegennel találkoznak, aki nem fogadja el az emberiség létezését. A harmadikban önmagát mindenhatónak tartó szuperszámítógép fogságába esik az őrhajó. A kapitány megtanította sakkozni a gépet, aki erre hálából szabadon engedte fogjait. A negyedikben egy kóbor bolygóra vetődnek hőseink. A bolygó tudata támadólag lép fel a betolakodókkal szemben, így hamar sorsára hagyják. Az ötödik, és egyben az utolsó részben az őrhajó egy másik dimenzióba jut. Itt egy vámpír életmódot folytató óriásdenevérek alkotta civilizáció nyomaira lelnek. Az egyik dehibernált lény elpusztítja az őrhajó legénységét, majd önmagát.
Orion 13 1. - 2.;Orion 1. - 3.            

1180. G. Nagy Pál :A teremtés ára
Az emberiség rájött a génátalakítás technológiájára, és a nagy környezetszennyezés miatt kitenyésztette az olajfaló baktériumot. Ezután következett a földgáz-, és a szénfaló baktériumok. Az emberiség energiahordozók nélkül maradt. Egy mutálódott baktérium felfalta a növényeket, egy másik a fehérjéket. Az emberiség éhenhalt, s a Földön csak a sivatagok és a tengerek maradtak.
Vega 6.            

3180. G. Nagy Pál :A valóság fintora
Egy felderítő apró űrhajójával egy idegen bolygó kietlen sivatagába kerül. A férfi életét egy macskára hasonlító idegen menti meg, akit a bolygó növényei riadóztattak. Az ember és az idegen kicserélték egymás tudását, majd elváltak. A felderítő nagy bánatára az egész találkozó csak egy, az éles bevetés előtti szimuláció volt.
Android 3.            

1179. G. Nagy Pál :A vizsgálat
A híres pszichiátert felkeresi egy középkorú férfi, aki semmit sem tud magáról, csak a nevét. Nincs munkahelye, de ha valamire szüksége van az emberek készségesen odaadják neki, ellenszolgáltatás nélkül. A pszichiáter felhívja az Elektronikai Intézetet, hogy vigyék el tőle androidjukat, mert betegként jelentkezett nála. Két technikus érkezik a rendelőbe, de ők ilyen tökéletesen felépített androidot még életükben nem láttak.
Vega 3.            

1181. G. Nagy Pál :Emberek és Istenek
Ámbrámhoz leszáll az Úr követeivel látogatóba, majd nekilát Szodoma és Gomorra elpusztításához. Lót felemeli szavát a két város lakóinak védelmében, de az Úr hajthatatlan maradt. Isten beismerte, hogy sok baja lesz az emberiséggel. Hiába, nem könnyű Istennek lenni.
Vega 4.            

1183. G. Németh József :A doboz
Az író kertjében egy idegen űrhajó landol. Két lény egy dobozt ad az írónak, amely minden kérdésre tudja a választ. Az író nem tudja abbahagyni a kérdezést, ezért inkább elrepül a földönkívüliekkel. A két lény nagyon örül a férfinek, hisz ők amolyan "rabszolgakereskedők", és szükségük volt egy első osztályú kérdezőre.
Vega 8.            

1182. G. Németh József :Boldog Karácsonyt,Martin!
Martin valamikor ember volt, de egy baleset során csak az agya maradt épségben, és azt egy számítógépbe helyezték. Azóta egyszerű feladatból állt az élet számára: piros pontokat kellett kilőnie sárga pontjaival. Egy nap elhibázott három piros pontot, mire három rakéta becsapódott az épület közelében. Ezután Martin már hiába várta egyetlen barátját, a kezelőlányt.
Vega 7.            

1145. Gábor Judit :S.O.S. 4000!
Fiatal fiút visznek késő éjjel a klinikára szívinkfartussal, akit nem tudnak azonosítani. Egy kislány jön látogatóba a haldokló fiúhoz, majd mindkettő eltűnt egy fénysugárban. Az Idő Vándorai csarnokában megfedik a fiút könnyelműségéért, a kislányt pedig dicséretet kap. Új küldetésre küldik őket 1795-be.
Vega 6.            

1146. Gál István :Irány a középkor!
Három magyar tudóst időgéppel visszaküldenek a középkori Magyarországba, hogy tanulmányozzák az akkori viszonyokat. Az utazás után rendes, középkori viszonyokat találnak, de a nevek és az események nem stimmelnek a történelemből ismertekkel. Egy szerzetesnek öltözött tudóstól megtudják, hogy nem a múltba, hanem a jövőbe kerültek.
Irány a középkor            

3170. Galaszek, Maciej :A férfi, aki nem szerette a cukorkát
A buszmegállóban várakozó embereket megszólítja egy idegen, aki saját magán kipróbált kísérlet során a teste már nem fehérjékből épül fel. Az érkező busszal mindenki elmegy, csak az idegen marad, aki elmenekül egy cukorkát kínáló kisfiú elől.
Galaktika 97.            

1147. Gallagher, Stephen :Jaj,a legyőzötteknek
Az emberiséget leigázza egy idegen civilizáció. Mindenkinek végre kell hajtania az idegenek parancsait. Aki ellenszegül, meghal. Jimmyt eleinte nem zavarja a változás, hisz most jobban élnek feleségével, mint a háború előtt. Egy nap átalakításokat végeznek a testén és lassan egy idegen lénnyé kezd átváltozni. Jimmy kéri orvosát, hogy operálja vissza emberré és helyette egy másolatot küldjön haza. Az orvos felvilágosítja róla, hogy ő a másolat. A valódi Jimmy sem kerülhette el sorsát, álneve ellenére megkapta az átalakító műtétre felszólító levelet, mind minden ember a Földön.
X-magazin 96/1.            

