Keresési minta:H ___Típus: szerzo ___Illesztés: A minta elejétől
3138. Hackett, Brandon (Markovics Botond) :Én, a halhatatlan /2055. Újjászületés
A távoli jövőben egy félreeső bolygón megtalálják Marcus Barbess, a halhatatlan ember feljegyzéseit. Az első írásból megtudható, miként kapta különleges képességét egy idegen, és nagyon fejlett fajtól, és hogyan sikerült megszöknie multinacionális cégének gátlástalan orvosai és gyilkos ügynökei elől.
Én, a halhatatlan            

3139. Hackett, Brandon (Markovics Botond) :Én, a halhatatlan /2069. A hatalom kísértése
Második írásában Marcus Barbess visszaemlékezik, hogy miként szerezte meg kommandós osztagával a csillagközi utazás elméleti leírását, régi, munkaadó cégétől. A titok birtokosaként korlátlan hatalommal rendelkezve irányt szabhat az emberiség fejlődésének. Marcus átveszi cégének irányítását, és évtizedek alatt, józan mérlegeléssel, nekilát az emberiség kitelepítésének.
Én, a halhatatlan            

3140. Hackett, Brandon (Markovics Botond) :Én, a halhatatlan /2180. Kirajzás
Marcus évtizedek óta vezeti az Universe óriáscéget, többnyire a háttérben. Számos bolygón létesítettek telepet az emberek. Procyon bolygón egy hatalomvágyó politikus véletlenül rátalál a Vándoroknak hívott idegenek űrhajójára és annak fegyvereire. Külön birodalma létrehozásában nem riad vissza semmitől. Ezreket mészárol le, és megállítása érdekében Marcusnak még a saját gyermekeit is fel kell áldoznia.
Én, a halhatatlan            

3141. Hackett, Brandon (Markovics Botond) :Én, a halhatatlan /2406.Találkozás
Marcus egy üdülőbolygó kiskirályának feleségét elcsábítja, mire fejvadászok serege ered a nyomába. Egyikükről kiderül, hogy szintén halhatatlan, és azóta Marcus már nem oly magányos embertársai között.
Én, a halhatatlan            

1233. Haga Tivadar :Hullócsillag
Zo-Rak népét és bolygóját egy idegen hatalom elpusztította. Mint utolsó túlélő, elindul űrhajóján, hogy fegyelmeztesse a Föld lakóit, akikkel szerették volna felvenni a kapcsolatot. Megérkezésekkor Zo-Rak már hallucinál és megsemmisíti önmagát, amely eseményt a Földön hullócsillagként látnak az emberek. Közben a pusztítók elindultak a Föld felé.
Birodalom 3.            

3142. Hahn, Ronald M. :Ismeretlen csillagon
Sok éve szerencsétlenül járt expedíció túlélői letelepedtek egy lakatlan és ismeretlen bolygón. Egy nap megjelenik a Földi Birodalom űrhajója. Mindenki örül, hogy végre visszakerülnek a megszokott civilizációba, csak a bolygón született gyerekek nem akarnak egy hanyatló birodalom katonái lenni. Elszöknek az erdőbe. Szökésüket segíti az egyik fiatal földi katona.
Galaktika 111.            

1234. Hajja Attila :Az erdő
A leszálló űrhajó hatalmas foltot éget ki az egész bolygót befedő hatalmas erdőből. A két űrhajós csak akkor jön rá, hogy az erdő egy gigantikus élőlény, mikor elkapja őket. Haláluk előtt még figyelmeztetik társaikat.
Menekülés a Naprendszerből            

1236. Hajja Attila :Hadgyakorlat
Egy törökországi NATO hadgyakorlaton lévő két amerikai katona, ismeretlen okokból, visszakerül az ókori időkbe, méghozzá Trója ostromához. A görögök istenként tisztelik őket, és porig rombolják az ostromlott várost. Mivel csak egy isten létezhet, ezért az egyik lelövi a másikat.
Vega magazin 84/14.            

1235. Hajja Attila :Palacsinta
A földi űrhajó három utasa meglepetten veszi észre, hogy palacsinta sütés közben egy meztelenül nyaraló család jelenik meg a hajó konyhájában. A család elmondása szerint ritkán jár a galaxis e vidékén földi űrhajó, és ők mindig kérnek a konyháról egy kis ennivalót.
Vénusz 90/5.            

1237. Haldane, J. B. S. ( John Burdon Sanderson) :Az aranycsinálók
Az első világháború után három francia kutatónak sikerült, egy vegyülettel, aranyat nyerni a tengervízből. Az aranybánya tulajdonosok csoportja lecsapott a felfedezőkre. Az egyiknek sikerül halála előtt egy amerikai tudóssal beszélnie az eljárásról. Az amerikainak menekülnie kellett. Minden tudományos szaklapnak elküldte az eljárásról szóló cikket, így állva bosszút a gyilkosokon.
Galaktika 8.     Piknik a senkiföldjén        

1238. Haldeman II. , Jack C. :Az utolsó ítélet napja
Az egész világon mindenki ugyanolyan álmot lát. Idegenek jönnek a legtökéletesebb házaspárért, hogy elvigyék őket a csillagokba. A küldöttek egy delfinpárt visznek magukkal. Ők képviselik a Föld-bolygót.
X-magazin 96/1.            

3143. Haldeman, Joe :Aki nem tud !tangul...
Kevesen képesek megtanulni a !tangok nyelvét és Navarro ezen kevesek közé tartozik. Egyezkedni küldik a Földről egy tengerparti földterület bérletének megszerzése miatt. Feltűnik egy konkurens cég, kemény eszközöket is használó licitálója, aki bár beszéli a bennszülöttek nyelvét, képtelen megtanulni gondolkodásmódjukat. Tisztességtelen húzása után örül, hogy egyáltalán nem ölték meg a !tangok.
Galaktika 100.            

1239. Haldeman, Joe :Fehér hegyek
A Föld egy idegen faj elleni hosszú háborúban teljesen lakhatatlanná vált. Az emberiség más bolygókra költözött át. A világtanács összehívja az emberlakta bolygók legnagyobb művészeit egy versenyre, ahol a Föld lakhatóvá tétele előtti állapotát kellene ábrázolniuk. A főhős és a Fehér Hegy nevű művésznő egymásba szeret és nagy lelkesedéssel látnak neki a munkának. Megszakad a verseny, mert az ellenség nóvát csinál a Napból. Egy teherhajó indul a Földről, mélyfagyasztásban lévő menekülőkkel a fedélzetén. Fehér Hegy feláldozza testi mivoltát, hogy szórakoztassa a többieket a hosszú út során. Szerelme inkább a pusztulásra ítélt Földön marad.
Fényévek            

1240. Haldeman, Joe :Szerény javaslat emberbarát multimilliomosnak
Életének utolsó éveit taposó multimilliomos azt szeretné, ha minden atombombát leszerelnének. Teljes vagyonát felteszi egy terv végrehajtására. Sok évet igénybe vett a terv előkészülete, de fényesen sikerült. Atomzsarolással sikerült az összes atomfegyvert birtokló államot rávenni egy totális leszerelési tárgyalás megkezdésére.
Galaktika 71.            

