Keresési minta:I ___Típus: szerzo ___Illesztés: A minta elejétől
1324. Iljin, Anatolij :A kísérlet
Nevadában kipróbálják az első időbombát. A bomba hatására az adott földterület helyet cserél 250 millió évvel előbbi helyével. Az elnöki próbán a sivatagot és a katonai támaszpontot egy hatalmas tenger elmossa. Az a tenger, amely Nevada helyén volt 250 millió évvel ezelőtt.
Galaktika 86.            

3158. Illés Tibor :A teljesség szavai
A történet elbeszélője lelkes könyvgyűjtő, aki összeismerkedik egy hóbortos öregemberrel. Az öreg hatalmas összegekért vásárol ritka könyveket, amelyeket átlapozva szinte potyán tovább ad. Hét szót keres, ami eljuttatja őt a Teljességbe. Egy nap az öreg rátalál az utolsó szóra, és kisfiúként megfiatalodva eltűnik. Az elbeszélő azóta fontolgatja saját hét szavának keresését.
Orion 13 I/2.            

3159. Imre Attila :Azonos hullámhosszon
Két űrhajós idegen civilizációk létezésének lehetőségén vitatkozik, amikor a hajójuk meteorelhárító automatikája elpusztít egy meteornak látszó, földönkívüli űrhajót, apró utasaival egyetemben.
Android 3.            

1325. Imre Attila :Az ítélet
Egy mentőhajó parancsnoka hátralévő életében bűnösnek érezte magát, mert egy fontos pillanatban nem mert felelősséget vállalni. Hirtelenjében nem tudta eldönteni, hogy a bajba jutott atom-tengeralattjáróhoz időben, vagy késve érkezik a segítség. A tengeralattjáró kapitánya emiatt feleslegesen áldozta fel életét.
Galaktika 91.            

1326. Iquo, Moira :Sineár földjén
A Princeton Hospital-ban haldokló Albert Einstein utolsó szavait az éjszakás nővér nem érti, mert azok németül hangzanak el.
Quark 2.            

3160. Irving, Washington :Egy német diák kalandja
Dúl a terror Párizsban a Nagy Forradalom idejében. A könyvtárból szállására siető német diák a nyaktilónál összeismerkedik egy szép nővel, akiben álmai asszonyát ismeri fel. Szerelmet vall a hölgynek és együtt töltik az éjszakát. A diák eszét veszti a reggeli napfényben elébe táruló képre; hogy kedvese bizony már egy napja halott.
Galaktika 97.            

1327. Isimoto Fudzsio :Kerekes lények bolygója
A felderítők egy teljesen sík és erdő borította bolygóra akadnak, amelyet három kilométer szélességű úthálózat veszi körbe, hálószerűen. Az út önjavító és saját védekező berendezése van, amit a két földi űrpilóta rögtön megtapasztal. Lehetőségük van megcsodálni a helyi fauna kerek alakú lényeit, ami egyedülálló a Galaxisban. Az úthálózat építői, és az út célját homály fedi.
Galaktika 59.            

1330. Ismeretlen :A csillagvilág csodái
Dr. Kubb és két barátja egy fénynél gyorsabb égitestre kerül, ahol eleinte mindent jég borít. Különböző csillagok mellett elrepülve ismeretlen hatások érik őket. Hírtelen eltűnik a jég, hatalmas dzsungel nő ki órák alatt a földből, óriási szörnyetegek vonulnak a bolygó felszínén. Pár nap után ismét hó és jég borít mindent. Az égitest újra elszáll a Föld mellett, de csak Dr. Kubb és hű társa, Güns kerülnek vissza otthonukba.
A rádiumkirály            

1328. Ismeretlen :A csodálatos bacilusok
Dr. Kubb ellátogat Goába, ahol lerobbant állapotok uralkodnak s csak nyomokban lehet felismerni a dicső múlt emlékeit. Dr. Kubb és társa, Olaf Güns, vesznek egy házat, amiben egy laboratóriumot találnak. A laborból egy hindu lány egy bacilust enged a város ivóvízhálózatába. Mindenkit heves munkaláz fog el, még a támadó hindusokat is visszaverik az eddig henyélő naplopók. Sajnos a hatás csak egy napig tart és nincs több bacilus.
A rádiumkirály            