1148. Gallo, Domenico :Titkosszolgálat
Doug és Nora veszélyes küldetést hajtanak végre, közben egymásba szerettek. Az akció befejeztével azonban teljes memóriatörlésen kell átesniük. A férfi hatalmas erőfeszítések közepette sikerül Nórát megtartania emlékezetében. Az új akció ismertetésekor találkozik a nővel, akit azonnal felismer, de felettesei emiatt újabb memóriatörlésre küldik.
Csillagok cigánylánya            

1149. Gandon, Yves :Világvége Somsois-ban
Tizenöt éve tart a háború, amikor Somsois falu elöljárója meglepetten tapasztalja, hogy minden folyadék elpárolgott. De nem csak itt, hanem a környező falvakban és azokon túl is. Az elkövetkezendő napokban sorra tűnnek el az állatok, növények, emberek és a napfény. A pincékben maradtak nem tűntek el, s az ötödik nap hírtelen minden visszaállt a megszokott helyére. Egyedül a falu elöljárója van meggyőződve róla, hogy nem álom és hallucináció volt a négy nap eseménye. Szerinte Isten így figyelmeztette az emberiséget.
Galaktika 3            

1150. Ganszovszkij, Szever :A harag napja
Újfajta embertípust kísérleteztek ki, - az otarkokat - amelyeknek nagyobb az intelligenciája, a felfogóképessége, de hiányzott belőle az emberi morál. A laboratóriumból kiszabadulva bevetették magukat a hegyek közé, ahol terrorizálták a helybelieket. Egyedül egy erdész merte felvenni ellenük a harcot. Egy nap egy újságíróval belovagolt az otarkok területére, egészen a laboratóriumig, ahol mindkettőjüket megölték. A vidék összes farmerja elővette elásott fegyvereit és felkészültek az otarkok leszámolására.
Galaktika 11            

1151. Ganszovszkij, Szever :Jön az ember
A távoli múltban az ember ősének sok baja volt az emberevő Kóborok törzsével. Az egyik ősember törzs sánta vadásza olyan sípot készített, amellyel jól lehetett utánozni a barlangi oroszlán hangját. Jó hasznát vették, amikor rajtuk ütött a Kóborok egy vadászó csoportja. A kaland után az ősemberek elindultak délre, az emberré válás "útján".
Ötvenedik            

1153. Garcia, P. :Robok
Egyre több rob működik a világban, jogokat kaptak, házasodtak. Ők leginkább az emberekkel kötött házasságokat kedvelték. Jaj volt annak, aki robot lett a házastársa! Rob-erta és Rob-in ember volt, de a sok balesetük során egy sor műprotézist építettek be a testükbe. Mindketten örültek, hogy nem robotok és boldogan éltek, míg meg nem haltak.
Galaktika 24.            

1154. Garcia, P. :Újfajta robotok
Az író felsorol egy pár hasznos funkciójú robotot, melyek alkalmazásával a jövő társadalmában úgy élhetnek az emberek, ahogy álmaikban elképzelték.
Galaktika 24.            

1152. Garcia, P. :Üzenet a Holdról
Egy nap üzenet érkezik a Holdról, melyben egy holdlakó leteremti az emberiséget, mert állandóan megzavarják nyugalmát a barlangja tetejére zuhanó, Földről indított rakéták.
Galaktika 24.            

1155. Gardner, Martin :A nulloldalú professzor
A chicagói topológusok meghívták körükbe Slapenarski professzort, aki előadást tart a nulloldalú felületekről. Egyik tudóstársa kemény bírálatára a dühös lengyel prof. nulloldalúsította a férfit. Slapenarski tudóstársa után ment a nulloldalú dimenzióba és aztán egy sztriptíz-műsor kellős közepén tértek vissza.
Piknik a senkiföldjén            

1156. Garis, Howard R. :Jonkin professzor emberevő növénye
A neves növénynemesítő professzor egy húsevő növényt kap ajándékba, amit szép lassan óriásira növesztett. Egyik etetés során a növény bekapja gondozóját, akit csak barátja leleményessége ment meg.
Galaktika 57.            

1157. Garrett, Randall :Az üldözés
Néhány gazdasági személyt fontossága miatt halhatatlanná alakítanak. Hosszú idő múltán megalománná válnak és mivel önszántukból nem hajlandók eltűnni, a kormány kénytelen sorra megöletni őket. Az egyikük még haldoklása közben kiadott parancsa menti meg merénylőjét a biztos pusztulástól.
Szívélyes Fahrenheit            

1158. Garrett, Randall :Időbomba
Az új, fénysebesség feletti űrhajó első útja az Alfa Centauri A csillaghoz vezet, amely érkezésük pillanatában novaként felrobban. Az űrhajó meghajtásának kikapcsolása olyan hullámokat gerjesztett, ami a csillag pusztulásához vezetett. A Napredszerbe való visszatérése közben döbbennek rá, hogy a meghajtás bekapcsolása is hasonló módon pusztítja a csillagokat.
Galaktika 85.            

3172. Gáspár András :"Reményfutam"
Tivrell beleszeret egy gazdag apuka egyetlen leányába. A lány megszerzése érdekében egy kis magántőkét kell felmutatnia apósának. A Viktória bolygóján felleli az egyetlen működő időgépet, telepakolja brandyval, hogy hatszáz évvel a múltban elássa őket, így téve szert a jelenben egy szállítmányra való osztályon felüli italra. A múltban egy ragadozó megöli a lányt és eltörnek a palackok is. Tivrell egyetlen lehetősége, ha meg nem történté teszi az utazást.
Galaktika 99.            

3171. Gáspár András :Egy üzletem, egy halálom
Vogel kénytelen elkísérni cégvezetőjét egy nemzetközi találkozóra, ahol egy hatalmas cégtulajdonos - szó szerint, - bekebelezi a többieket. Vogel felrobbantja a találkozó épületét a gigantikus cégtulajdonossal együtt. Hazajutva egy nőt talál a lakásán, akit már jó ideje keres.
Galaktika 96.            

3173. Gáspár András :Öt tekercs nosztalgia
A háromdimenziós filmek megjelenésével egy csapásra megszűnt az addigi hagyományos filmekre épült iparág. Rendezők, operatőrök, színészek kényszerülnek váltani. Sokuk felcsapott dokumentumfilmesnek és bejárják a világot. Russ egy régészeti expedíciót kísér a Szaharában, amikor egy helyi háború zsoldosai megtámadják őket. Halálukat várják, amikor feltűnik a HŐS, és a szokott koreográfia szerint megmenti az ártatlanok életét. Aztán megy tovább a maga kijelölt útján.
Galaktika 104.            

1163. Gáspár András :A Győzelem koszorúi
Viktória bolygón egy híres család fekete báránya talál egy időgépet. Csapdába csalja a család régi béremberét és kényszeríti, hogy vele tartson. A távoli múltban legyilkolnak és kirabolnak egy csempészkaravánt. A bérember gyorsan növő fának hajtásait teszi az időgép rakterébe, amelyek a visszaút során túlburjánzásos növekedésükkel szétvetik a gépet, elpusztítva a gyilkos megbízót.
Galaktika 85.            

