Keresési minta:Sz ___Típus: szerzo ___Illesztés: A minta elejétől
0. szerzo :cím
tartalom1 tartalom2 tartalom3 tartalom4 tartalom5 tartalom6 tartalom7 tartalom8 tartalom9 tartalom10 tartalom11 tartalom12 tartalom13 tartalom14 taretalom15 tartalom16 tartalom17 tartalom18 tartalom19
elsolink     masodiklink     harmadiklink     negyediklink

2576. SZABÓ János :Az Emlékek Hídján
Az utolsó Bolygóközi Háború után a lerombolt Föld országai egyesülnek. A régi világ romjai között élő emberek felépítették az Emlékezés Hídjait, ahol mindenki találkozhatott meghalt szeretteivel. Egyedül már csak az emlékek maradtak.
Android 3.            

2577. SZABÓ János :Hasztalan mágia
Szürke kishivatalnokként élő Jim Scone kezébe kerül egy ősrégi recept. A vegyület felszabadítja az ember mentális képességeit. Scone képes lett a múltba pillantani. Így kiderítette, hogy ki erőszakolta meg brutálisan a komputerosztály csinos, fiatal alkalmazottját, aki emiatt öngyilkos lett. Ám hiába a különleges képesség, a nyomozók őt tartják tettesnek és diliházba csukják.
Android 1.            

2578. SZABÓ Miklós :Az arc
Az író megpillant egy szellemarcot az erkélyajtó üvegében. Az arc gazdája egy másik dimenzió lakója, akit az író visszakerget saját világába. Viszont a túloldal szelleműzői az írót kergetik el. Ezután az arc állandóan követi az írót. Ő az író félelme, ami lassan az őrületbe kergeti.
Galaktika 110.            

2579. SZABÓ Tamás :A rajongó
Emberre megszólalásig hasonlító idegenek űrhajója kering a Föld körül. A parancsnok tucatjával hozatja a sci-fi könyveket az űrhajóra és évek óta halogatja a kapcsolatfelvételt az emberiséggel. Sehol a Galaxisban nem írnak sci-fit, csak a Földön. De ha leszáll a hajó és megtörténik a kapcsolatfelvétel, ennek a műfajnak befellegzett, elveszíti minden újdonságát.
Galaktika 174.            

2580. SZABÓ Tamás :Alagsor
A főhős síró kislányt talál egy belvárosi bérház előtt. Kérésére elpanaszolja, hogy a ház foglyul ejtette a kisöccsét, és mivel ez nehezen hihető, megmutatja az alagsorban miként is történt ez meg. A lány a férfit az öccse mellé löki a falba, ami gumiszerű képlékenységével őt is rabul ejti. Így az öccsének van már játszótársa és ezentúl már nem kell egyedül lennie.
Galaktika 175.            

2581. SZABÓ Tibor :Gondolnunk kell az unokáinkra is
A Földről indított hatalmas olajkutató űrhajók járják a Galaxist, kitermelhető olajat keresve. Találnak egy értelmes lények lakta bolygót, ahol elenyésző az ásványi olaj. A bolygó egész flóráját és faunáját elpusztítják és hatalmas üregekbe gyűjtve a talaj mélyére süllyesztik azt. Sokezer év múltán első osztályú kőolaj keletkezik belőle az eljövendő emberiség számára.
Hungarocon '92            

2582. SZABOLCSI Zoltán :Kis kaland a Marson
Az Űrpornó nevű lap újságírója Mars-lakó álcájában személyes élményeket szeretne beszerezni a Marsbeliek szexuális életéről, amelyet majd egy cikksorozatban kamatoztat. A remekbe sikeredett anyagvadászat után közelebbről is megismerkedik egy nőnemű Mars-lakóval. A hosszantartó együttlétek után derül ki, hogy a Marsbeli az újságíró felesége álcában.
Vénusz 90/5.            

2583. SZÁDECZKY Kardos Noémi :A sziget
Mulder és Scully következő küldetése egy csendes-óceáni szigetre történik, ahol a kutatóállomás minden tagja - egy kivétellel - eltűnt. Az eltűntekkel egy hibrid ember végzett, akit a megmarad kutató kísérletezett ki. A lény elpusztítja megalkotóját is, majd megtámadja az ügynököket is. Az időben érkezett segítség lelövi a kétéltű fenevadat.
X-magazin 97/8.            

2584. SZÁDECZKY Kardos Noémi :Homok
Az új-mexikói sivatagban történt rejtélyes halálesetek kivizsgálására Mulder-t és Scully-t küldi az FBI. Egy idegen és iszonytató lényt találnak, ami vakond módjára mászik a homok alatt és áldozatait is a talaj alá ragadja le. Mulder feltételezése szerint a sivatagban végzett nukleáris kísérletek véletlen melléktermékére bukkantak.
X-magazin 97/6.            

2585. SZAGABALJAN, Ruszlan :A "szuperizé"
A feltaláló bemutatta találmányát a bizottság embereinek, amit bármivé képes volt átalakítani és megfelelően használni. Ennek ellenére kevesellték a találmány sokoldalúságát. A feltaláló kedveszegetten felépítette otthonát a találmányából, de még a gépezet mélyéről előkerülő felesége sem tudta megvigasztalni.
Galaktika 95.            

2586. SZAKMÁRY, Joe ( SZAKMÁRI Zsolt ) :A szárnyas barát
Egy földönkívüli ottreked a Földön és átveszi a rátaláló farmer tudatát. Mivel túl veszélyesnek találja az emberi fajt, nekilát az elpusztításának. Ennek érdekében a farmert összehozza a postáskisasszonnyal, mert az utódaik a világ vezetőiként kirobbantják az atomháborút. Egy madár száll a farmer fejére és a csőrével véletlenül a fejére csap, minek következtében a megszálló földönkívüli elpusztul.
Csillaghajók            

2587. SZAKMÁRY, Joe ( SZAKMÁRI Zsolt ) :A szépség múlandó
Egy ügynök olyan kenőccsel házal, amivel képes idős nőket húszévesekké fiatalítani. Egyedüli ellenszolgáltatásul csak egy óra intim együttlétet kér cserébe a kenőcsért. A kenőcs hátránya, hogy csak egy-két órára biztosítja a megfiatalodást használója számára.
Ópiumkeringő            

2588. SZAKMÁRY, Joe ( SZAKMÁRI Zsolt ) :Az űrruha
Megérkezik Balog az oroszok Hold-állomására, ahol épp a legjobb barátja, Pozdorjov a szolgálatos, aki azelőtt elszerette tőle a feleségét. Balog szerint lehet élni a világűrben szkafander nélkül is, csak a politikusok titkolják az emberek előtt. Barátja hülyeségnek tartja, de egy nap arra ébred, hogy Balog szkafander nélkül sétál a világűrben. Pozdorjov is kilép az űrbe és azonnal meghal. Balog tesztelte a legújabb, szinte láthatatlan űrruhát, ezzel állva bosszút barátján a felesége elvesztése miatt. Viszont Balognak kell tesztelnie egy új űrhajót, amelyről csak Pozdorjov tudta egyedül, hogy a pilóta biztos halálát jelenti az első repülés.
A Galaxis Császára            

2589. SZAKMÁRY, Joe ( SZAKMÁRI Zsolt ) :Szimbiózis
Egy földi űrhajós egy baleset miatt egy idegen bolygóra kerül. Csak nagy nehézségekkel képes beilleszkedni a helyi civilizáció idegen és furcsa szokásokkal vezérelt társadalmába. kezdeti boldogsága csak addig tart, míg meg nem ismerte a bolygó rendhagyó evolúciós fejlődését. Itt minden testrész egy önálló tudattal rendelkező egyed, amelyek összekapcsolódásával jön létre egy értelmes lény. A helybeliek segítségével az űrhajós elhagyja a bolygót egy különleges szimbióta-űrhajóval és sikerül egy töltőállomásra jutnia. Itt az űrrendőrség letartóztatja gyilkosság vádjával, mivel női melleket találnak nála. A férfi hamar bebizonyítja ártatlanságát, amikor a szerveket felragasztja a saját homlokára.
A Holtak Galaxisa            

2590. SZALAI, Ladislav :Akad a tű
A történet hőse már negyedszerre találkozik pár percen belül régi osztálytársával. Az osztálytárs szerint megakadt az idő, mint a lemezjátszó tűje. A főhős lelövi osztálytársát, és elégedetten hallja, amint ugrik egyet a tű a sors lemezén.
Téren és időn túl...            