1241. Haller Gábor :A rovar
Bert eltapos egy rovart, amely valójában idegen lények űrszondája, akik nem tudják mire vélni a gépük hallgatását.
Galaktika 13.            

1242. Haller Gábor :Emlék
A négylábú, ötszemű lények fiataljai kérlelik a felderítőt, hogy meséljen nekik a kalandjairól. Bemutatja nekik a Kék Bolygóról hozott Emléket: egy tranzisztoros rádiót.
Galaktika 27.            

3144. Hamilton, Edmond :A halott bolygó
A Csillagszolgálat három bátor pilótája vészleszállást hajt végre a Galaxis peremének egyik eldugott bolygójára. Kutatásuk közben ráakadnak egy földalatti, kihalt városra, amelyet eonokkal azelőtt építettek. Egy automata gépezet segítségével a három rigeli madárember ámulattal hallgatta a rég elpusztult Föld lakóinak hőstettét, akik a Naprendszer feláldozásával megállították egy agresszív faj hódító hadjáratát.
Galaktika 117.            

1243. Hamilton, Edmond :Az élet csillaga
Földi emberekkel telezsúfolt űrhajó lopakodik be a Trifid-köd kaotikus világába, megkeresve a halhatatlan vramenok bolygóját és felkutatva a halhatatlanság titkát. Titok a csillag sugárzásában keresendő, mely körül a bolygó kering. Vramenok figyelmeztetése ellenére leszállnak a bolygó felszínére, ahol mohává változnak.
Galaktika 32.     Galaktika 81.        

1244. Hamvas Dániel :2000 Egy Űrodessz(k)a
Paródia Clarke 2001. űrodesszeia című könyvéből.
X-magazin 97/12.            

1245. Hannigan, D. F. :A vén Rutherford doktor
Rutherford doktor saját főzetével már 240 éve éldegél, mikor találkozik egy fiatal lánnyal, aki megszólalásig hasonlít eltűnt szerelmére. A találkozásba a doktor belehal.
Galaktika 62.            

1246. Harding, Lee :Az őr
Kitör az utolsó háború. Az ázsiai katonahatalmak vírusbombákat dobnak Ausztráliára. Ami megmaradt a civilizációból, azt az őrült túlélők elpusztították. Bleeker összeszedi a keze ügyébe kerülő összes könyvet, lemezt és ennivalót, majd elbarikádozza magát egy félreeső házban. Befogad egy lányt, aki a szüleit keresi. A lány hiábavalónak tartja a férfi gyűjteményét, most amikor a társadalmat kell újraszervezni. A lány távozása után a környékbeli kiskirály felgyújtja Bleeker gyűjteményét, aki elindul a lány után.
Galaktika 43            

1248. Harington, Ellen T. :A tolvaj
Egy valós személy kitalált hasonmása elrabolja a férfi emlékeit és egy valós világot próbál felépíteni belőle. Lassan de biztosan halad a munkával, annak ellenére, hogy minden éjszaka rémálmok gyötrik a valós személyről. Egy ügyes fogással mégis rajtakapják a hasonmást, aki megsemmisülése előtt sem bánta meg tetteit.
X-magazin 97/11.            

1247. Harington, Ellen T. :Kívül
Az elbeszélő, aki kommunikációs szakember, részt vett egy kísérletsorozatban, ahol az emberi emlékezet legmélyén fellelhető ős ismeretet keresik. Ennek érdekében még élő emberek agyát szeletelik fel. Mikor korong alakú űrhajók szállnak le, az elbeszélő feleségével egy elhagyatott lakótelep egyik lakásában bújik el. Fél találkozni az idegenekkel, fél találkozni lelkiismeretével. A búvóhelyen egy különös moha fedi be a két embert, ami valójában egy földönkívüli, és akinek nem sikerült az emberiséget visszavezetni a helyes útra. Az űrhajók elvitték a mohát, mert lemondtak az emberiségről.
X-magazin 97/10.            

1249. Harrer, J. R. :A csodaautó
Egy fiatal feltaláló megszerkeszt egy alakját változtatni tudó és távirányítható személygépkocsit. Hogy menyasszonyát elvehesse, pénzre lenne szüksége, ezért egy híres bűnözővel szövetkezik. A találmány segítségével sorra rabolják ki a bankokat. A lánynak azonban nem kell a rabolt pénz , feladja a bűnözőt a rendőrségnek, de menekülés közben lelövik a lányt, és a kocsi a folyóba zuhan. A feltaláló felébred beteg álmából s ágya mellett menyasszonya áll.
X-magazin 97/12.            

1250. Harris-Burland, J. B. :Lord Beden kocsija
A különc Lord Beden felkéri barátját, hogy kísérje el éjszakai kocsikázására, mert fura látványban volt része. Az út során találkoznak A Lord bátyjának szellemével, aki saját építésű gőzkocsijával robog az utakon. A Lord eszelősen veszi üldözőbe a szellemet, de balesetet szenved és meghal.
Galaktika 57.            

3146. Harrison, Harry :... se csatazaj
Az agresszívan hódító Edinburghi bolygó hadurai a Földet tették meg támadásuk célpontjának. Hatalmas flottájuk közelít a Naphoz, hogy a magukkal hozott térkaput a Földre juttassák, amin keresztül majd átvonul az egész inváziós hadsereg. A főszereplőt kényszerből előléptetik. Küldetésének célja: megsemmisíteni a térkaput szállító űrhajót. Mint a zérógravitációs harcmodor szakavatott mestere, hibátlanul elvégzi feladatát.
Galaktika 103.            

3145. Harrison, Harry :Csak én virrasztok
Az Alfa Centauri-ról visszatérő csillaghajó legénysége halott, nem voltak mentálisan képesek elviselni a nem-űr látványát. Egyedül a fedélzeti android végzi monoton munkáját, mintha misem történt volna. Egy nap véletlenül megvágja a kezét. Vér vagy ketchup vöröslik az ujja hegyén?
Átjáró 1.            

3147. Harrison, Harry :Ebéd Budapesten
A World SF-találkozó alkalmából számos sf-író összegyűl a Gundel étterem kerthelyiségében. Hírek érkeznek a Szegeden leszállt földönkívüli űrhajóról és utasáról, akit Budapestre szállítanak. A lényt tragikus félreértések miatt megfőzték a szakácsok és azt tálalták a nagybecsű írók elé. Brian Aldiss szerint igen ízletes volt az idegen.
Galaktika 111.            