1164. Gáspár András :Aki bújt,aki nem
A Föld és a betelepített bolygók legnagyobb vállalatának fiatal vezetője nem mindennapi képességek birtokába jut. Egyszerű munkásként elvegyül egy bányászbolygó-kolónián, hogy megtalálja életének értelmét, célját. Üzleti ellenfelei bérgyilkost küldenek utána, akit képességei révén kicselez. Végül az illegális szakszervezet vezetőjének lánya szemében meglátja a rég keresett célt.
Galaktika 84.            

1161. Gáspár András :Dollársas,ha szárnyra kap
A világ kezd egyre jobban eldurvulni, mindenki fegyverrel jár, és mindennaposak a lövöldözések, robbantások. Egy nap az emberek, egy telefonszám segítségével, egy másik, szebb világba mehetnek, ahová az erőszakos és becstelen emberek nem juthatnak el.
Galaktika 74.            

1162. Gáspár András :Jégvarázs
Inferno fagyos világában egy földi ember elvesztette családját. Azóta magányosan él két helybéli szellemmel. Karácsony napjára a szellemek társaságot kerítenek számára, egy híres színésznő személyében. A férfi évek óta először boldog igazán.
Galaktika 75.            

1160. Gáspár András :Teremtünk,Teremtőnk...
Fellegh megpróbálja saját és barátja életét megmenteni. Pauker gyilkosokat küldött rájuk, mert a plazmából nem kábítószert tartalmazó pisztrángokat készítettek. Végül Fellegh és másodrendű plasztikszobrász barátja kreált lények megölték Paukert.
Vámpírok és csillagok            

1159. Gáspár András :Willard evangéliuma
Willard halott menyasszonya emlékeiből megalkotja másolatát a Mátrixban. A nagyhatalmú japán cég főnöke megvásárolná Willard üzletét, de ő inkább a harcot választja. Menyasszonya megszállja a japán nagyfőnök számítógép-hálózatát és kicsikar tőle egy megfelelő megállapodást. A haldokló Willard is a Mátrixba költözik friss felesége mellé.
Új Vénusz 91/2.     Orion II/1.        

1165. Gáspár László :Mi, I. Adolf (részlet)
Hitler az egész világot meghódította. Minden német katonai szolgálatot teljesít és valamilyen vezetői állást tölt be. Az emberiség barakkok millióiban sínylődik a Harmadik Birodalom dicsőségére. A Führer születésnapjára egy hatalmas oszlopot emeltet, amely szinte az égig fog érni. A munkaszolgálatosokban egy emberként merül fel Bábel tornyának képe.
A hazugság halála            

1166. Gáspár Margit :Zanza
A tökéletesen beszabályozott jövőben, ha valaki túlteljesíti a norma munkaadagját, lecsökkentik a testméreteit. Ez történt üpszilon 67/3-mal is. A vezetők meg hatalmasra fujjatják magukat, hogy tekintélyesek legyenek. Üpszilon 67/3 rájön, hogy ezek a felfújt hólyagok semmilyen kárt nem tudnak okozni benne, akit páncélkeményre zsugorítottak össze.
Gemma            

1167. Gasparini, Gustavo :A kör bezárul
Kent mesterbetörő és pályafutása legutolsó tettére készül. Felidézi tíz évvel ezelőtti eseményeket, amikor szerelmét, rablás közben, egy idegen férfi kezei között találja. Miután mindkettőt megölte, a halott férfinél megtalálja az elveszett ékszereket. Ezzel a fájó emlékkel a szívében behatol egy professzor laboratóriumába, hogy ellopja annak legújabb találmányát. Az asszisztens rátámad a tolvajra és dulakodás közben beindítanak egy időgépet. Kent tíz évet esik vissza az időben, találkozik régi szerelmével, és megszerzi az akkoriban lopott ékszereket. De, hírtelen feltűnik a fiatalabb Kent, és mindkettőjüket lelövi.
Galaktika 6            

1168. Gasparini, Gustavo :A takaró alatt
Tommaso Corte influenzával fekszik ágyában és eszébe jut gyermekkora, amikor is gyakran bújt a takaró alá, s nagy felfedezőutakat tett kitalált országaiban. Cortéban újból feltámad a régi gyermeki lelkesedés a takaró alatti felfedezőutakhoz. Hosszú tekergőzések után a játékot elunva, szeretne kijönni a takaró alól, de sehogy sem találja a kiutat. Felesége riadtan fedezi fel, hogy férje nyomtalanul eltűnt a ágyból.
Galaktika 49.            

1169. Gasparini, Gustavo :Visszatérés
A Föld emberisége háborúban áll egy agresszív létformával, ezért áthatolhatatlan energiahálót létesítettek a bolygó körül. Egy nap visszatér a legendákból ismert, sok ezer éve elrepült gigantikus csillaghajó. A Földről egy űrhajóst küldenek a csillaghajóra, hogy fegyelmeztesse utasait a védőhálóra. Az űrhajósnak a hajó legfelső szintjére kell mennie, hogy emberekkel találkozzon. Halálos balesetet szenved, miközben rádöbben, az itt élők elfelejtették, hogy űrhajón élnek. A csillaghajó és az energiaháló ütközéséből származó energiahullám megsemmisíti a Naprendszert.
Galaktika 49            

1170. Gautier, Théophile :A múmia lába
A történet főszereplője egy régiségboltban egy egyiptomi hercegnő mumifikált ballábát megveszi levélnehezéknek. Álmában megjelenik a hercegnő, akinek kérésére visszaadja a lábat. Viszonzásul a lány elviszi a halottak közé, ahol édesapjától a főhős megkéri a hercegnő kezét. Ám a tetemes korkülönbség miatt ez lehetetlen. Felébredve azt tapasztalja a férfi, hogy talán mégsem álom volt az egész.
A múmia lába            

1171. Gavrjuskin, Alekszandr :A nevesincs bolygó
Neutron Sztyepanovics szeretne az újonnan felfedezett bolygóra letelepedni és családot alapítani. Ám, amikor megtudja, hogy a főnökéről nevezik el a bolygót és a jelentősebb földrajzi helyeket, inkább tovább állt.
Galaktika 175.            