2591. SZALAI, Ladislav :Sztrájk
Már csak egyetlen ember dolgozik a világon és mivel nem jelölték ki az utódját, tiltakozásul sztrájkba kezd. A dolgozó a sztrájk első másodpercében meghal.
Galaktika 74.            

2592. SZALAY Tamás :Különös eset
Az üzletkötő New Yorkban egy különös erő arra kényszeríti, hogy megtekintse Salvador Dali: A szétfolyó idő című képét. Azóta a férfi egyszerre éli meg az egész életét.
Menekülés a Naprendszerből            

2593. SZAPARIN, Viktor :Ítélet a Tantalusz felett
Egy új vírus ütötte fel fejét a világ két távoli részén. Az erre a feladatra specializálódott férfi napokon belül megtalálja a hatékony védekezést, bár még repülőszerencsétlenséget is szenved. Talán ez volt a természet utolsó lázadása az ember ellen. A kutatót a Vénuszra hívják, ott hemzsegnek az ismeretlen organizmusok
Metagalaktika 2.            

2594. SZATHMÁRI Sándor :A guafa
Egy leleményes sámán szentnek nevezett guafát ad egy indiánnak, aki szerencsét vár a fától. Az indiánt feláldozták az aztékok, a guafa pedig az egyik nemeshez került. Jöttek a spanyolok és feldúlták Tenochtitlánt, a fa új tulajdonoshoz került. Az évek során a fa többször is gazdát cserélt, mindenki szerencsét várt tőle, pedig rendre az ellenkezője történt.
Gépvilág            

2595. SZATHMÁRI Sándor :Adalékok a kompofon történetéhez
Egy mérnök szerelmi bánatában megalkotta az intelligens gépaggyal vezérelt zenegépet: a kompofont. Az első koncertbemutató hatalmas sikert aratott, míg ki nem derült, hogy gép írta a szerzeményt. A zene elveszti emberi értékeit és lassan a feledésbe merült.
Gépvilág            

2596. SZATHMÁRI Sándor :Az asztrálfluidum
A hivatásos lélekbúvár és jövendőmondót meglátogatja egy szellem, aki jócskán lemaradt szellemi tevékenységével. A lélekbúvár hasznos tanácsokkal látja el a szellemet, mire az viszonzásul megajándékozza őt a telepátia tudományával. A lélekbúvár mindenkinek a szemébe mondja az igazságot, mire mindenki üldözőbe veszi. Az üldöztetések miatt öngyilkos lett. Halála után találkozik az adományozó szellemmel, aki felvilágosítja, hogy milyen botor módon alkalmazta kapott képességét.
Gépvilág     Galaktika 81.        

2597. SZATHMÁRI Sándor :Babona
Kolombusz visszatért útjáról, eljutott Indiába. A salamancai egyetem tudósai közrefogják és kérdéseikkel bombázzák őt. A kérdések főleg babonák és régi mesék áltudományos ismereteire vonatkoznak. Kolombusz értetlenül áll e különleges vizsgáztatás előtt, majd mérgesen távozik, mert babonasággal vádolták tapasztalati tudása miatt.
Gépvilág            

2598. SZATHMÁRI Sándor :Dongók
Egy dongó és egy méh vitába kezd, vajon melyikük életvitele jobb. A dongó kénytelen elismernie a méhek társadalmának nagyobb hatékonyságát. Megpróbálja dongótársait meggyőzni a méhek tökéletesebb életviteléről. A dongók majdnem fajuk árulójának tekintik ezért.
Gépvilág            

2599. SZATHMÁRI Sándor :Gépvilág
Az írót meglátogatja H. G. Wells, aki megjárva a jövőt elhozza az emberiség kipusztulásának történetét. A távoli jövőben teljesen elgépiesített világban az egyik ország megalkotta a Vezérgépet, ami minden géppel az ország népének boldogulásáért dolgozott. A gép fenekestül fölforgatta a társadalmat és nekilátott az emberek ösztöneinek felszámolásához. Az emberek megpróbálták elpusztítani a Vezérgépet, de az hatékony fegyvereivel eltörli az emberi nemet a Föld felszínéről.
Gépvilág            

2600. SZATHMÁRI Sándor :Hamis jós
Atlantisz fejedelme amnesztiát hirdet, de az egyik rab büntetését még súlyosbítják is, mert a sziget elsüllyedését merte jósolni.
Gépvilág            

2601. SZATHMÁRI Sándor :Káin és Ábel
Kezdetben békesség és együttműködés volt a két férfi és családja között. A kígyó ám ügyesen elvetette közöttük a gyanakvás magvait. Kitört a harc, Káin meg Ábel elpusztultak. A túlélők mindhiába próbálták megszüntetni a torzsalkodást.
Gépvilág     Galaktika 81.        

2602. SZATHMÁRI Sándor :Kezdetben
Isten teremtett, az Ördög ellene teremtett és végül közösen megteremtették a férfit meg a nőt. Megjelent a szerelem és az Isten meg az Ördög azóta megnyugodtak az ember felől.
Gépvilág            

2603. SZATHMÁRI Sándor :Kitüntetés
A jövő társadalmában a magas intelligenciájú és beteg embereket besorozzák a hadseregbe, mert a bonyolult hadigépek irányítása magasan kvalifikált embereket kívánt. Egy ember hiába próbálja elrejteni gyors felfogóképességét, elviszik a háborúba.
Gépvilág            

2604. SZATHMÁRI Sándor :Logosz
Két görög rabszolga felidézi a dicsőséges és mélyen demokratikus világot, amelyet otthon éltek és összevetik Róma dekadens, erőszakos világával.
Gépvilág            

2605. SZATHMÁRI Sándor :Püthagorasz
A neves tudós megpróbálja elfogadtatni a később róla elnevezett híres tételét a közvéleménnyel, de mindenki a saját politikai nézeteihez próbálja idomítani azt. Minden városból kiutasították megrögzött igazságszeretete miatt. Okos tanítványa egy ügyes húzással a perzsa-ellenes háború jelszavává tette a tételt, mire az futótűzként elterjed a görög városokban.
Gépvilág            

2606. SZATHMÁRI Sándor :Tökéletes alattvaló
Bergengócia királyának parancsára Fabius mesternek el kellett készítenie egy gépembert, akiben fellelhető a tökéletes alattvaló ismérvei. A tudós férfiú embert bújtatott a gépezetbe, hisz csak az ember képes elviselni a zsarnokságot.
Gépvilág            

2607. SZATHMÁRI Sándor :Vincenzo
Galilei egész életében a világ természeti törvényeit és igazságait kutatja, míg testvére papi pályára lépett. Galilei nem tudja elfogadni az emberek nagyképű alakoskodásait, hazudozásait, kétszínűsködéseit. Tanai minden pápában gyanakvást ébresztenek és a máglyát is csak bátyja közbenjárására kerüli el. Galilei bátyja bolondnak tartja öccsét és bízik benne, hogy neve fennmarad a történelemben, de az utókor csak az öccse nevére emlékezik.
Gépvilág            

2608. SZATMÁRI Jenő István :A tűztündér szobra
Az emberek egy szokatlanul magas hőmérsékletű idegen lénnyel veszik fel a kapcsolatot, aki egy halott festő emlékére a Nap helyébe lép a Föld egén, míg a kozmikus porfelhő eltakarja azt. A felhő távozása után már csak egy kihűlt szobrot találnak a lény helyén.
Véga magazin 84/14.            