1331. Ismeretlen :A pusztító sugár
Dr. Kubb a paraguay-i őserdőben utazva földönkívüliekbe botlik, akik félelmetes fegyverükkel pusztítanak környezetükben. Sikerül Dr. Kubbnak barátjával bejutnia az idegenek telepére, ahol saját fegyverükkel végeznek a behatolókkal. A pusztító fegyver a folyóba vész.
A rádiumkirály            

1333. Ismeretlen :A világ törvénye ellen
A távoli jövőben két szerelmes nem lehet egymásé, mert a férfinak kiszámolták, hogy hamarosan elhalálozik. A férfi véletlenül rábukkan egyik ősének hibernált testére. Időközben szerelme láthatatlanná válik, hogy egy furcsa lelki kontaktusba kerüljön haldokló szerelmével. A férfi nem hal meg, mert előkerült őse megdöntötte a számítások végeredményét, s így a két szerelmes egybekelhet. A főhős ellenlábasa meg a Napba repítette magát.
A fekete sugár            

1332. Ismeretlen :Az agymállás
Egy festő elfáradt idegei miatt felkeres egy orvost, aki agymállást állapít meg, és hosszantartó kezelést ír fel neki. Egyik látogatás alkalmával az orvos beszél a nagy töménységű méregről, amellyel szerinte megszüntethető a háború. Az orvos elmeklinikába vonul, a festő meg vidékre utazik, ahol remekül rendbe jön.
A fekete sugár            

1329. Ismeretlen :Rohanás a világűrben
Dr. Kubb hazatér Stockholmba barátjával együtt. Güns felfedez egy égitestet, ami nagyon közel suhan el a Föld mellett, és gyorsabb a fénynél. Patagóniába utaznak egy svéd csillagász kíséretében. A száguldó égitest magával ragadja a három svédet meg pár patagónt a felszínére.
A rádiumkirály            

1334. Ivanov, Miron :Repülés különös véleménnyel
Három űrhajós repül a csillagok között. Feladatuk, hogy értelmes életet keressenek a Kozmoszban. Mire valahára rátalálnak egy lakott bolygóra, nem tudják eldönteni, ki lépjen először az égitest felszínére. Inkább továbbálltak.
Galaktika 29.            

1335. Ivanova, Julia :A nyugalom bolygója
Az emberiség felfedez egy új bolygót, a Föld-bétát, ahol a légkörben található különleges gáz miatt minden emberből eltűnik az érzelem. Szenvedés és felelősség nélküli paradicsomi állapotban a híres kutatónő személyiség-átültetést végez egy fiatal lány és önmaga között. A lány, akinek testét megszerezte, a kormány titkos ügynöke, s megfigyelés alatt tart egy tudóst. A férfinak sikerült a légkörben található gáz közömbösítőjét megtalálnia, amit szeretne a légkörbe ereszteni, hogy az embereknek ismét érzelmeik lehessenek. A tudóst a kormány halálra ítéli, de a nő, aki közben megtanult szeretni, a férfi tudatát átülteti a saját testébe, hogy az elvégezhesse tervét.
Galaktika 34            

1336. Iverson, Eric G. ( Társszerző:Elaine O'Byrne ) :Halál Vesunnában
Két XXI. századi férfi visszautazik időgépén a római kor egyik kisvárosába, hogy egy elveszett színdarabot megszerezhessen. Összevesznek a kézirat tulajdonosával, akit aztán lelőnek. A gyilkosság után még kénytelenek a múltban maradni, de nem tartanak a helyi hatóságoktól. Bíznak az akkori babonák erejében. A hatóságot képviselő százados és orvos barátja szép lassan kitalálja a gyilkosság okét és kivitelezését. Csapdát állítanak a két gyilkosnak és elfogják őket.
Galaktika 77            

1337. Izzo, Francis E. :A tank
David profi játékterem-járó. Egy nap még soha nem látott játékra lesz figyelmes. David egy Sherman harckocsi belsejében találja magát és az egész játék során valósághű helyzetek sorozatát éli át. A férfi füst, benzin szagát érzi, megsebesül és még vérzik is. A játék végét egy kézigránát jelzi.
Galaktika 88.            


Összesen 17 találat

Ha valamelyik rekordban hibát találsz, kérlek írd meg, megadva a hibás rekord sorszámát és a hibát.

A levélíráshoz kattints erre a címre: gyorgyi.akos@axelero.hu