1172. Gehman, Richard :A gépezet
A hádorúból visszatért két fiatalember unalmasnak és monotonnak érzi új munkáját. Egyikük otthoni barkácsolással próbálja enyhíteni a hétköznapi szürkeséget. Elkészít egy izgő-mozgó, rettenetesen zajos gépet a saját szórakoztatására. Az újságban szenzációhajhász cikk jelenik meg a titokzatos gépről, minek hatására a katonaság nemzetvédelmi okokból elszállítatta a gépet. Hiába próbálja a készítője bizonyítani a gép haszontalanságát, senki nem hisz neki.
A csillagűzött szerető            

1173. Georgiev, Georgi :Gyógyítási eljárás
Egy pilóta űrhajójának motorja szerelésekor beszorul az egyik fúvókába. Az eset miatt klausztrofóbiás lett, és egy holdi irányítóállomásra vezénylik. Az egyik biztosíték cseréje miatt szűk helyen kell mozognia, amit csak a kötelességtudata és a rá bízott emberéletek védelme miatt tudott elvégezni. Mire végzett a feladattal, kigyógyult a fóbiából.
Galaktika 29.            

3174. Gergely Lajos :A világ füstben és lángban
A kétéltű Proteonok legendáiban a kétmillió éve kihalt emberiség nagyszerű és csodálatos nép volt. A múlt kutatása közben találnak egy azbesztlapot, amelyre az utolsó ember véste az emberiség utolsó háborújának történetét. A proteonok közül hamisítványnak találják a feliratot.
Orion 13 I./1.            

1174. Gergely Mihály :Kozmolingvo
Az író egy sci-fi novella fölött gondolkodik, amikor egy földönkívüli telepedett le a nyitott ablakba. A sok novella és elmélet ellenére az írónak nem sikerül kontaktusba lépnie az idegennel. Az író kutyája megsebesíti a földönkívülit és az állat elpusztul. Az író jelenti az esetet az illetékeseknél, de csak szigorú dorgálást kap.
Galaktika 48.            

3175. Gibson, William :A Gernsback - kontinuum
Angliai megbízó fizette new york-i fotós járja Kalifornia városait, hogy egy dekadens művészeti irányzat építészeti jegyeit lefotózza. Utazása közben megjelenik szeme előtt egy olyan tökéletes világ képei, amiről a harmincas évek sci-fi szerzői írtak.
Galaktika 100.            

1175. Gibson, William :Johnny,a kacattár
Johnnyt meg akarja öletni egy yakuza érdekeltség, mert kompromittáló információt tárol róluk a fejében lévő adattárolóban. Segítségére siet Molly, aki egy inplant hercegnő. A lány elintézi a fejvadászt, majd beveszik magukat az Éjszakai Városrészbe.
Analógia 2.            

3176. Gilden, Mel :Határidő
A Határidőnek nevezett démon feladata, hogy a felügyeletére bízott író ne tudja tartani műveinek határidejét. Amikor az író hírtelen halála megakadályozza művének befejezésében, a démon nekilát folytatni az író helyett. Meglepetten tapasztalja, hogy ő is megkapta személyes démonát.
Galaktika 100.            

3177. Girard, Dian :Nincs ott semmi
Egy háziasszony meglepetten tapasztalja, hogy új lámpájában megjelent egy mini fekete lyuk, ami minden közelébe kerülő dolgot elnyel. A nő gyakorlatias gondolkodással meglátja benne a lehetőséget, és lemondja a szemétszállítást.
Galaktika 109.            

1177. Glazkov, Jurij :A tükörbolygó
A Galaxis egyetlen békés bolygóját próbálják leigázni más bolygók hadseregei, de eddig minden támadó elpusztult. Egy ravasz cselt alkalmazó tábornok jön rá a bolygó lakosainak védekező taktikájára. Minden támadó találkozik hasonmásával, és kölcsönösen megsemmisítik egymást.
Galaktika 86.            

1176. Glazkov, Jurij :Terülj,terülj,asszonykám!
Lassar elhagyja feleségét és elrepül olyan bolygóra, ahol minden az ember kívánalmaihoz idomul. Új asszonyt talál az őslakosok között, aki lassan átvette Lassar előző feleségének arcvonásait. Lassar az őrület határára kerül, de még idejében visszatér a Földre, az ő jól ismert, házsártos feleségéhez.
Galaktika 84.            

1178. Gloss, Molly :Összeillő részek
Teo miniszter asszony megszökik a korházi szobájából, hogy találkozhasson azzal az emberrel, akinek halála után a nyúltagyát átültetik az ő agyába. Ezzel a műtéttel újra rendesen tud majd járni.
Galaktika 171.            

3178. Glowacki, Ryszard :Mi vagyok én?
Egy értelmes lény önnön létezése feletti kérdései, saját belső monológján, pedig ő csak egy robot, aki embernek képzeli magát.
Galaktika 114.            

1184. Godwin, Francis :Ember a Holdon
Az Úr 1599. esztendejében Dominico Gonzales hajótörést szenved egy hattyúkban bővelkedő szigeten. Készít egy hattyúk vontatta szekeret, és ezen járművel elrepül a Holdra. Ott óriások élnek, a természettel harmonikus közösséget alkotva, akiket bölcs királyok vezetnek. Pár évig tartó ott-tartózkodása után Gonzales visszatér a Földre.
X-magazin 97/12.            

1185. Godwin, Tom :Rideg egyenletek
A benépesített bolygók között csillaghajók járják a hiperűrt szoros időrendben. Ha valamelyik bolygó kutatószemélyzetével baj történik, egy kis mentőhajót küldenek segítségükre, szigorúan meghatározott üzemanyaggal. Az ilyen űrhajókra potyautasként fellopódzott embereket kidobják a világűrbe. Egy alkalommal egy tizennyolc éves lány bújt el a kis hajó fedélzetén, hogy találkozhasson bátyjával a kutatóállomáson. Senki nem akarja a halálát, de távoznia kell az űrhajó fedélzetéről, mert jelenléte sok ember életét fenyegeti.
Szívélyes Fahrenheit            

1186. Gold, Horace L. :Az összerakott ember
Savold őrnagy halálos balesetet szenved egy ismeretlen bolygón, ahol az őslakosok a föld alatt élnek és kőzeteket esznek. Az őrnagy és egy balesetet szenvedett helybeli testét összerakják, így mentve meg mindkettőjük életét. Savold őrjítőnek találja helyzetét és mindent megtesz, hogy visszajusson a Földre. Sikerül feljutnia űrhajója fedélzetére, de a hajót átalakították a bolygó lakosai, így a az a bolygó felszíne alá repült a világűr helyett.
Szívélyes Fahrenheit            

1187. Gold, Horace L. :Szerelem a sötétben
Egy csúnyácska asszony arra figyel fel, hogy egy földönkívüli fiatalember kerülgeti szerelmével, akit csak akkor lát a nő, ha becsukja a szemét. Az asszony elválik a férjétől, és egy gyönyörű - mások számára láthatatlan - gyermeket szül új férjének. A földönkívüli és a nő magánnyomozó irodát nyitnak.
Galaktika 78.            