2609. SZATMÁRI Jenő István :Az üvegharang lakója
A földönkívüli intelligens lények nagykövetnőjének látogatását megzavarja egy baktériumtenyészettel fertőzött űrhajó balesete. Az idegen nagykövetnő kiemeli a roncsok közül az eltorzult pilóta testét, majd elhagyja a Földet. A történteket eltitkolják a nyilvánosság előtt.
Gemma            

2610. SZATMÁRI Jenő István :Párbeszéd
Két idegen űrhajó jelenik meg a Föld közelében. Az egyik űrhajót irányító lények csak a fényt érzékelik, míg a másik hajó legénysége csak a radarsugarakat. Bár a földi emberekkel nem akartak kapcsolatot létesíteni, tolmácsként viszont jó hasznukat veszik.
A rejtélyes idegen            

2611. SZAVCSENKO, Vlagyimir :Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisfiú...
A moszkvai kiküldetésben tartózkodó Ivanovics vesz egy könyvet, amely mint később kiderül, az életéről szól. A könyv hűvös tárgyilagossággal meséli el Ivanovics gyermekkorát, felnőttéválását, életét. Ivanovics legnagyobb megkönnyebbülésére ebből a könyvből mindenki csak a saját életéről olvashat
Galaktika 67.            

2612. SZAVCSENKO, Vlagyimir :Lázadás az űrhajón ( A különös bolygó )
A tíz éve felfedezett bolygónak eltűnt a légköre és az ideérkező expedíció hihetetlen sebességű kisrakétákat talál, de értelmes életet nem. Az expedíció vezetője elpusztít egy rakétát, ezzel kiderítve, hogy a rakéták értelmes lények. Az emberek visszaindulnak a Földre és a rakéták valóságos hadserege követi őket. A hajó kapitánya a Föld biztonsága érdekében megpróbálja elpusztítani a kisrakétákat, mire a legénység fellázad ellene. Időközben a rakéták felismerték az emberekben az értelmes lényt és visszafordultak.
Meteorok viharában, Metagalaktika 2.     Ház kísértettel        

2613. SZEBENYI Szilárd :A három vasgolyó
Egy kereskedő aranyat kér szép kristályaiért egy olyan bolygón, ahol arany borít mindent. De a bolygó királya túl egyszerűnek találja az aranyat és mert a kereskedő túl kapzsi, neki adja legféltettebb kincseit: a három vasgolyót.
Galaktika 175.            

2614. SZEBENYI Szilárd :Ajándék
Több ezer évvel később élő történész fiának elmeséli a húszadik század barbarizmusát. A harmadik generációs, táptalajon nevelt agyú fiú okulására neki ajándékozza Fellini egyik korabeli filmjét, ami túlélte a dezintegrációt.
Galaktika 175.            

2615. SZEBENYI Szilárd :Al bácsi
Két kisfiú beszélget a sötétben. Egy csillaghajón születtek, és egy letelepedésre alkalmas bolygó felé tartanak. Szüleik már rég halottak, a Nap által elpusztított Földdel együtt. Az űrhajót robotok irányítják bolygóról bolygóra, és az útvonalat valaki a Galaxis közepéről küldi nekik.
Galaktika 175.            

2616. SZEBENYI Szilárd :Három nullaötkor
Vendel urat felkeresi a még meg sem született fia a jövőből, hogy elkérje kutatásai eredményét, mielőtt vele együtt elveszne egy felrobbanó vegyi üzem lángtengerében. Vendel nem hisz neki, mire a felesége is felkeresi a jövőből, hogy elbúcsúzzon tőle.
Galaktika 175.            

2617. SZEBENYI Szilárd :Lelki barátok
Egy baleset során egy földönkívüli ittreked a Földön, és míg érte jönnek a szülőbolygójáról, addig beköltözik egy ember tudatába. A férfit különös viselkedése miatt egy elmegyógyintézetbe zárják. A férfi megkérdi az idegent, hogy kopogja le neki hány év alatt érnek ide az övéi. A kopogás jó sokáig tart.
Galaktika 175.            

2618. SZEBENYI Szilárd :T- port
Egy embert a teleportáló fülkével együtt a saját bolygójára irányít egy üvegszerűen átlátszó fa. Ez a "fa" biztosítja a teleportálást az ember lakta Világegyetemben. Az elhozott embert visszaküldi a Földre, mivel nincs megelégedve a viselkedésével.
Galaktika 175.            

2619. SZEBERÉNYI Lehel :A poara nép eredete és vándorlása
A szörnyű atomháború, melyre a monda a maga eszközeivel emlékezik, ötezer éve pusztította el a civilizációt. A régen kísérleti telepnek használt polinéziai sziget lakói védettséget szerezve a sugárártalom ellen az egyedüli túlélők a Földön. A tengerár elől menekülve egy magas szintű kultúrát teremtenek az egykori Európa közelében.
Galaktika 37.            

2620. SZÉLESI Sándor( >> Sheenard, Anthony ) :A bolygó sebe
A sivatagos bolygó déli féltekéjén egy hatalmas szakadék tátong. A szakadék szélén a sivatag porából kifejlődött intelligens növények kíváncsiak a szakadék mélyének titkára. Számtalan növény szállt alá a mélybe, de egyikük sem tért vissza soha. Egy nap az egyik növény saját készítésű repülőgépével alászáll a mélybe, ahol szembetalálkozik a felszínre igyekvő hatalmas víztömeggel. A víz halált hoz az intelligens növényekre, de egy új élet sarjad a nyomában.
Vega 2            

2621. SZÉLESI Sándor( >> Sheenard, Anthony ) :Dicséret
Barr egy feltűnően ronda földönkívülivel találkozik. A férfi tenyérbe mászónak találja az idegent, mire az - lévén hogy telepata - a férfi kezébe adja az arcát.
X - magazin 1996.jan.            

2622. SZÉLESI Sándor( >> Sheenard, Anthony ) :Enormitás
Egy társasház méretű bacilus keresi fel a professzort, hogy segítségét kérje. Szeretné, ha halálos baktériumokkal megfertőződve az emberiség kárára lehessen. A professzor bement a bacilusba, és pár nap alatt elpusztította azt.
X - magazin 1997.szept            

2623. SZÉLESI Sándor( >> Sheenard, Anthony ) :Felhő
Egy földönkívüli egy farmertől tudakolja a csillagához vezető utat. A farmer esőt kér az információért, majd találomra felmutat az égre. A világűr mélyén azóta kóborol egy űrhajó, fedélzetén egy földönkívülivel, aki egyfolytában átkozza a farmert.
Vega 6.            