1255. Harrison, Harry :A bárány és a farkas
Egy párhuzamos idősík jövőjéből a mi idősíkunkba menekül egy férfi. Abban az idősíkban a Vatikán uralkodik a világ felett, és a szökevény után küldött pap hamarosan megtalálta a menekülőt. A szökevény bemutatja a papnak az itteni idősíkban a Vatikán hatalmát, aki erre rémülten visszatért a saját idősíkjába.
Galaktika 77.            

1256. Harrison, Harry :A HTO acélpatkányai
A világűr legnagyobb kalóza egyszemélyben az űrkadétok kiképzőőrmestere. A reménybeli növendékeket öngyilkos küldetésekre küldi, így soha senki nem tudta elfogni őt. Ám egy nap két ügyes kadét átjutott az őrmester-kalóz légvédelmi rendszerén és megölték a latort. Egyikük átvette a gonosztevő helyét, míg a másik azóta járja a végtelen világűrt.
Tűzözön            

1252. Harrison, Harry :A munkanélküli robot
John Venex robot munka nélkül őgyeleg a Föld egyik nagyvárosában. Végre sikerül munkát találnia, ám valójában egy csempészbanda karmai közé keveredik. Alagút ásás közben egy másik Venex robot sérült "tetemére" bukkan. Az életre keltett robot fontos információkat ad át Johnnak, amelyekkel sikerül lefülelni a csempészbandát. Johnt beválasztják a robotok Különleges Osztagába.
Vénusz 90/3.-4.            

1253. Harrison, Harry :A világvége utáni nap
Egy zöld ember elpusztítja az emberiséget, mert túl veszélyesnek és agresszívnek tartja. Csak egy nő és egy férfi éli túl a katasztrófát, akiktől a zöld földönkívüli bocsánatot kér iszonyú, de szükséges tette miatt. A férfi megöli az idegent, s azon lesz a két ember, hogy újra teremtve az emberiséget, bosszút álljanak az idegen fajon.
Vénusz 90/6. - 91/1.            

1251. Harrison, Harry :Ashkelon utcái (Bűnbeesés)
John Garth kereskedő egyedüli emberként él a Wesker-bolygón az ottani lassú logikájú bennszülöttek között. Egy nap katolikus pap érkezik a bolygóra, hogy hirdesse isten igéjét a weskeriek között. Garth kéri a papot, hogy hagyja meg a lények vallásnélküli életét, ne fertőzze meg őket a bűn és fájdalom érzésével. A pap nem hallgat a férfira és hirdetni kezdi az igét. A weskeriek bizonyítékot akarnak isten létezésére, ezért keresztre feszítik a papot, hogy az feltámadjon. Weskeriek eddig tiszták voltak, de ezután gyilkosként kell élniük. A pokolba tartó vonat
Homályos zóna            

1254. Harrison, Harry :Bill,a Galaktika Hőse zökkenőmentes szabadságon
Bill szabadságra megy, de a sereg üdülője nem egészen olyan, mint amilyennek elképzelte. Rajtuk ütnek a csingerek, csak azért, hogy Billyt elvihessék magukkal. Az alacsony intelligenciával megáldott katonát admirálissá maszkírozzák a csingerek, aki így bejutva az emberek legszigorúbb börtönébe, kihozhatja a csingerek hadvezérét. Bár Bill minden telhetőt megtett, mégis sikerrel zárult az akció.
A Galaxis Császára            

1257. Harrison, Harry :Szimulációs program
Bármennyit gyakorolnak is, minden marsutazást utánzó próba kudarccal végződik. Kiválasztják a két legjobb űrhajóst egy végső próbára. A művelet alatt semmilyen segítséget nem kap a két férfi, bármekkora veszélyben is lesznek. Az út vége előtt az egyik űrhajós rádöbben, hogy nem egy szimulált utazáson vesznek részt, hanem valóban a Marson jártak.
Csillagrobbanás            

1258. Hegedűs Sándor ifj. :A lélekbúvár
Az író feltaláló barátja szerkeszt egy távcsövet, amellyel be lehet pillantani a házak belsejébe. A feltaláló felelősnek érezve magát, nem adja ki kezéből a találmányt. Másodjára egy ládikát szerkeszt, mely segítségével elfogható a Nap sugarai, és tetszés szerint felhasználhatóvá vállnak azok bárki számára. Harmadszorra egy bármely anyagon áthatoló repülőt épít, de ez csak jól irányított hipnózis volt. Negyedszerre sikerül a feldarabolt szénből előhívni a több millió évvel ezelőtti táj fényképét.
Galaktika 35.            

3148. Hegyi Füstös László :Invázió
A történet egy levélről szól, amit a rendőrségnek címeztek. A megtaláló egy ismeretlen gombafertőzést kap a levéltől és ő is egy figyelmeztető levelet a rendőrségnek. Amit szintén megtalálnak és kezdődik minden elölről.
Android 3.            

3150. Heinlein, Robert A. :Kolumbusz dilis volt
A Holdváros bárjában baráti beszélgetést folytat két ember. Az egyikük egész családjával elindul egy csillag-expedícióra. A másik szerint teljesen őrült, mint ahogy Kolumbusz is az volt. A csapos szerint ez így van rendjén, ezek a dilisek viszik előre a haladást.
Galaktika 116.            

3149. Heinlein, Robert A. :Körhinta
Bob Wilsont disszertáció írás közben megzavarja jövőbeli énje, aki egy időkapu segítségével jutott a múltba. Hamarosan feltűnik egy harmadik Wilson is, aki meg akarja akadályozni a második Wilson időutazásait, amik ennek ellenére megtörténnek. Wilsont a távoli jövőben egy idős ember feladatokkal látja el. az öreget kijátszva Wilson megszerzi az emberek feletti hatalmat. Éveken keresztül tanulmányozza az idegenek által épített óriási palotát, aminek része az időkapu. Tíz év elteltével döbben rá, hogy ő volt az az öregember, aki feladatottak látta el őt.
I. P. M. 1981/12.            