1188. Goldstone, Herbert :A virtuóz
Egy zeneszerető ember elmagyarázza robotjának a zene fogalmát. A robot egy éjszaka oly tökéletességgel játssza el Beethoven egyik szerzeményét, hogy gazdája szinte önkívületbe esik. Ám később a robot nem hajlandó többé zeneszerszámon játszani, mert szerinte a zene csak az embernek való.
Galaktika 5.            

1189. Gombó Pál :Az első űrtalálkozás
Ismeretlen űrjárművet derítenek fel a Naprendszer peremén. Elindul a Földről egy űrhajó, hogy kapcsolatba lépjen az idegenekkel. A találkozás lassan halad, emiatt néhány földi űrhajós sakkozással tölti idejét. Az idegenek nem ismerik a játék fogalmát, és azt gondolván, hogy a földiek támadó stratégiákat próbáltak ki sakkozás közben, elhagyják a Naprendszert.
Galaktika 32.            

1190. Gonkov, Petar :Hűtlenség
Éva ízig-vérig űrhajósnak született. A Földre való visszatérés közben hajótörött űrhajós adását fogja. Elhagyja férjét és űrhajóját, hogy segíthessen. A jeleket egy robot adta le, de Éva biztosra veszi, nemsokára eljön érte a gép gazdája.
X-magazin 98/1.            

1191. Goodall, Berenice ( Torma Veronika) :Elmaradt invázió
A magányosan élő, idült alkoholista öregemberhez beállít két földönkívüli, akiket a volt feleségének néz, és megkínálja őket házi főzésű pálinkával. A szesz hatására a két idegen holtan esik össze. Az eset miatt az idegen civilizáció elhalasztja a Föld lerohanását.
Birodalom 4.            

3183. Goodall, Berenice( Torma Veronika) :A nő, ha tökéletes
A szenzációhajhász művészvilágba belefásult riporter elutazik a Delanus bolygóra, hogy meglátogassa régi kedves ismerősét, aki azóta a lakott világok leggazdagabb emberének felesége lett. A riporter egy androidot talál a feleség helyén, ezért nyomozásba kezd. A férj valójában átplasztikázott mutáns, aki rabságban tartja gyönyörű feleségét, mint egy műtárgyat. A riporter a titkárnő segítségével kimenti régi szerelmét és önmagát az őrült milliárdos kastélyából.
Aranypiramis            

3182. Goodall, Berenice( Torma Veronika) :Gyorsbüfé
Három, sokat megélt katona leszerelése előtt betér egy gyorsbüfébe, hogy megünnepeljék szerencséjüket, amiért élve kerültek ki az idegen fajjal vívott kegyetlen háborúból. Véletlenül felfedik a büfé gyomorforgató titkát: a harctéren elesett katonákból készül a fasírt. A három katona lemészárolja a személyzetet és nekilátnak fasírtot gyártani belőlük.
A Holtak Galaxisa            

3184. Goodall, Berenice( Torma Veronika) :Véres hold alatt
Egy éve kómában fekszik egyetlen lánya, mikor az anyja felkeresi a Regina bolygót, ahol a lánya állapotára próbál választ kapni. Egy barlang mélyén egy másik dimenzióba nyíló kaput talál. A lánya lelke átkelt a kapun, és azóta boldogságban él családjával odaát. Az anya hazatérve eltemetteti lánya testét, de mégse gyászol, hiszen egyetlen gyermeke boldog egy másik világban.
Átjáró 2.            

3181. Goodall, Berenice( Torma Veronika) :Veszett Angyal - blues
Az emberlakta bolygók egyikén spontán megalakul egy bérgyilkosnőkből álló bosszúszomjas csapat, akik minden nőnek segítenek különösen agresszív házastársuk likvidálásában. A csoport tagjainak múltjában is vannak különösen fájó emlékek, amiket nem képesek ép ésszel feldolgozni. Lassan felülkerekedik rajtuk az őrület és az öngyilkossági hajlam. Az utolsót tagot egy korábban likvidált férj szeretője öli meg. Bosszúból.
Riválisok            

1201. Gor, Gennagyij :A kép
A felderítő űrhajós egy képet hoz magával a felfedezett bolygóról. A kép szereplői élnek és le is tudnak jönni a képről. Az űrhajós kisfia hamarosan észreveszi, hogy egész családjával ő is a kép szereplője.
Ötvenedik            

1196. Gor, Gennagyij :A kert
Nina férje különleges ember, a jövőben született és át tud változni egy gyönyörű kertté. A férfit hazudozónak, bolondozónak tartják a hatóság emberei és egy szociológus mindenáron ki akarja gyógyítani ebből a betegségéből. Sikerül elérnie célját, ám addigra s szociológus hinni kezdett a férfinak. Végül rábeszéli, hogy változzon ismét kertté.
Galaktika 4.     Metagalaktika 1.        