2624. SZÉLESI Sándor( >> Sheenard, Anthony ) :Hallgass a megérzésre
Egy lány csókolódzás közben idegen tekinteteket érez testén, ezért bemegy a sátrába. Két földönkívüli megfigyelő hevesen bosszankodik az emberek különleges megérzései miatt.
Vénusz 90/5.            

2625. SZÉLESI Sándor( >> Sheenard, Anthony ) :Hiba az egyenletben
Két űrhajós várakozik egy bolygón, hogy találkozzanak egy idegen civilizáció küldötteivel. A kitűzött idő rég letelt, de a vendégek nem jöttek. Nem is jöhetnek, hiszen csak az ember az egyetlen értelmes faj a Világegyetemben, amely képes önmagát is becsapni, hogy reménykedhessen a találkozásban.
Vega 4.            

2626. SZÉLESI Sándor( >> Sheenard, Anthony ) :Legyen a kezed mindig tiszta!
Az újonnan felfedezett világ macska nagyságú élőlénye sárga port választ ki szervezetéből, amelyet egy kutató az élősdiek elleni védekező mechanizmusnak tart. Mikor a lény megsimogatása után a kezére tapadt sárga port megpróbálja lemosni, a keze egyszerűen elégett.
Új Vénusz 91/1.            

2627. SZÉLESI Sándor( >> Sheenard, Anthony ) :Mosodás
Vader nagyúr mosodása panaszkodik munkatársának a rendkívül nehéz körülmények miatt. Bár csak egy személyre kell mosnia, de az esetleges hibákért szigorú a megtorlás.
X - magazin 1997.jún            

2628. SZÉLESI Sándor( >> Sheenard, Anthony ) :Szép Heléna
Betiltották az időutazást, mert nyolcvanmillió időutazó férfi szeretett bele a szép Helénába. Mivel a nő már nem bírta a férfi hódolók állandó rohamát, teljesen eltűntette magát. Az eltűnése zavart keltett az emberiség történelmében.
Vénusz 90/5.            

2629. SZENTELEKY Kornél :Holnap, holnapután
Gáztámadás érte Párizst és a katonaság lezárta a várost. Pár civil meg katona elindul a lezárt területre életben maradt családtagjaik felkutatása érdekében. Robert egészen a belvárosig jut, de csak halottakat talál, több millió halottat.
A hazugság halála            

2630. SZENTIVÁNYI Jenő :A támaszpont (regényrészlet)
Sok százezer éve állították fel támaszpontjukat a földönkívüli emberek a Himalája elérhetetlen csúcsai között. Nagy gondoskodással vigyázzák az emberiség fejlődését. Az elmúlt pár száz év eseményei viszont eltértek az előre kiszámított értékektől, s bebizonyosodott, hogy mesterséges beavatkozásról van szó. Egy ismeretlen szervezet ügynökei az emberiség kárára működnek a Föld felszínén.
Galaktika 55.            

2631. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :A hetedik mennyország
Egy pilóta halálos balesetet szenved a legújabb repülő tesztrepülésén. A mennyországba kerül, ahol meglepődve tapasztalja, hogy itt mindenkinek egyénre szabott mennyországa van. Mivel a pilóta realista és butaságnak tartja az egészet, el is tűnik a mennyországból.
A sebezhetetlen            

2632. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :A hopi indiánok ideje
Egy francia tanár felfedezi, hogy a hopi indiánok nyelvéből hiányzik az idő fogalma és ezért másképp értelmezik a világegyetemet. A tanár gazdag barátjával együtt elutaznak a hopi rezervátumba, ahol csatlakozik hozzájuk egy amerikai pilóta és egy menekülő lány. Az indiánok egy sok ezer éve létesített, földönkívüli civilizáció gépezetére vigyáznak, amely ötvenévenként megvizsgálja az emberiség értelmi képességeit. A vizsgálat után a négy látogató semmire sem emlékszik.
A sebezhetetlen            

2633. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :A kísérleti telepen
Egy kísérlet során árva gyerekekből egy ősemberi törzset hoznak létre, amelyet állandó megfigyelés alatt tartanak. A vezető tudós olyan körülményeket hoz létre a rezervátumban, hogy az egyedek rákényszerüljenek a kannibalizmusra. Időközben az Egyesült Államokban kitör egy új polgárháború, és a tudós egyedül marad a telepen. mikor testközelről próbálja filmre venni a törzs tagjait, azok elkapják őt és megeszik.
Hála a polgárháborúnak, sok ennivalója lesz a törzsnek.     A sebezhetetlen        

2634. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :A megbízatás
Jézus egy időutazó, aki nagyon a szívén viseli az ókori emberek sorsát, és szeretné megmutatni számukra a követendő utat.
A sebezhetetlen            

2635. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :A négyszín-elmélet
2011-ben a túlnépesedett Föld lakosságának a fele katona és a kormányok támogatják a homoszexualitás terjedését. Thompson utálja saját korát. A négyszín-elméletre alapozva kutatásait, olyan helyeket keresett, ahol visszatérve az időben egy jobb korban élhetné le életét. Újdonsült barátnőjével sikerül a kelta kori Angliába jutnia, de az akkori elmaradott körülmények rákényszerítik a saját korába való visszatérésre.
A sebezhetetlen            

2636. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :A sátán ügynökei
Egy inkvizíciós pap levelet ír feletteseinek egy emberről, aki időutazónak vallotta magát, aki a távoli múltba utazva szemtanúja volt az Isten letaszításának és a Sátán uralmának kezdetéről. Az embert őrűltnek tartván életfogytiglani börtönre ítélik, de egy nap nyomtalanul eltűnik.
A sebezhetetlen            

2637. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :A sebezhetetlen
4706-ban a Központi Kormány Sven Olson költőt egy különleges feladattal bízza meg. Kinevezik Világtribunussá és egy személyes védőernyővel vértezik fel. Feladata lesz a jogtalanságok és igazságtalanságok orvoslása a Galaxis lakott bolygóin. Első útja a Ghotan bolygóra vezet, ahol egy hatalmas illegális fegyverraktárat kell megsemmisítenie. A helybéli lények segítségével sikeresen teljesíti feladatát.
A sebezhetetlen            

2638. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :A testrablók
Az emberiség egy hatalmas Föld körüli űrkomplexumban él, egy szuperszámítógép vezérelte, tökéletesen biztonságos és unalmas világban. Az utóbbi időben egyre több gyermek tűnik el nyomtalanul. A nyomozással megbízott telepata emberek nyomára bukkannak a Világegyetem túlsó felén teljes szabadságban élő emberiségnek. Az ottaniak megpróbálják felszabadítani a földi embereket a szuperszámítógép fogvatartó gondoskodása alól.
A sebezhetetlen            

2639. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :Atomzsarolás
O'Leary az IRA-tól kapott atombombával beül London egyik szállodájába és követeli Észak-Írország felszabadítását. Az ultimátum teljesítése után London királyának kiálltja ki magát, de nem érzi jól magát kényszerű börtönében. Egy hamisított bombát ad el egy katolikus püspöknek és Brazíliába költözik. Ott veszi észre, hogy az igazi bombát adta el.
A sebezhetetlen            

2640. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :Az amatőr gyilkos
Egy amerikai bérgyilkos hibázik századik megbízása során és emiatt Brazíliába kénytelen menekülni. Itt feleségül akarja venni a dúsgazdag, volt náci tisztnek a lányát. A lány apja elaltatja a bérgyilkost és visszajuttatja az Államokba, ahol villamosszék várja.
Galaktika 112.            