1259. Heinlein, Robert A. :Zöld lombok a Földön
Rhysling, az űrutak vak énekese is űrhajósként kezdte, még az atommeghajtású rakéták előtt. Repülései alatt verseket költött, melyeket meg is zenésített. Mikor megvakult, már csak vándor énekesként éldegélt a Vénusz-Hold-Mars útvonalon. Azon az úton, melyiken hazatért volna a Földre, élete feláldozásával megmentette az űrhajón tartózkodó emberek életét.
Riadó a Naprendszerben            

1260. Heller Vilmos :A látogató
Az idegen világ küldötte pont egy Farsang közepébe csöppent, és őt választják meg a Föld Hercegének. A korona átadásakor véletlenül megöli az esemény főrendezőjét, amiért kivégzik az idegent. A távoli világ lakói új követet küldenek.
A rejtélyes idegen            

1261. Henderson, Zenna :A holmi
Viat halálra sebzetten, üres tekintettel tér vissza az idegenek táborából. Az öregek az idegenek előtti teljes elzárkózást javasolják, de a fiatal Deci kíváncsisága és tudásvágya győz. Napokkal később Deci is visszatér az idegenektől egy rakás holmival, ami hatalmat és erőt ad neki. Kedvese megdöbben Deci hatalomvágyán és lelke ürességén. A többiek magára hagyják a megtévedt ifjút és elrejtőznek az idegenek, a földi emberek elől.
A csillagűzött szerető            

1262. Henderson, Zenna :Minden testnek útja
Egy eldugott kis falu plébánosa földönkívülivel találkozik, aki nem tud élelmet szerezni kicsinyei számára. A pap minden ehető és ehetetlen földi dolgot elébe visz, de csak az emberi hús a megfelelő. A pap odaadta a fél karját elemózsiának.
Galaktika 65.            

1263. Henneberg, Natalie Charles- :A kísértetföld
Az emberiség túlélői egy hatalmas tölcsér-városban élnek a föld alatt. Egyes emberek olyan álomképeket látnak alvás közben, amelyek sok száz éve megtörtént eseményeket idéznek fel. Egy nap ezek az emberek nyom nélkül eltűnnek. Az emberek vezetőiket hibáztatják szeretteik eltűnése miatt és zavargások törnek ki. Két tudós, egy vezető hálájából, feljut a földfelszínre, ahol sok évszázada nem járt ember. A két ember itt találkozik az időben hátrafelé haladó elektronokkal, amik vérre szomjaznak.
Galaktika 3.            

1264. Herbert, Frank :Szerencsés menekülés
A nagy távolságokba elrepülő felderítőket pszichikai gátlással látják el, amely egy bizonyos idő elteltével visszafordulásra kényszeríti őket. Deirut felderítő a Grand Nauge gázfelhőben repülve egy értelmes lények lakta bolygóra bukkan. A helyi pásztorok elbeszélgettek Deiruttal, majd törölték emlékezetéből és komputere adattárából a bolygóra vonatkozó minden adatot. Ezután visszaküldték a bázisra.
Galaktika 21.     Metagalaktika 1.        

1267. Herczeg Ferenc :A cserebőrűek
A Jupiteren élő értelmes lények egyike figyelemmel kiséri a Balaton-part egyik villájában élő házaspár és fiatal házibarátjuk életét. A fiatalember elszereti a feleséget a koros férj elől, aki bosszúból megöli a csábítót. A jupiteri lény fura következtetéseket von le a látottak alapján, bár megsejti a szomorú valóságot is.
A rádiumkirály            

1265. Herczeg Ferenc :A jövő század novellája
A hideg logikával és teljesen érzelemmentesen irányított társadalom ellen lázad 13XX, aki szerelmes bírónőjébe. A férfinak sikerül felszabadítania a nő elfojtott emberi érzelmeit. Először még erőszakkal kell fellépnie a nővel szebben, de később már önként követi őt Afrika őserdejébe, a szabadságba.
Galaktika 35.     A rádiumkirály        

1268. Herczeg Ferenc :Báró Rébusz
Egy szép és gazdag polgárleány a tökéletes férjet keresi, amit egy gyönyörűen kivitelezett, emberkinézetű, gépautomatában leli meg. Az eladó figyelmezteti a lányt, hogy ne felejtse évente egyszer felhúzni a szerkezetet. A nő vidáman és dologtalanul éli világát gépi férje mellett. Persze megfeledkezik kötelezettségéről, amiért tökéletes férje elvesztése volt a büntetés.
A rádiumkirály            

1266. Herczeg Ferenc :Szíriusz
Sergius mester megépítette időgépét és egy katonatiszttel nekivág a múltnak. A tiszt ellátogat ükapja esküvőjére, ahol megdöbben az akkoriban elfogadott szokások felett. Beleszeret egy híres énekesnőbe, aki miatt párbajra lép ükapjával. Még időben érkezik Sergius, és visszarepülnek saját korukba. Itt balesetet szenvednek, a doktort elmeklinikába zárják, a tiszt Sergius lányában felismerni véli múltbéli szerelme arcvonásait.
A rádiumkirály            

1272. Herczeg Gábor :Bent,a város szívében
Harry nagybácsi szereti traktálni környezetét gimnazista történeteivel, amelyekben a szerelem döntő fontossággal bír. A történetek hatására I-C-Domus, az otthoni számítógép, levonja a tanulságokat és lebeszél egy gimnazista fiatalembert a házasságról. A fiú egy nap megismerkedik Annával és a számítógép megkérdezése nélkül feleségül veszi a lányt. Azóta is boldogan élnek.
Véga magazin 84/14.            

1271. Herczeg Gábor :Ez itt a huszonegyedik század?
A fiatal házaspár nászéjszakáját sorozatosan megzavarják az okvetlenkedő időutazók. A sűrű időutazó forgalom miatt az Epszilon Cygnii egyik bolygójára költözik a fiatal pár, mert ott be van tiltva az időutazás.
Vénusz 90/1.     A rejtélyes idegen        

1269. Herczeg Gábor :Gilisztaszerelem
Hiszter, a felderítő, egy lakott bolygót fedez fel, és vizsgálódásai közepette beleszeretett egy szép giliszta-hölgybe. Hisztert alvás közben átalakították gilisztává, hogy a lánnyal élhessen. Boldogan éltek, míg a lány nem szakított vele. Ekkor Hiszter visszaalakult emberré és elment az emberek közé.
Vega 7.            

1270. Herczeg Gábor :Plasztic Automat
A jövőben, a gépi plasztikai műtétnek köszönhetően, mindenkinek olyan arca van, amilyet akar, és napjában többször is cserélheti azokat. A történet főszereplője egy egész életre a saját arcvonásait választja, ezzel divatot teremtve a sokarcú emberek között.
Gemma            

1273. Herczog, Tom :Az összeesküvés
Egy házaspár kölcsönösen szeretné megölni a másikat. Ennek kivitelezésében segítenek nekik a beszélő háztartási tárgyak. Végül mégis egy véletlen baleset végez a férjjel.
Galaktika 71.            

1275. Hernádi Gyula :A tudat kvantummechanikája
Az újságírónő feleségül megy egy férfihez, aki a világ összes nyelvén tud beszélni. Önmagát Isten második fiának tarja a férfi és megalapítja saját vallását. Egy szép napon lassan elfelejti az összes nyelvet, majd meghal. Boncolásakor a fejében agyvelő helyett egy kicsinyített bábeltornyot találnak, aminek épp annyi szintje volt, ahány nyelv létezik a világban.
Ötvenedik            

1274. Hernádi Gyula :RNS
Dr Kalver, a világhírű tudós, aki megkapta a kémiai, fizikai, és az orvosi Nobel-díjat, még bestsellereket is ír. Kolter felügyelő a könyvekben szereplő adatok alapján rábizonyítja Dr. Kalverre, hogy számos tudóst megölt, és az agyukból kivont RNS révén elsajátította azok minden tudását. Kalvert kivégzik, de feje eltűnt a hullaházból. Azóta figyelemmel kísérik a polihisztor tudósok felbukkanását.
X-magazin 97/10.            