1198. Gor, Gennagyij :A lift
Két fiatalember igyekszik barátjuk lakására. Új liftet fedeznek fel, és bár kérik őket, hogy ne szálljanak belé, ők kíváncsiságból megteszik. A lift elindult és egy teljes napon keresztül ment felfelé. Megérkezve tapasztalják, hogy bizony csak pár percet töltöttek a liftben, és még időben érkeznek barátjukhoz.
Varázsos út            

1195. Gor, Gennagyij :Furcsa história
Jack Peters mérnök-biológus megalkotja az első szintetikus embert. Az, hogy ne érezze magát üresnek, kitalál magának egy élettörténetet. Bő részletességgel meséli el nem létező gyermekkora emlékeit. Mikor megérkezik a vizsgálóbizottság szemrevételezni a kísérlet eredményét, a szintetikus kérleli megalkotóját, hogy ne adja a bizottság kezébe őt.
Varázsod út            

1194. Gor, Gennagyij :Jones - a nagy színész
Philip Dadlyn professzor megalkotja a Zeg-Zugos Chronos fizikai hipotézisét. Egyik munkatársa, hogy bebizonyítsa a hipotézis működését, Edgar Allan Poe-t áthozatja a múltból egy színész testébe. A művelet sikerül, de a professzornak kell visszajuttatnia Poe-t a saját korába.
Varázsos út            

1200. Gor, Gennagyij :Minotaurosz
Földönkívüli látogató érkezik bolygónkra, megfigyelni az embereket és kapcsolatba lépni velük. Az idegen halogatja felfedni valódi kilétét, hiszen itt végre megismerte a hétköznapi rutin mindennapjait, az állandóságot. Szülőbolygóján olyan erők felett rendelkezik mindenki, hogy állandó mozgásban van minden tárgy és alak. Az idegen incselkedő játékot művel az elbeszélővel. Hol azt mutatja, hogy ő földönkívüli, hol azt hogy csak egy hétköznapi ember. Végül egy aspiráns disszertációján keresztül mégis felveszi a kapcsolatot az emberiséggel.
Varázsos út            

1193. Gor, Gennagyij :Teáskanna
Pjotr Ivanovics egy szép napon teáskannává változik, s a felesége kétségbeesetten keresi mindenütt. A férfi most veszi észre az élet szépségeit, és felesége szeretetét. Szívesen visszaváltozna, de a helyzet megfordíthatatlan. A felesége azt gondolván, hogy elhagyta a férje egy másik nő miatt, összeáll egy férfival.
Varázsod út            

1199. Gor, Gennagyij :Theokritosz kék ablaka
A XXII. században a történelemórákat első kézből, időgépen utazva tanítják. Theokritosz az egyik történelemórán megismerkedik Tányával, aki a XX. század elején élt. A fiú beleszeret a lányba és szeretne újból találkozni vele. A gép hibájából hol a túl fiatal, hol a túl öreg Tányával találkozik újra. Végül Theokritosz részt vesz a lassított idő kísérletben, így sikerül ismét találkoznia Tányával, és ott maradni vele a múltban
Varázsos út            

1192. Gor, Gennagyij :Varázsos út
Az elbeszélő a nagybátyja ablakán kinézve egy teljesen más világot lát, és kap egy könyvet, amely az ő jövőjéről szól. Nagybátyja megpróbál tudományos alapon varázsolni. Az elbeszélőt megrendíti a könyvben olvasottak és nem tetszik neki a jövő.
Varázsos út            

1197. Gor, Gennagyij :Whyte,a művész
A közepes tehetségű amerikai festő találkozik Mr. Mefisztóval, aki az őskorba juttatja őt. Visszatérve időbeli utazásáról megrázó festményeket készít. Whyte felesége gyermekkora óta ismeri Mefisztót, és több kirándulást is tett már az időben. A festő tűvé teszi Mefisztóért a várost, hogy ismét az őskorba utazhasson.
Varázsod út            

1202. Gorbovszkij, Alekszandr :A véletlen
Három idegen érkezik a Földre, hogy előkészítsék a terepet az emberiség megsemmisítésére, és az invázió elkezdésére. Egyikük egy könyvtárban rátalál erre a novellára és rémülten gondol arra, hogy az emberiség már rég tud a jövetelükről. Az idegenek, csapdától tartva, visszaszállnak űrhajójukba, és sietősen távoznak a Földről, mindörökre.
Ötvenedik            

1203. Gordon, David :A Birodalom lovagjai
Miként képes egy maroknyi katona elfoglalni egy hatalmas birodalmat, amely több száz éve áll fenn, és több tízezer harcossal rendelkezik? Pizzaro mindenkin átgázol, hogy övé lehessen az inka birodalma aranyával együtt.
Galaktika 77.            

1204. Gotlieb, Phyllis :Tauf Alef
Tau Ceti negyedik bolygóján haldoklik az Univerzum utolsó zsidója. Egy robotot küldenek számára, ami minden zsidó hitbéli információval ellátnak. A robot segít a haldoklónak, és tanítja a bolygó fókaszerű értelmes lényeit. A bennszülöttek átveszik a zsidó hitet. A meghalt zsidó és a robot előkelő helyet kap a bennszülöttek legendáiban.
Galaktika 86.            

1205. Goulart, Ron :Üzemzavar
Barnum bolygón a rendőr társa a robomobil, ami automatikusan letartóztatja a körözött bűnözőket, kivallatja őket, elítéli és akár végre is hajtja rajtuk az ítéletet. Clemens robomobilja elromlik és mindenkiben a körözött gyilkost látja, és egy sor ártatlan emberen végrehajtja a halálos ítéletet. A rendőr megpróbálja megállítani robomobilját, mire őt is megöli.
Galaktika 16.            

1206. Gödri Botond :A jógi
Sok éve elindított Plútó-űrszonda elérte végcélját, de a lencsevédő meghibásodása miatt nem tudnak felvételeket készíteni. Egy matematikus elmeséli nepáli kalandját, ahol találkozott egy ősöreg jógival. A jógi kérésére megvakarta az aszkéta hátát, amiért adósa maradt a matematikusnak. Az egyik megfigyelő észrevette a jógi halvány körvonalát az űrszondán, ahogy eltávolítja kezével a lencsevédőt. Nemsokára megérkeztek az első felvételek a Plútóról.
Galaktika 46.            

3185. Grabowski, Stefan :A holtvágány
Egy púpos vasutas egy különleges vasúti kocsiról mesél az utasoknak, miközben megfelelő embereket keres. A zsúfolt vonatról tizennégy ember kivételével mindenki leszáll a következő állomáson. A vonaton maradtak elhagyják testüket és új feladatot kapnak Istentől. A lengyel sajtó sokat foglalkozik egy rejtélyes vasúti balesettel, amelyre az illetékesek sem találják a magyarázatot.
Galaktika 93.            

1207. Grămescu, Mihail :Libelungok éneke
A radioaktív hamuval borított világban a hosszú esőzések után, fémtestű Libelungok kelnek ki a hamuból. Az emberek legendáikból tudják, hogy nem szabad engedniük a Libelungokat, hogy elérjék a tengert. Millió számra pusztítják az emberek a fejletlen Libelungokat, de így is nagy számban elérik a tengert, ahol egy félig elsüllyedt városban énekelni kezdenek...
Téren és időn túl.            