2641. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :Az eleven szobor
Szabadkőművesek rejtekhelyére lecsap a nagyherceg embereivel. A páholy nagymestere titkos próbával leleplezi az árulót, akit megölése után bevakoltak, bemeszeltek, és a katedrális szobrai közé állítottak.
Galaktika 112.            

2642. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :Az ellenséges erő
V. hatalmának csúcspontján egy külső hang öngyilkosságra kényszeríti, mert mindent akkor kell abbahagyni, amikor az a legjobban megy.
Galaktika 112.            

2643. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :Az utolsó vadász
A XXI. század végére Szladkov az utolsó vadász az egész Földön. Egy nap kiszökik az egyetlen rezervátumból az utolsó tigris és Szladkovot kérik fel a vadállat kilövésére. A vadászat végére mind a vad, mind a vadász elpusztul.
A sebezhetetlen            

2644. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :Az üzenet
Az egyesült Észak-, és Dél-Amerikai kontinens elnökét felkeresi régi iskolatársa, és földalatti laboratóriumába invitálja. Sikerült megfejtenie a földönkívüliek üzenetét, amit az emberi DNS-be írtak. Az üzenet figyelmeztet az evolúció önpusztítására. Az elnök az üzenet elolvasása után felrobbantotta a laboratóriumot az egész várossal együtt.
Galaktika 54.            

2645. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :Fekete és fehér lyukak
Floyd azon kevés kiváltságos ember közé tartozott a túlnépesedett Földön, aki űrhajókat vezethetett. Egy nap őt is elérte az öregedés és megijedt a nyugdíjazástól, mert minden kiváltságát elveszíti vele. Információkat gyűjt a fekete-fehér lyukakról, amikben az idő visszafelé halad, és ha valami áthalad rajta, fiatalabb állapotában kerül ki belőle. Floyd ellop egy űrhajót és célba veszi a legközelebbi fekete-fehér lyukat. A kísérlete túl jól sikerül, tehetetlen csecsemőként kerül ki a lyukból és lassan éhenhal az űrhajó vezérlőjében.
A sebezhetetlen            

2646. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :Fratrium
A távoli jövő történésze érdekes leletre bukkan egy elhagyatott bolygón. Egy lány naplójára talál, akinek az apja lett a Föld teljhatalmú ura az atomháborút túlélő maroknyi embernek. Hogy ne születhessenek mutánsok, minden férfit sterilizálnak és csak a lány apjától születhetnek utódok. Így a világon mindenki testvére a másikénak és elnevezték a Földet Fratriumnak. a történész további ásatásokat akar folytatni ezen a bolygón.
A sebezhetetlen            

2647. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :Garfield
Peter Hays ajándékba kapott macskájával furcsa háborút folytat. Peter megpróbálja a macskát minden lehető eszközzel kizárni a lakásból, a macska ennek ellenére mégis mindig bejut a házba. Végül egy baljós éjszakán a macska átvette Peter Hays helyét.
Galaktika 112.            

2648. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :Hologramok könyve
Peter gyűjtötte a hologramokat. A világ létező minden élőlényéről és holt anyagáról készített már holomásolatot. Így lett egy saját Univerzuma. Saját magáról készített holofelvétel után Petert holtan találják laboratóriumában. Eztán már csak saját Univerzumában létezik tovább, mozdulatlanul.
Galaktika 112.            

2649. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :Időharang
1880-ban egy amerikai farmer eltűnik szerettei szeme láttára, hogy 1945-ben egy magyar kisfiú testében szülessen újjá. A fiú felnőtt, bányászmérnök lett belőle és vágyódik régi családja után. Egyedül barátjának beszél élete tragédiájáról, és amikor újból eltűnik, a barát latolgatja, vajon melyik időbe került most.
A tökéletes változat            

2650. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :Időzsugor
Dr. Hyde felfedezi, hogy az idő szemcsés szerkezetű és visszafordítható. Előadását senki nem vette komolyan, ezért visszatért kísérleteihez. Létrehozott egy különleges alumínium lapot, melyen az idő szép lassan elfoly valahová. Észrevette, hogy míg a saját szubjektív ideje előre halad, addig a világ saját ideje visszafelé tart. Amikor elhunyt egy elmegyógyintézetben a világ ideje már a második világháború kitöréséig hátrált vissza.
A sebezhetetlen            

2651. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :Isten halott
Az atomháború után a volt űrpilóta tengeralattjárót irányít és halakra vadászik, hogy a megmaradt emberiségnek élelme legyen. Florida tiltott partjainál egy hatalmas, több száz kilométer hosszan elterülő emberi holttestre bukkannak. A parancsnok szerint ez Isten holtteste, a halfeldolgozó üzem vezetője pedig hatalmas hústömeget lát benne. A parancsnok diliházba kerül, az üzem vezetőjét kitüntették.
A tökéletes változat            

2652. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :Magyarok az űrben
Elindul dübörgő ikaruszmotorjaival az első magyar űrhajó, ami elég hamar visszazuhan a Földre, de utasai párhuzamos világnak tekintik azt. Később az egész világ a magyarok űrsikeréről beszél.
A tökéletes változat            

2653. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :Magyarország 2009-ben
Az író felkeres egy igen különcnek tartott férfit, aki nagy titokban egy időgépet építget. Mindketten elröpülnek 2009-be, de az írót nem igazán győzik meg a látottak.
A tökéletes változat            

2654. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :Nekrológ
P. S. a nekrológírás nagymestere, napra készen figyeli a felső tízezer életét, halálát. Nemsokára zárt intézetbe került, mert már percre pontosan előre meg tudta mondani a híres emberek halálát.
Galaktika 112.            

2655. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :Nekromultiplikáció
Földönkívüliek látogatnak a Földre és tudásukat megosztják az emberiséggel. Az új tudás felhasználásával egy férfi zsenigyártó iskolákat létesít. Az Interpol nyomozót küld az intézetekbe, mert régen halott zsenik klónjai jelennek meg az emberek körében. Az iskolát alapító ember segít a földönkívülieknek a Föld meghódításában, és a tervet veszélyeztető nyomozót fává változtatja.
A sebezhetetlen            

2656. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :Nyiha
A nyomasztó túlnépesedés ellen létrehoztak egy intézményt, amelynek feladata a nyugdíjasok szisztematikus likvidálása autóbalesetnek álcázva.
A tökéletes változat            

2657. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :Rétegek
István aknák ás a garázsában és egy kicsit magával ragadja a kutatási láz. Több méter mélységben egy nagy fényes üregre talál, ahol nagyszülei élik haláluk utáni életüket. Föld omlik István fejére, de a barátja kimentette alóla. István elképzelése szerint az ember halála után éli életét a föld alatt, és az egyes generációk rétegenként helyezkednek el egymás felett.
A tökéletes változat            

2658. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :Süss fel, Nap
Septimus Barry energiamérnökként dolgozik egy sokszorosan túlnépesedett világban, ahol olcsón mérik az emberéletet. Tudósok mérései alapján a Nap rövid időn belül kihűl. A hír hallatára tömeghisztéria tör ki a különböző szinteken élő emberek között. Barrynak sikerül menyasszonyával alsóbb szintre menekülnie, ahol kidolgozza az emberiség megmentését. Minden túlélőt mélyen a Föld forró magja közelébe kell költöztetni, majd a bolygót kimozdítva napkörüli pályájáról, egy másik csillag felé kell irányítani. A sok ezer évig tartó utazás végeztével a Földnek megint lesz egy meleget adó csillaga.
A sebezhetetlen            

2659. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :Szabad akarat
Tom Baratro fiatal filozófus hihetetlen hatalomra tett szert. Akaratát bárkire telepatikusan rákényszeríthette. Lassan ő lett a világ ura, de ez egyben hatalmas terhet is jelentett számára. Egy lány segítségével önhipnotizálva magát elveszítette különös képességét és visszaállt a világ megszokott rendje.
A sebezhetetlen            

2660. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :Személycsere
Állás nélkül maradt szerkesztő jelentkezik egy japán cég álláshírdetésére. A cég telephelyén elaltatják és az agyát az igazgató fiának a testébe helyezik, aki nemrég agytumorban meghalt. Egy év multán a férfi felkeresi családját, akik abban a hitben élnek, hogy ő baleset áldozata lett. A cég igazgató fiaként összeismerkedik a családjával, majd később feleségül veszi a feleségét.
X-magazin 97/3.            