1276. Hernhuter, Albert :Texasi hét
Mr. Nest, miután végignézte az összes cowboy-filmet, kiült a kert végébe. Innen figyeli a kanyon bejáratát, hogy elkaphassa a marhatolvajt. Pszichiátere be akarja bizonyítani neki, hogy csak a képzeletében található a kanyon, ezért elindult a kert végébe. A pszichiáter lezuhant a kanyonba és ott lelte halálát.
Galaktika 13.            

1278. Herrero, Juan Luis :A színfaló
Egy új szín váltja fel a zöldet, a vila. Az egész emberiség mámorban úszik. Az egyik tudós felfedezi, hogy egy új baktérium okozza ezen színnek a megjelenését. Megpróbálja elpusztítani ezt a baktériumtörzset, de börtönbe zárják civilizáció-ellenes viselkedéséért. Rövidesen minden vila színű lesz és az emberek könyörögnek a tudósnak, hogy segítsen rajtuk. A kiszabadult férfi megszabadítja az emberiséget a vilától és visszatérnek a megszokott, régi színek.
Galaktika 10.            

1277. Herrero, Juan Luis :Telekinézis
Mr. Harper kezébe került a nyomtalanul eltűnt társbérlője saját írású könyve. A könyv segítségével, pusztán az akaratával, megtanul utazni. Mind gyorsabban és gyorsabban tud arra a helyre eljutni, ahová csak gondolja. Végül elég csak egy helyre gondolnia, máris ott-terem, míg egy végtelen száguldássorozat után ő is eltűnik egy ismeretlen dimenzióban.
Galaktika 10     Metagalaktika 1.        

1281. Hidy Mátyás :A tökéletlenség napja,avagy az intergalaktikus vérszörny a külső űr húszadik dimenziójának balra harmadik fekete lyukából
Paródia. A grúz Emeri Ken Híró megfejti az idegenek rádióadását. Riadóztatja a grúz parlamentet. Az idegenek szemetüket a parlamentre szórják. Az elnök hozzávágja cipőjét az űrhajóhoz, mire az idegenek elájulnak a szagtól és lezuhannak gépükkel.
X-magazin 98/2.            

1280. Hidy Mátyás :Az ítélet
Az űrhajós találkozik a Rollen csillagról érkezett lényekkel, akik az értelmes lényeket próbálják megmenteni önmaguktól. Mindenki technikai és erkölcsi színvonalát az erkölcsi fejlettségéhez igazítják. Így az űrhajós egy ősember táborban találja magát.
A Galaxis Császára            

1279. Hidy Mátyás :Sztónia
Sztónia bolygón olyan méreteket öltött a lustaság és az unalom, hogy mindenki kővé vált. Egyedül a Mikulás maradt eleven, aki felépítette űrhajóját és elindult a békés Queliki bolygó felé. Műszaki hiba miatt leszállt a Földre, ahol egy kisfiú rögtön felismerte és megkérte a Mikulást, hogy maradjon itt. Azóta ismét van Mikulás a Földön.
X-magazin 97/5.            

1282. Hirosze Tadasi :Az izé
A távoli jövő három tudósa nem tud közös nevezőre jutni egy ősidőkben használt tárgy funkcióját illetőleg. Az időgéppel elhoznak egy embert az ősidőkből, aki rögtön felismeri a tárgyban a japán fapapucsot. A tárom tudós még megközelítőleg sem találta el a tárgy funkcióját.
Galaktika 59.            

1283. Hobana, Jon :A Föld varázsa
Egy űrhajón született ember egész életét a világűrben töltötte, sosem járt a Földön és sosem volt honvágya. Egy nap ez a férfi balesetet szenvedett és mindent elfelejtett, amit addig megtanult. Tudása nélkül hazátlannak érezte magát a férfi. Orvosa egy kezdő pilóta segítségével úgy mutatta be a lábadozó férfinek a Föld tájait, mintha azok idegen bolygók tájai lennének, és a férfi már nem érezte magát hazátlannak.
A kozmosz hullámhosszán            

1284. Hobbes, Stephen (Békesi József) :A Csin-szektor rejtélye
A fiatal Darret professzor véleménye szerint, ha az emberiség hamarosan nem találkozik olyan problémával, ami összefogásra késztetné az embereket, rövidesen kitör egy galaktikus polgárháború. Szerencsére a kínaiak földönkívüliekkel találkoznak, de nem sikerül kommunikálni velük. Egy tudóscsoportot küldenek a helyszínre, amely kideríti, hogy az idegenek valójában ők maguk tükröződése. Megtalálják azt a gigantikus csövet, ami kiváltja a jelenséget. Egy nagyhatalmú idegen faj helyezte el valamikor.
Ozirisz országa            

1285. Hocam Gábor :Paradicsom
Mókusok szemszögéből érdekes a világ. Mikor egyikük megpróbál átjutni a forgalmas autópályán - ami elválasztja a kis mókust a feltételezett Paradicsomától - egy autó halálra gázolta.
Galaktika 80.            

1286. Hoch, Edward :Az állatkert
Hugó professzor jó pénzért földönkívüli lényeket hoz bemutatni az embereknek a Földre, miközben a földönkívüliek is megtekintik a földi embereket.
Galaktika 69.            

1287. Hodgson, William Hope :Hang az éjszakában
Egy hete ködben úszó hajóra felkiabál egy öreg csónakos ember. Egy kis élelmet kér, de semmiképp nem akar a hajó körzetébe kerülni. Fél évvel ezelőtt hajótörést szenvedett feleségével, s egy ismeretlen szigetre vetődtek. Az egész szigetet egy furcsa penész borította, mely nemsokára a két embert is ellepte. Hiába harcoltak ellene, teljesen beborította őket. Azóta ott tengődnek a szigeten, és nem merik elhagyni, nehogy másokat megfertőzzenek.
Homályos zóna            

1288. Hofmann,E.T.A. :A Homokember
Nathanael egész életét végig kísérti Coppelius sötét gonoszsága. Még gyermek volt Nathanael, mikor az apja életét veszti egy, Coppeliusszal folytatott alkimista kísérlet során. Felcseperedve felső iskolai tanulmányai közben beleszeret Spalanzani professzor lányába. Mikor Coppelius elrabolja a lányt, kiderül róla, hogy csak egy gépezet. Nathanaelben mind jobban elhatalmasodik a sötétség, és már a vidám lelkű menyasszonyát is majdnem megöli. Végül Coppelius parancsára öngyilkos lesz.
A múmia lába            

1290. Hollanek, Adam :Kettesben
Kíváncsiságból egy ember reprodukálja önmagát. Eleinte izgalmasnak tűnik a dolog, az újdonság erejével hat az emberre. Később kénytelen szembesülni mindazokkal a hibákkal, amelyek önmagában rejlenek, de a hasonmás létezése felnagyítja őket. A férfi szerette volna eltüntetni alteregóját, de az orvos már nem tud különbséget tenni közöttük.
Galaktika 84.            