1208. Grendon, Edward :A szobor
A tudósok egy csoportja egy tárgyat próbál "átemelni" a jövőből a jelenbe. A kísérlet sikerül és a férfiak előtt megjelenik egy intelligensnek ábrázolt rovar szobra.
Galaktika 66.            

1213. Gresnov, Mihail :A "Kerüld-el" forrás
Uralban található egy forrás, melynek vízéből ha iszik valaki, egy állat bőrébe bújva tölt el egy pár órát. A bátyjára várakozó Jurij, a helybeliek figyelmeztetése ellenére iszik a forrásból és madárrá változik. Később teljesen összetörve találnak rá egy bozótosban, ahová a víz hatásának elmúltával leesett.
Galaktika 76.            

1209. Gresnov, Mihail :E.L.T.D.-78
A titkos kutatóintézetben egy ismeretlen elektromos sugárzás miatt kudarcba fullad a kísérlet. A politikai főnök orosz beavatkozásra gyanakszik s ezért nyomozásba kezd. A fura elektromos teret az egyik asszisztensnő terjeszti, mire rászáll az egész kémelhárítás. Kiderül, hogy szó sincs kémkedésről, vagy szabotázsról, csak a lány selyem alsóneműi elektrosztatikusan feltöltötték a bőre felületét, amely zavarta a kísérletek végeredményét.
Galaktika 39            

1210. Gresnov, Mihail :Masa
Két geológus a tundrán kutat ritka elemek után, amikor véletlenül, egy földcsuszamlás után, egy hibernálódott élő mamutot találnak. Sikerül feléleszteni az állatot. Valóságos népvándorlás indul az élő mamut megtekintése miatt. A Masanak keresztelt őslény magányában világgá szalad.
Metagalaktika 2.            

1212. Gresnov, Mihail :Sörétszem
Egy családanya hátába sörétszem fúródott, amit az orvos nemsokára eltávolított a nő testéből. Rövidesen a nő megbetegedett. Az orvosok egy miniatűr, értelmes lények alkotta civilizációt fedeznek fel a nő szervezetében. Sikerül kapcsolatba lépni az idegenek főnökével, aki visszaköveteli űrhajójukat, amit az emberek sörétszemnek néztek.
Galaktika 73.            

1211. Gresnov, Mihail :Szezám,tárulj!
Egy zenész barlangászni indul egy barlangkutatóval, aki felfedezte a kövek zenéjét. A különféle kőzetek mind meghatározó rezonanciát bocsátanak ki magukból, amelyekből sejteni lehet a kő összetételét és jövőbeli viselkedését. A zenész beáll barlangkutatónak.
Galaktika 70.            

1214. Griffin, Michael :A játékos
Hobson azon különleges képességgel rendelkezik, hogy bármilyen komputerjátékot percek alatt megver. Később beteg emberek betegségeivel is telepatikus harcot folytat és ezzel meggyógyítja az illetőt. Sok év elteltével keresni kezdi utódját, hiszen egyszer találkozik egy nálánál is erősebb betegséggel, és az majd az ő halálát jelenti.
Ozirisz országa            

1215. Griffith, George :Villámsarok
Az angol multimilliomos Sidney Calvert pénzügyileg finanszíroz egy tudóst, aki felfedezte, miként lehetne a Föld összes villanyáramát egy helyre összegyűjteni és elraktározni. Ezzel a találmánnyal Calvert rendelkezne az egész Földön villanyárammal. Amint az északi mágneses sark melletti üzem elkezdte működését, a Föld északi féltekéjén eltűnt az áram és az emberek is levertek lettek. Calvert újszülött kislánya is meghal az általános levertségben. Az üzem nem volt képes tárolni a töménytelen energiát, amely hatalmas viharok képében kisült, és minden visszaállt a megszokott rendjébe. Homályos zóna
Android 5.            

1217. Grigorjev, Vlagyimir :A bőségszaru
Egy fiatal "aranykezű" mérnök, jóval megelőzve korát, megépít egy bőségszerut, amely szemétből használati tárgyakat állít elő. A nyilvános próbán zajos sikert arat a találmány, de az egyik tanácstag, aki mélyen bürokratát, szeretné fordított működésben is látni a bőségszarut. A gép nagy szelet kavar, amellyel beszippantotta magába a tanácstagot és a feltalálót. A gép elromlott és senki nem tudja megjavítani.
Ötvenedik            

1216. Grigorjev, Vlagyimir :Az amőbák titka
Izjumov fizikaprofesszor hobbija az amőbák és ázalékállatkák életének figyelése. Az egyik amőbafajt tartalmazó lombikot az ablaknál felejtette, mire a kis élőlények érdekesen mutálódtak. Magas fokú szervezőképességről tettek tanúbizonyságot. Nehezen tűrték Izjumov tolakodó megfigyelését, ezért a macska segítségével az ereszcsatornán keresztül elszöktek a professzor elől.
Ház kísértettel            

1218. Grinnell, David ( Donald A. Wollheim ) :A Liszenko-labirintus
Egy kivándorolt orosz professzor be akarja bizonyítani, hogy szerzett tulajdonságok átöröklődnek egy fajon belül. Felépítenek egy különleges, zárt csőhálózatot, ahol egy egérpopulációnak igen nehéz körülmények között kell élnie. Túlélésük érdekében kénytelenek lesznek ok-okozati gondolkodás kifejlesztésére törekedniük. Bár a kísérlet látszólag sikertelen lett, intelligens egerek indulnak a világ meghódítására.
Szívélyes Fahrenheit            

1219. Gross, Marion :Az ügyes bevásárló
A nyugdíjas Minnie megint elmélázott a drágaság felett. Férje hobbiból épített egy időgépet, de bosszúságára mindig csak húsz évvel viszi a múltba őt és csak a hentesüzlet elé. Minnie kihasználja a lehetőséget. Visszautazva a múltba olcsóbban vásárolhat.
Galaktika 7.            