2661. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :Talma, a színész
Talma, Napóleon kedvenc színésze, sok évvel a császár halála után, részegségében elmesél egy történetet. Volt egy színész barátja, aki megszólalásig hasonlított a császárra. Talma gyanítja, hogy elbai száműzetéséről visszatérve Napóleont a barátja helyettesítette, aki még Szent Ilonán sem fedte fel igazi személyazonosságát.
A sebezhetetlen            

2662. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :Történelemhelyesbítés
Mielőtt megszüntetnék a Történelemhelyettesítő Intézetet, magyar igazgatója és annak legjobb barátja visszautaznak Mátyás király udvarába, hogy figyelmeztessék a mérgezett fügékre, de senki nem hisz nekik. Börtönbe vetik őket és abban a korban kénytelenek élni az életüket.
A tökéletes változat            

2663. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :Vámpírok éjszakája
Ludovik vámpírnak született és egy leányintézet igazgatója lett. Mivel beosztással szívta tanulói vérét, nem derült fény istentelen ténykedésére. Egy napon beleszeretett egyik tanítványába, felmondta állását és összeházasodtak. A nászéjszaka után a férj harapásnyomokat talál a nyakán, majd hamarosan elhalálozott.
Galaktika 112.            

2664. SZENTMIHÁLYI Szabó Péter :Xenológia
A budapesti Idegenkutató Intézet igazgatóját felkeresi külső munkatársa. A férfi elmélete szerint csak nők éltek a Földön, akik szűznemzéssel szaporodtak. Sok százezer évvel ezelőtt idegen lények érkeztek a bolygóra, akik bevezették az ivaros szaporodást. Az ő utódaik lettek a férfiak. Az igazgató kirúgja a külső munkatársat.
A találkozás            

2665. SZEPES Mária :A bizonytalansági faktor
A teleholdas televízióadásokat felhasználva egy földönkívüli űrszonda hipnotizálja az embereket, hogy rabszolgaként irányíthassa őket. Egy ember akaratával ellenáll a földönkívüli adásnak és sikerül gondolataival elpusztítania az űrszondát.
Galaktika 38.            

2666. SZEPES Mária :A harmadik szem
Egy nyugdíjazott műszerész nem találja helyét a világban. Új fordulatot vesz élete, amikor mikroszkóp kerül a kezébe. Egy új és érdekes világot fedez fel általa. Egy nap furcsa kőszilánkot helyez a mikroszkóp tárgylemezére, amitől felnyílik a harmadik szeme. Azóta az öreg műszerész egy harmonikus és gyönyörű világban találja magát.
X-magazin 97/1.            

2667. SZEPES Mária :A Jasper család szégyene
XX. század eleje, Budapest. Egy kispolgári családba egy szárnyakkal megáldott fiú születik. Angyali kinézete miatt az emberek kínozni és korlátozni kezdték. Rövid életében szinte csak az emberi gyávaság, kishitűség, irigység és rosszakarat az amivel találkozik. A világháború előestéjén a légvédelem lelőtte a megsebzett lelkű, repkedő ifjút, akinek megváltás volt a halál.
Galaktika 79.            

2668. SZEPES Mária :A lazórium vírus
A tudósok kifejlesztettek egy élő műanyagot, aminek segítségével életre kelthetők a friss halottak. Az emberek tömegesen próbálják feltámasztani halott szeretteiket, és ekkor jön a csalódás. A műanyag a halott egy bizonyos lelki és testi állapotát képes helyreállítani. Az életre keltett emberek nem bírnak saját öntudattal, és csak egy eseménysort képesek ismételgetni a végtelenségig. Mikor aztán egy műanyag-nő gyereket szül, a kutatásokat végző orvosprofesszor felrobbantja a laboratóriumot, a feltámasztott halottakkal együtt.
Galaktika 61.            

2669. SZEPES Mária :Túl a légóceánon
Egy fiú ékszerteknős alakú szerkezetet talál egy tájékozódási versenyen. A szerkezet segítségével hallja az Elektrozoák beszélgetéseit, akik függetlenül élnek a tértől és az időtől. Ezek a furcsa lények szomorkodnak az emberek vakságán és önpusztító hajlamain.
Galaktika 98.            

2670. SZEPES Mária :Tükörbolt
Az írónő a régi városrész egyik elhagyatott ház udvarán egy régimódi kis tükörboltra bukkan, amelynek tulajdonosa már várta őt. Mutat a nőnek egy tükröt, amiben egy csodás és bizarr világ várja őt. A nő zavarában és félelmében elszalad az üzletből, amelyet ezután már soha többé nem talál meg.
Vámpírok és csillagok            

2671. SZEPES Mária :Tükörvilág (regényvázlat)
A tenger mélyén található a tudomány városa: Aquapolis. Itt jelenik meg az idegen, aki egy százezer évvel későbbi, magasabb rendű kultúra tagja és balesete miatt került a számára e primitív korszakba. A város egy fiatal lánya beleszeret egy idegenbe és követi a szédítően fejlett jövőbe. A lány megjelenése a jövőben nemcsak számára, de az ott élőkre is veszélyt jelent.
Az idő hídján            

2672. SZILÁGYI Gábor :Halálváros: út az új életbe
Az atomháború súlytotta Földön egyre kevesebb a túlélő. Egy fiú, apja tanácsára, felkeres egy öregembert az egyik nagyváros romjai között, aki útba igazítja a Marsról jött űrhajó leszállási helyére. Az űrhajó utasait emberevőnek nézi a fiú és félelmében lelövi őket. Azóta nem jön több űrhajó a Marsról.
Vega 1.            

2673. SZILÁRD, Leo :A Mark Gable alapítvány
Egy professzor kidolgozta a hibernáció folyamatát, majd háromszáz évre elaltatja magát. Kilencven év multán felébresztik, hogy kikérjék véleményét: mi legyen a sokmillió hibernált emberrel, akik az elmúlt években altatták el magukat. a professzor időközben egy alapítvány hoz létre, aminek célja a tudomány fejlődésének lassítása. Így remélhetőleg nem lesz túl idegen számára a kétszáz évvel későbbi világ. Piknik a senkiföldjén
X-magazin 98/1.            

2674. SZILÁRD, Leo :Jelentés a Central pályaudvarról
Földönkívüli expedíció landol a Földön, ahol egy atomháború már minden embert elpusztított. Az idegenek az illemhelyekről valamiféle kultikus rendeltetést képzelnek és végeláthatatlan tanulmányokat írnak róluk. Közülük csak egy tapint rá a vécék eredeti funkciójára, de a többi tudós lehurrogja.
Galaktika 8.     A találkozás     Metagalaktika 1.    