1289. Hollanek, Adam :Mint a trójai faló
Az űrhajós kimerülten tér vissza társaival a hosszú Szaturnusz-expedícióról. Pihenésül egy argentin halászfalu melletti kutatóállomásra küldik. Az űrhajós rémülten veszi észre, hogy a helybéli indiánokkal egy idegenül hangzó, hörgő nyelven beszél. Biztosra veszi, hogy egy földönkívüli lény személyisége van őbenne. A csillagászok szerint, nemsokára csillag lesz a Jupiterből, és a Szaturnusz egyik holdján élő értelmes lények próbálnak elmenekülni halálra ítélt planétájukról...
Téren és időn túl.            

1291. Hollós R. László :A visszacsatolás
Egy sérült űrhajó kér segítséget az űrállomástól, melyről egy nő érkezik robotjával. Az űrhajó valójában egy hadihajó, parancsnoka android, és feladata megsemmisíteni az űrállomást. A nő is android, és felrobbantja atombombájával az űrhajót. Egy fiatal csillagász észlelte a robbanás fényét, de idősebb kollégája leintette, és mesélt neki egy régi háborúról, amit az androidok még mindig folytatnak.
Vega 1.            

1292. Holzhausen, Carl Johan :A héjának fiókái nincsenek
Egy svéd házaspárnak "fogyatékos" leánygyermeke születik: lába és keze helyén uszonyok vannak. A lánynak keserűen kell tapasztalnia, hogy az emberek nem fogadják be igazán maguk közé. Híres úszó válik belőle, de testfelépítése miatt diszkvalifikálják. A lány ezzel elveszti élete értelmét és elúszik a messzi tengerre. Még megmenti egy kislány életét, aki egész élete során visszavárja az ő hableányát.
Galaktika 28.            

1293. Hori Akira :Űrbéli majomkéz
Ismeretlen űrjárművet fedeznek fel a Naprendszer határán, amely egy levágott alkarra hasonlít. Az "isteni kéznek" keresztelt megismerhetetlen jármű kapcsolatot létesít egy emberrel, akit hatalmas információ mennyiség birtokosává tesz. A férfi az egész Naprendszerre kiterjedő építkezésekbe fog és hatalmas tervek megvalósításába kezd. Végső összegzésben kiderül, hogy az "isteni kéz" által sugárzott információk pontatlanságokat tartalmaznak, amik több kárt okoznak, mint hasznot. A férfi önmagával együtt megsemmisíti az "isteni kéz" -et megfigyelő űrállomást, míg az idegen járművet kilövik a Naprendszeren túli területre.
Galaktika 59.            

1294. Horti Győző :Hűvös hajnal
Az idősödő temetkezési vállalkozó egy idegen lénnyel találkozik a hajnali kertben, aki meg akarja enni. Valójában csak a férfi érzelmeit akarta felkorbácsolni, mert az idegen érzelmekkel táplálkozik. Az idegen és társai készülődnek elhagyni a Földet, mert az emberekben túl sok a negatív érzelem. Évszázadok múlva ismét visszatérnek, de akkor már negatív érzelmeket fognak fogyasztani és az emberek negatív érzelmeit fogják felkorbácsolni. A férfi örül, hogy ő azt a kort már nem fogja megélni.
Vega 1.            

1295. Horváth Sándor :A Berg-effektus
Számos bolygó találnak a kutatók intelligens lények nyomait, de ő magukat már nem. Egy professzor, hogy bizonyítékát szerezze elméletének, egy kísérletsorozatba fognak a Marson. Célja, hogy bebizonyítsa, miszerint a régi civilizációk mind visszafejlődtek, és a bolygókon talált lények a régi nagy fajok degenerált leszármazottai. A kísérlet fényesen sikerült, ami nagy baj, hisz ez vár az emberi civilizációra is.
Menekülés a Naprendszerből            

1298. Horváth Sándor :A bizonyíték
Az egyik tudós megépítette az időgépet, a másik visszautazott a távoli múltba, hogy bizonyítékot hozzon a sok ezer éve létezett civilizációról. A bizonyítás nem sikerült, mert a távoli ősök olyan tárgyakat szerkesztettek, amelyek az idő haladtával nyomtalanul elbomlottak.
Irány a középkor            

1296. Horváth Sándor :A faktor
A Galaktikus Birodalom támadó flottája teljes egészében eltűnik a primitívnek ítélt Föld bolygón. Egy magas rangú idegen vezető érkezik a Holdon lévő támaszpontra, hogy felülvizsgálja az eseményeket. A hétszáz évvel ezelőtt megfigyelt primitív kultúra helyett, már egy technikailag fejlett civilizációt találnak a Földön. A gyors fejlődés egyetlen magyarázata az ötven-hatvan éves életkorhatár és a gyakori háborúk. Hamarosan támadó harci gépek érkeznek a Földről és elfoglalják a holdi támaszpontot.
Menekülés a Naprendszerből            

1297. Horváth Sándor :Az elveszett titok
A Seregek Ura elfoglalta a várost, de megkímélte annak világhírű könyvtárát. Ő és tudósa régi, elfeledett titkokat keresnek. A hódítót kínai kereskedője figyelmezteti a titok szőrnyű, halálos veszélyére, amit az istenek hagytak a Földön. A vezér megszívleli a kereskedő tanácsát és felgyújtja az alexandriai könyvtárat, mindössze egy világtérképet hagy meg sértetlenül.
Gemma            

1299. Horváth Sándor :Jóvátétel
Egy leszálló földönkívüli akaratlanul is atomháborút robbant ki, amelyet sikerül megállítania. Népe határozata ellenére beavatkozott a Föld sorsába és az emberek kibékültek egymással. A földönkívüli szökevény őrült, és az elfogására küldött különítmény minden beavatkozását meg nem történté tesznek. Így az előbbi atomháború mégis kitör.
Irány a középkor            

1300. Horváth Sándor :Rövidzárlat
Kronofizikus, az intézet kikísérletezett gépével ellátogat egy párhuzamos világba, ahol félelmetes méreteket öltött a környezetszennyezés. Az elkorcsosult emberek vegyszereket használnak vegyszerek ellen. A fizikus korházba kerül, ahol az orvost megdöbbenti kitűnő egészségi állapota. Az orvos visszakíséri a fizikust gépéhez, aki ezután hazatér saját világába. Itt döbbenten veszi észre, hogy az orvostól kapott személydetektora figyelmezteti a levegő magas szennyezettségére
Véga magazin 84/14            