3186. Gruber, Marianne :Ha meghallod a harang hangját
Az egyre jobban elsivatagosodó bolygó egyik faluját már két éve ostromolja az állandó homokvihar. Az utolsó barakkban két család dacol még az elemekkel erőtartalékuk határára jutva. Hírtelen véget ér a vihar, majd idegenek érkeznek délről, akik újjáépítik a falut. Lassan visszatérnek a régi lakók is. Az itt maradt család nem ismer rá a visszatért lakosokra, akik mereven kerülik őket. Lassan fény derül a titokra: a bolygó irányítását gépek vették át, amik szép lassan ráerőltetik akaratukat az emberekre. Szerződést kötnek mindenkivel, majd az élethez szükséges holmikért cserébe egyre több testrészt cseréltetnek ki fémprotézisekre. Ez az ára az új életnek, aki nem kér belőle, arra éhhalál vár.
Galaktika 119.            

1220. Gruber, Marianne :A csapda
Egyazon lány kezéért verseng két férfi. Az egyikük kicsit bohém és egész nap unalmas munkáját végzi, másikuk merev és nem riad vissza semmitől. Még attól sem, hogy vetélytársát az életraj-megsemmisitőbe lökje. A fiúnak még sikerül megnyomnia a Hiba gombot, és azóta újra meg újra átéli az utolsó nap minden percét.
Galaktika 84.            

1221. Gulyás János :Egy kis lila gomba
Az emberek által betelepített bolygón egy hullaevő kukac megeszik egy ott termő járógombát. A gomba utódai bosszúból mindannyian megölnek egy embert. Az egyik azt az embert mérgezi meg, aki magával együtt fel akarta robbantani a bolygót.
Menekülés a Naprendszerből            

3187. Gunn, James E. :Fiú
Atomháború után. Mindenki mutálódott a magas sugárzás miatt, főleg a leszármazottak testalkata fajult el igazán. Sok száz év múltán számtalan variáció jelent meg, de csak egy fiú hasonlít teljes egészében a Régi Emberekre. Osztálytársai kicsúfolják egyszerű testfelépítése miatt, de tanárnőjük megfedi őket.
Bíborcsászár            

1222. Gunn, James E. :Etetési idő
Egy nő időbeli kontaktusba lép egy jövőbeli állatkert földönkívüli lakójával. Meghatározott időnként felkeres egy pszichiátert, hogy elpanaszolja fura kapcsolatát. A jövőbeli állat ajtónak használja a nőt, s így élelemként elfogyasztja a pszichiátert.
Galaktika 65.            

1223. Gunn, James E. :Töréspont
Élettől nyüzsgő idegen bolygón száll le egy ötfős felderítőhajó, hogy felszedjen egy "fekete doboz"-t. A bolygó magasan fejlett értelmes lényei extrém kísérletsorozat alá vetik az öt űrhajóst, vajon mekkora az idegrendszerük teherbíró képessége. Egyiküknek sikerül kicseleznie az idegenek manipulációit, és elindul, hogy találkozzon velük.
Galaktika 82.            

1224. Gurevics, Georgij :De hisz fából vannak
Az írót meglátogató öregasszony olyan hatalommal ajándékozta meg vendéglátóját, hogy hallja a tárgyak hangját. A magányos férfi azóta nem érzi magát magányosnak. A télvégi síkirándulás közben baleset éri és eltörik az egyik léc. A sérült sílécet eldobja, de ezután nem hallja a tárgyak hangját.
Ház kísértettel            

1225. Gurevics, Georgij :Nálunk a Földön
Fiatal matematikus első útja során egy ismeretlen bolygóra pottyan. A bolygón feudális szintű civilizációt talál. A helybéli kékvérű emberek hazudozó, vörös varázslónak tartják a földi embert, aki állandóan a Földről beszél. Mivel megkérdőjelezte a főpap hatalmát, kivégzik az űrhajóst, de lázadó, igazságszerető eszméje fennmarad. Sok évszázad múltával megtalálják hangfelvételét és a bolygó akkori tudósai nekilátnak feltámasztani a földi embert.
Galaktika 85.            

1226. Gurevics, Georgij :Nyelje le orvosát
Csgedgán bolygóra látogató földi ember kap egy mikroszkopikus orvost, ami a szervezetébe jutva nekilát a férfi megfiatalításának. Később azon munkálkodik, hogy a férfi akaratlagosan tudja irányítani szervezete folyamatait. A terv majdnem sikerül, de a földi ember torkán akadt gyümölcs eltávolítása során a minidoki kikerült a szervezetéből, és soha nem találtak rá.
A marslakók második inváziója            

1227. Gyarmati László :Paranoid-sziget
Gerynek visszatér az emlékezete, és egy ismeretlen városban találja magát. Itt az emlékeiket vesztett emberek élnek, szigorú megfigyelés alatt. Gery megszökik a városból, hogy válaszokat kapjon kérdéseire.
Galaktika 78.            

1228. Gyomin, Viktor :A tizenharmadik kísérlet
A kutatók megpróbálják a rovarok érzékelését ember számára elérhetővé tenni. Egy fiatalembert kérnek fel kísérleti alanyul. A kísérletek során egyre jobban megy az azonosulás, de a fiatalember abbahagyja a részvételt. Érzi, legközelebb nem lesz ereje visszatérni a saját testébe.
Metagalaktika 2.            

1229. Györkey László :Álomvilág
A megsérült űrhajóból kilépő Brad a gyönyörű ibolyafényben fürdő világban gyönyörködött, amíg társa ki nem kapcsolta fényszűrőjét, és meglátta a valós, vételen, szürke kősivatagot.
Az Univerzum örökösei            

1230. Györkey László :Szabotázs
Egy homokszem fellázad és eldugaszolja a homokórát. Ez ember egy erélyes mozdulattal helyére zökkenti a homokszemeket.
A rejtélyes idegen            

1232. Gyürk Sarolta :A kísérlet
Egy asszony agyonszúrta részeges férjét és elásta a disznóólban. Tíz éven át mindennap kísérti a férje szelleme. Végül ugyanazzal a késsel kioltja saját életét.
Galaktika 56.            

1231. Gyürk Sarolta :Utasok
Fura történet egy nőről, aki nagy hírtelen eltűnt a vonatfülkéből, és egy nagy sártenger közepén találta magát. Odapottyan melléje egy langaléta alak, ki furcsábbnál furcsább ötleteket ad a nőnek, hogyan kecmeregjen ki a sárból. Végül egy jóképű férfi sárga sportkocsival és kisegíti szorult helyzetéből.
Vega 8.            


Összesen 106 találat

Ha valamelyik rekordban hibát találsz, kérlek írd meg, megadva a hibás rekord sorszámát és a hibát.

A levélíráshoz kattints erre a címre: gyorgyi.akos@axelero.hu