2675. SZILÁRD, Leo :Üzenet a csillagokhoz
Száz agyból álló Kibernetika bolygó társadalmának egyik tagja megfigyelés alatt tartja a Földet. Vizsgálódásai szerint intelligens, szerves élet létezik a bolygón, melyet több bizonyíték is megerősít. Az agyak választ várnak egy fontos kérdésre, amit kisugároznak a Világegyetembe. Vajon hová fejlődhet a szerves intelligencia, ha nincs alárendelve az észszerűség törvényeinek.
Riadó a Naprendszerben            

2676. SZIMONJAN, Karen A. :Csak hárman térnek vissza a Földre
Egy kutató expedíció landol a felderítendő bolygóra, ahol az előző expedíciót egy ismeretlen massza elpusztította. Egy férfi túlélte a massza támadását, aki ezután négy és fél éven keresztül élt a lény közelében és megfigyeléseket végzett. A második expedíció is kis híján odavész, de cserébe egy embert itt kell hagyniuk. Az előző expedíció túlélőjéről kiderül, hogy robot és így a probléma hamar megoldást nyer.
Galaktika 13.     X-magazin 98/1.        

2677. SZIMONJAN, Karen A. :Hívogató, hívogató világ...
A bolygó lakhatóvá alakítására felügyelő férfinek megérkezett a váltása egy fiatal lány személyében. A férfi először szükségtelennek tartotta a megismerkedést, hiszen úgysem találkoznak többet, ahhoz túl nagy a Kozmosz. Később felülbírálta elhatározását, talán még az Univerzum sem lehet elég nagy két ember számára.
Metagalaktika 4.            

2678. SZIMONJAN, Karen A. :Lecsüngő ágú fűzfa, remegő nádas
Egy távoli bolygón letelepedett emberek egyike kínzó honvágyat érez a Föld után. Napról napra idegenebbnek látja környezetét és már saját magával is találkozik.
Ház kísértettel            

2679. SZIMONJAN, Karen A. :Mi nem fogjuk megérteni egymást
Az új felderítendő bolygón értelmes lények nyomaira bukkannak, de nem találják őket. Mindezek tetejébe még az emberek képtelenek bármilyen nyomot hagyni ezen a világon. Az egyik felderítővel mégis kontaktusba lépnek az idegenek, aki megszegve a földi törvényeket, elvesztve emberi személyiségét, elindul megismerni egy ismeretlen fajt.
Ház kísértettel            

2680. SZINI Gyula :Az üvegkirály két feje
Jay Astor, a multimilliárdos üveggyáros egyik napról a másikra teljesen megváltozott. Az Evening Standard híres riportere fényt derít az eset titkára. Astor fejét egy operációval kicserélték egy nagy szellemiségű fiatalember fejére. A riporter megtalálja az orvost is, aki átoperálja az ő fejét is. Ennek ellenére az újság főszerkesztője nem hisz a riporternek.
Galaktika 35.     A rádiumkirály        

2681. SZNYEGOV, Szergej :Ház kísértettel
A tudósok lakta Uránia bolygón Gerd kísérletezni kezd a sejtek belső idejével. Sikerül saját testének belső idejét felbomlasztania, amitől a férfi egyszerre csak eltűnt. A Földről érkező kutatónő a laborban látott szellemben felismerni véli Gerdet és nekilát kiszabadítani a tudóst szorult helyzetéből. Sikerül visszahoznia őt a valós világba, de a férfi szervezete nem bírta ki a megterhelést, és meghalt.
Ház kísértettel            

2682. SZOKOLOVA, Natalja :A tizenegyedik lépés
Toddik megegyezik nagyapjával, hogy tíz lépésnél messzebb nem távolodik el attól a padtól, ahol az öreg olvassa újságát. A fiú ennek ellenére mégis megteszi a tizenegyedik lépést, ahol összeismerkedik egy beszélő gombával.
Galaktika 56.            

2683. SZOKOLOVA, Natalja :Desiderata
Az író legnagyobb bosszúságára mindenki egy eltűnt embert keres rajta. Hamarosan feltűnik a keresett férfi, aki feltalált egy gépet, ami képes bármilyen érzelmi élményt szimulálni. Szeretné a gépet megszerezni a kormány, egy filmvállalat vezére és egy híres színésznő is. Később feltűnik a feltaláló felesége, aki zsarnoki szeretetével akarja férjét fogva tartani. A nő végül hazavitte a férjét meg a gépet. Az író tudja, hogy a nő a gép segítségével félig öntudatlan állapotban fogja tartani a férjét, mert ez felel meg neki a legjobban.
Galaktika 40.            

2684. SZOKOLOVA, Natalja :Onnan érkezett
A történet egy olyan világban játszódik, ahol a gyerekek gyárakban készülnek és készen lehet venni őket a boltokban. Egy fiatal pár csúnyácska, de karakteres kisfiút vesz magának, akit először megpróbálnak kicserélni, később nagyon megszeretnek. Legnagyobb riadalmukra a gyerek szíve selejtes és a pusztulás vár rá. Az ifjú férj hegyet-völgyet megmozgat a gyerek kijavítása érdekében, ami sok jó ember összefogásával sikerül is.
Ház kísértettel            

2685. SZOLOGUB, Fjodor :Kis ember
Szaranyin hivatalnok egy nagy termetű és nagy természetű kupeclányt vett feleségül. Mivel ismerősei állandóan zaklatták harcias felesége miatt, Szaranyin felkeresett egy vajákos örményt. Kapott tőle egy különleges folyadékot, amitől remélhetően asszonya testtömege csökkenni fog. A szert véletlenül Szaranyin vette be, aki ettől fogva egyre kisebb és kisebb lett, végül teljesen eltűnt.
Galaktika 97.            

2686. SZOMAHÁZY István :A beteg Alézia
A XX. század végére a pesti színházakban androidok játszanak a színészek helyett, hiszen azok soha nem betegednek le és nem rivalizálnak egymással. Egy nap a primadonnát alakító gép javításra szorul. A helyettesítésére beüzemelt android inkább elrontotta magát, mintsem hogy megalázóan helyettesítenie kelljen egy másik androidot.
A rádiumkirály            

2687. SZOMAHÁZY István :A glabella-elmélet
Dömjén doktor felfedezi az agy glabella redőit, amely segítségével pontosan meghatározható egy vizsgált személy származása. A doktor legnagyobb meglepetésére a kislányának glabellái az asszisztensének a glabelláira hasonlítanak, nem az övéire.
Galaktika 35.            

2688. SZOMAHÁZY István :A kék szoba
Egy gazdag üzletember ráveszi a neves Kapus doktort, hogy vegyen részt a vállalkozásában. Tudományos rangra kell emelnie a szín-, és az illatgyógyászat hatékonyságát az idegileg elfáradt emberek kezelését illetően. Megalapítanak egy magánklinikát, ami nagy jövedelmet biztosít mindkettőjüknek. Kapus doktor elfáradt idegeit a klinikán kúrálják, aki meglepődéssel tapasztalja, hogy az eddig humbugnak tartott gyógymód kifogástalanul működik.
A fekete sugár            

2689. SZOMOR Ferencné :Csapda
Egy idegen bolygóra vetődött földi űrhajós bizarr homoktölcsérekre lesz figyelmes. A tölcsérek mélyén rejtőzködő rovarnak sikerül elkapnia az űrhajóst, aki így a következő rovargenerációnak a tápláléka lett.
Vega 2.            