1301. Horváth Sándor :Utikaland
A transzkontinentális expresszvonaton két magyar összeismerkedik. A tudóskinézetű utas nagyfokú tájékozatlanságról tesz tanúbizonyságot, aki az Északi Pályaudvaron leszáll. A vonaton maradt utas meglepetten szemléli utastársa százforintosát. A bankjegyen nem az ismert és közkedvelt Görgey Artur arcképe látható, hanem Kossuth Lajosé. A férfi minden bizonnyal egy párhuzamos idősíkból érkezett.
A rejtélyes idegen            

1303. Hosi Sinicsi :A Földről jött ember
Ipari kémkedésen fognak egy férfit és büntetésül egy, a Földre a lehető legaprólékosabban hasonlító bolygóra deportálják. A férfi találkozik másik deportált személlyel. Megalakították a Földiek Társaságát és együtt emlékeznek a Földre.
Galaktika 59.            

1302. Hosi Sinicsi :A nyitott kapu
A léha Dzsunicsi séta közben talál egy házat, ahol a család tagjai időnként kicserélődnek, csak a betöltendő családtag szerepe marad meg állandóan. Itt Dzsunicsi rendes családfőként éli életét, míg egy nap aztán elhagyja a házat és a saját lábára áll. Később megmutatta menyasszonyának a furcsa házat, de a lányt ottfogják feleségnek egy időre.
Galaktika 59.            

1304. Hosi Sinicsi :Elveszítettük barátunkat
2030. Haldoklik az utolsó elefánt, a gyermekek nagy barátja. Az ember betonsivataggá változtatta a Földet, kipusztítva minden állatfajt. Egyszer talán az emberiség is erre a sorsra jut.
Galaktika 62.            

3151. Hosszú Ágnes :Az utolsó UFO
egy félvér kisfiú elveszti szeme világát, amikor földönkívüli űrhajóval találkozik. Évek elteltével a fiú felnőve gitárjával gazdag fehéreket szórakoztat, ez a megélhetése. Egy nap megint eljönnek a földönkívüliek. A vak férfi lebeszéli őket az állandó látogatásaikról, mert előbb-utóbb helyrehozhatatlan kár okozna ezzel az emberiségnek. Az idegenek megszívlelik a félvér tanácsát, és végleg távoznak a Földről. A látogatásuk miatt elpusztul a férfi vakvezető kutyája.
Android 3.            

1307. Hosszú Ágnes :Kis halak,nagy halak
Már egy éve dolgozik a halászoknál a Nato parancsnokságától kiosztott fiatalember, amikor a kifogott halak között megpillantja azt a járművet, amelyet évek óta keresnek. A Nato Különleges egysége minden tanút megsemmisít, még a kiosztott fiatalembert is. Özvegye hiába kesereg, ilyen körülményre a biztosító nem fizet.
Véga magazin 84/14            

1306. Hosszú Ágnes :Kisértetek kastélya
A kastélyban esküvőre készülnek, a hercegnő a menyének akarja átadni a család legszebb égszereit, mikor a tükörből kilép egy szörny és elviszi az egyik gyémántot. Huszonöt évvel később a szörnyeteg visszahozza a gyémántot. Sajnálatára akármelyik emberrel is próbál kapcsolatot létesíteni, az meghal. Így az idegen bolygó küldötte csak rovarokat vitt magával.
Menekülés a Naprendszerből            

1305. Hoszi Sziniti :A racionalista
A professzor tengerparti sétája közben talál egy korsót, melyben egy dzsinn raboskodik. A dzsinn kiszabadulva teljesítené a professzor három kívánságát. Ám a tudós elvet minden megmagyarázhatatlan jelenséget. Visszazárja a dzsinnt, és elfelejti az egész incidenst.
Galaktika 20.            

3152. Houdini, Harry(Lovecraft, H. P.) :A fáraók börtönében
A híres szabadulóművész, Houdini, Ausztráliába utazva pár napra megáll Kairóban, hogy megszemlélhesse az ókori Egyiptom csodás emlékeit. Egy arab idegenvezető tőrbe csalja a híres amerikai, összekötözi, és egy végeláthatatlan mély üregbe ereszti. Houdini a mélyben szemtanúja lesz egy förtelmes rítusnak, aminek szereplői félig emberi, félig állati múmiák, akiknek az idegenvezetőre hasonlító fáraó a parancsolójuk. Ételáldozatukat egy bűzös lyukba dobálják, amiből egy gigantikus lény ocsmány mancsa nyúlik ki. Houdini egy végtelenbe nyúló lépcsősoron mászva jut ki a szabadba, majd az eszét vesztve a látottaktól.
Lovecraft összes művei II. kötet            

1308. Huber, Viorica :Trillázó óceán
Idegen asztronauták érkeznek a Naprendszerbe és megtalálják a Jupiter 12. holdján azt az állomást, ami a messzi csillagvilágból visszatérő űrhajósok fogadására készült. Mivel értelmes delfinekkel van betelepítve, az egész állomást tengervíz töltő ki.
A kozmosz hullámhosszán            

3153. Hughes, E. P.2 :Az Atya nevében
A Harmadik világháború utáni zűrzavarban egy kis írországi falu új védelmezőt kapott, egy volt gárdatiszt személyében. A környék ura és védelmezője élt az első éjszaka jogával. Sok évvel a harcok után egy falubeli fiatalember nem szeretné, ha a vén várúr gyakorolná jogait az ő fiatal és szép feleségén. Titokban felkeresi az öreget kastélyában, hogy megölje. Itt tudja meg, hogy a védelmező az egyetlen nemzőképes férfi közel és távol a vidéken. Ő az apja az összes gyereknek a faluban, tehát a fiatalember apja is.
Galaktika 118.            

3154. Hughes, E. P.3 :Torokfájás ellen
Meghalt a Gazda. Helyébe a fiatal McGrath kerülne, mert bizonyítékát tette nemzőképességének. Felesége hallani sem akar a dologról, hiszen férjének ápolnia kell az első éjszaka jogának ősi hagyományát. A falu tényleges urainak számító tudós emberek elmagyarázzák a fiatal nőnek, hogy férjének kötelessége teherbe ejtenie a környék összes lányát, mert csak ő az egyetlen nemzőképes férfi a faluban.
Galaktika 119.            

1309. Hunsburger, H. E. :Az eltünési pont
Az öreg festőt kilakoltatnák lakásából, mert nem tudja fizetni a bérleti díjat. Az öreg megtalálta azt a pontot, melyen keresztül abba a korba és helyre lehet kerülni, amit a festmény ábrázol. A gondnok bérleti díjként utazgat az időben a festmények segítségével és meggazdagodott a múltbéli tárgyak eladásával. Az öreg festőnek sikerült a telhetetlen gondnokot a süllyedő Titanicra küldenie.
X-magazin 98/2.            

1311. Hunyadi Csaba :A tükör
Smith úr fürdőszobájába négy férfi hatol be és távoznak a tükörnek álcázott térkapun keresztül. Smith úr azóta minden tükröt összetör, mert keresi a kaput.
Irány a középkor     Az Univerzum örökösei        

1313. Hunyadi Csaba :Az utolsó homokvár
A kereskedő olyan gépet ad el vásárlójának, mely kívánságait materializálja. A kereskedő biztosra veszi, hogy az újabb vásárlója egy diktátor, de a férfi óhajának megfelelően ólomkatonák és homokvárak potyognak az égből.
Irány a középkor            

1314. Hunyadi Csaba :Idegen értelmes lények nincsenek!
A férfi egy könyvet olvas, melyben a más bolygókon élő értelmes lények lehetőségét taglalja. Az olvasó dühében földhözvágja a könyvet a harmadik kezével.
X-magazin            

1312. Hunyadi Csaba :Perpetuum Mobile
Bysztray elmegy az Újjászületés Kft. -be, hogy visszatérve a múltba, változtathasson életén. Mindig azzal a tudattal kezdi az utazást, hogy nem veszi el feleségül Jolánt, de valahogy mégis megtörténik és újból ott áll az Újjászületés Kft. előtt.
Irány a középkor            

1310. Hunyadi Csaba :Sorshúzás
A négy kiéhezett űrhajós sorsot húz, hogy ki tegye meg a szükséges és elkerülhetetlen, végzetes dolgot. A sorsolás után megeszik az űrhajó házikedvencét: a kiskacsát. Ozirisz országa
Vénusz 90/2.            

3155. Hurley, Mike :Esernyő, tele papírvirágokkal
Jason beleszeret egy festményen látott lányba. Szeretné megtalálni a modellt, de megrendülten tudja meg, hogy a festő ötven éve halott. Jason nem adja fel, és később több jelből is arra következtet, hogy a festő valamilyen ismeretlen módon a jövőt ábrázolta képein. Vagyis Jason jelenét. Így a fiú megtalálhatja szíve hölgyét.
Orion 13 I./1.            

1315. Hurley, Mike :Israbelle lányai
Reshard, a fájdalomtól megzavarodva, viszi ifjú feleségét a kórházba, mert lassan eltűnik belőle az élet. A kórházban egy nagyon öreg asszonytól megtudja, hogy felesége az elátkozott Israbelle leszármazottja. Ezra Burke átkozta meg a lányt, mert nem akart az asszonya lenni. Azóta a család minden lányutódja veszélybe kerül házasodásának napján. Az ördög kiszívja belőlük az életerőt. Csak úgy lehet megtörni az átkot, ha a lány gyűrűsujját levágják. Reshard így tesz, és felesége megmenekül.
Vega 8            

3157. Huszár István :Könyvem, könyvem
Valahol létezik egy Könyvtár, ahol az Isten írja minden ember sorsát. A papírlapokat összekötve egy végtelenbe nyúló polcsorokon tárolják. Ha egy rég halott ember történetét újra írja a könyvtáros-Isten, az az ember reinkarnálódott.
Android 2.            

3156. Huszár István :Lelkemtől lelkemig
Egy másfél éves kisfiú telepatikus kapcsolatba kerül egy hétéves londoni fiúval. Pontosabban, mintha egy lélek létezne két testben. Az angol fiú felnőve harmincéves korában elhalálozik. A másik csak rövid időre marad egyedül, új lélektársat talál. Ez talán egy új emberfaj létrejöttének kezdetei.
Orion 13 I./2.            

1316. Huszár István :Portográfia
Egy teleportációs hiba folytán egy férfi és egy nő alteste felcserélődik. A műszakiak pár óra alatt kijavították a hibát és mindenki ment a dolga után. Fél év múlva tartásdíjról kapott számlát a férfi.
Csillagrobbanás            

1317. Huszti Róbert :Egyedül
Az érzelgősre programozott robot kesereg az atomháborúban elpusztul emberiség emléke fölött.
Az Univerzum örökösei            

1319. Huszti Róbert :Jégvilág
A hóval borított bolygóra leszálló űrhajó személyzete kiengedi a kutyát, hogy dolgát elvégezze. A kutya oldalba tisztel egy helybeli értelmes lényt, aki erre lefagyasztja a szegány állatot
Vénusz 90/2.            

1318. Huszti Róbert :Kezdet és vég
A távoli, földönkívüli civilizáció politikusai a Földön semmisítik meg tömegpusztító fegyvereiket. A sugárzás következtében a Föld felszínén megjelent az ember.
Az Univerzum örökösei            

1320. Huxley, Aldous :Tudomány a Szép új világban
Részlet a regényből. A világellenőr elmagyarázza a Vadembernek, hogy a tudomány mennyire nem képes az embereket boldoggá tenni, és mindenki boldogsága miatt inkább elvetik a tudományt.
Galaktika 8.            

1321. Huxley, Julian :A szövettenyészetek királynője
Egy Afrika-kutató furcsa, elszigetelt országba kerül, ahol egy angol tudós genetikai vallást alapított, hogy a helyi király támogatásával folytathassa kutatómunkáját. Elég jó eredményeket ér el a telepátia területén, mely segítségével a tudós és a kutató végre megszökhet az országból. A tudóst később egy telepatikus parancs visszakényszeríti az országba, de a kutató eljut a civilizációba.
X-magazin 98/1.     Piknik a senkiföldjén        

1322. Hüse Lajos :A kép
A diáklány egy alkoholista öregasszonynál talál albérletet. A szoba koszos, lehangoló. Egyedül a falra akasztott, napsütötte ligetet ábrázoló festmény ad valami örömet. A lány álmában a festményen látható ligetben sétál, majd végképp eltűnik benne. Az öregasszony eladja a lány ruháit és felad egy újabb hirdetést.
Csillaghajók            

1323. Hykisch, Anton :Hogyan utasította vissza két földi halandó,hogy istenné váljon
Az öreg Matovčik és Vavró nevű fia épp hazafelé tartanak a maszek munkából, amikor földönkívüliek elrabolják őket. Feladatuk lenne, hogy egy kisbolygón istenként tanítanák és szaporítanák az égitest fejletlen intelligenciájú lényeit. A két férfi nem áll kötélnek és szerencsésen meglépnek az űrhajóról. Hazatérve Vavróban felmerül a gondolat: nem döntöttek-e elhamarkodottan.
Galaktika 48.            


Összesen 111 találat

Ha valamelyik rekordban hibát találsz, kérlek írd meg, megadva a hibás rekord sorszámát és a hibát.

A levélíráshoz kattints erre a címre: gyorgyi.akos@axelero.hu