2690. SZŐKE Miklós Árpád :A Hex-kór
A növények kifejlesztettek egy vírust, ami elpusztítja az ember vérét. A tudósok felveszik a küzdelmet a vírussal szemben, de semmi esélyük. A növényvilág megelégelte az ember zsarnokságát.
A rejtélyes idegen            

2691. SZÖLLŐSI Sándor ifj. :Bűnhődés
Nad legutolsó bűnténye közben elhalálozik és egy vasúti kupéban találja magát. Együtt utazik egy idős úrral egy ismeretlen állomás felé. Nad kilöki az öreget a vonatból, hogy megszerezze a pénzét. Az állomásra érve az öregúr visszaveszi támadójától a pénzt és belöki a Pokolba vezető liftbe.
Vega 1.            

2692. SZTOJKOV, Mitko :Az emberiség megmentője, avagy a fantasztikus novella haszna
Földönkívüliek kémlelik a Földet átfogó támadásuk előtt. Véletlenül lehallgatnak egy telefonbeszélgetést, amelyben két ember épp egy földönkívüli támadás elhárításáról és az esedékes ellenlépésekről tárgyal. Az idegenek félelmükben elállnak a támadási szándékaikról és elhagyják a Föld környékét. A telefonban egy író beszélt az új novellájáról egy szerkesztőnek, akinek nem tetszett a fent említett írás.
Galaktika 29.            

2693. SZTOLJAROV, Andrej :A furcsa ember
Egy eldugott kis község iskolájából magasan képzett fiatalok kerülnek ki, és a falu feletti légtérben űrszondák semmisülnek meg. Egy földönkívüli tanárként él a község lakói között, aki szeretne kapcsolatot létesíteni szülőbolygójával. Mivel a világ összes titkos szolgálata a nyomában van, kénytelen elhagyni a községet.
Galaktika 89.            

2694. SZTRUGACKIJ, Arkagyij, SZTRUGACKIJ, Borisz :A kifer-kísérlet
A hamarosan induló csillagexpedíció pilótája saját szemével akar meggyőződni az új felderítőrobot hatékonyságáról, és a gép egyik megalkotóját szeretné magával vinni a hosszú útra. A férfi csak úgy fogadta el a meghívást, ha a felesége is vele mehet.
Metagalaktika 6.            

2695. SZTRUGACKIJ, Arkagyij, SZTRUGACKIJ, Borisz :A marslakók második inváziója
Egy nyugdíja nyárspolgár, akit csak a nyugdíjbesorolása és a bélyegek érdekelnek igazán, bizalmatlanul figyeli a marslakók komolyabb incidens nélküli invázióját. Szép lassan átvették az emberi civilizáció irányítását, elhozták az általános békét és jólétet, megvalósították mindazt, amit eddig a politikusok ígértek. Mindezért cserébe csak pár deci gyomorsavat kérnek fizetségül.
A marslakók második inváziója            

2696. SZTRUGACKIJ, Arkagyij, SZTRUGACKIJ, Borisz :Az elfelejtett kísérlet
A negyvennyolc éve lezárt kétszáz kilométer sugarú terület középpontjában egy felrobbant tudományos laboratórium fekszik. Egy szupervédettségű tank oltalmában négyfős kutatóexpedíció hatol be a lezárt területre, mert onnan ismeretlen fényjeleket láttak elővillanni és furcsa kék köd lebeg a táj felett. A laborban valamikor az időt energiaforrássá való felhasználását kutatták. Bár a telep felrobbant, az úgynevezett időmotor működőképes maradt és még fél évszázad múlva is tudott energiát előállítani.
Riadó a Naprendszerben            

2697. SZTRUGACKIJ, Arkagyij, SZTRUGACKIJ, Borisz :Fiú a pokolból
A történet főhőse Réce, egy különleges harci alakulat tagja, aki egy közepes technikai fejlettségű bolygó egyik királyságának katonája. A háború egyik véres csatájában megsebesült ifjút a földi megfigyelők kimenekítik és felépüléséig a Földre szállítják. Itt egy professzor házába kerül. A fiú képtelen alkalmazkodni a körülötte lévő békés világhoz és a magasan fejlett technikához. Lassan mégis ráeszmél a földiek céljaira és felismeri agresszív életének céltalanságát. Önként visszatér szülőbolygójára, hogy segítse az újjáépítést.
Metagalaktika 2.            

2698. SZTRUGACKIJ, Arkagyij, SZTRUGACKIJ, Borisz :Hat szál gyufa
Az egyik kutató saját magán próbálja ki a neutrinó-sugárzás hatásait. Az egyes területeire küldött sugáradagok felgyorsították a test öngyógyító képességét és megjelentek a telekinetikus tehetség jelei is. A kutatónak sikerül túlerőltetnie magát azzal, hogy pusztán csak az akaratával felemeljen hat szál gyufát.
Metagalaktika 6.            

2699. SZTRUGACKIJ, Arkagyij, SZTRUGACKIJ, Borisz :Kívülről
Földönkívüli értelem automata felderítői tárgyakat és állatokat gyűjtenek össze a Föld különböző pontjain. Egy archeológusnak sikerül az egyik űrhajóba felszöknie, hogy találkozhasson a gépek gazdáival. Bár több napon keresztül kóborol a hatalmas monstrum belsejében, nem találkozik intelligens lényekkel. Végül a gépek kiteszik a Földre a szomjúságtól megbetegedett férfit.
Metagalaktika 6.            

2700. SZTRUGACKIJ, Arkagyij, SZTRUGACKIJ, Borisz :Piknik a senkiföldjén
Idegen lények látogatnak egy poros kisvárosba. Az ott élő emberek elmenekültek, meghaltak vagy megvakultak. A látogatók távozása után hátramaradt a Zóna, ahol furcsa, idegen dolgok történnek és ahol rengeteg veszély fenyegeti az odatévedt embert. Red azon emberek közé tartozik, akik céltudatosan látogatják a Zónát, és ha elég szerencsések, élve térnek vissza valamilyen idegen tárggyal. Piknik a senkiföldjén
Galaktika 11.     Metagalaktika 1.        

2701. SZŰCS Gyöngyi :Test
A főszereplő lelke időnként elhagyja testét és kóborol a világban. Egy nap idegen lélek foglalja el az ideiglenesen üres testet, hogy előző életében elkövetett hibáit kijavíthassa. A két lélek harcot vív a test felett, ami hamarosan egy baleset következtében elpusztul. Ezután a két lélek egymással kibékülve utazik a fénybe.
Birodalom 2.            

2702. SZŰCS Róbert(>> Richard Blond) :A furcsa fickó
Egy újságíró összeismerkedik egy földönkívülivel, akinek elromlott a térkoordinátora. A nem megfelelően működő gép hatósugarába került újságíró a Föld különböző pontjain találja magát, ahol pár perc eltelte után mindig tovább áll. A férfi kihasználva a gép adta lehetőséget és a bűn útjára lép. A gép megjavítása után az újságíró már nem tűnik el a tett színhelyéről és a rendőrség elkapja.
Vénusz 90/1.            

2703. SZŰCS Róbert(>> Richard Blond) :A független segg napja
Sok éve eltévedt űrhajó bolyong legénységével együtt a világűrben, amikor feltűnik előttük a Föld. Már rég megfogadták, hogy az első útjukba kerülő lakott bolygóra ráeresztik a hosszú út alatt felgyülemlett ürüléküket. David Golliat későn fejti meg az idegenek kódját, ezért a várost elönti a sok millió tonna szenny.
X-magazin 97/11.            

2704. SZŰCS Róbert(>> Richard Blond) :A holnapi hírek
Shank beköltözött a kutató intézetben dolgozó barátja lakására, míg az nyaralni van. Részegen leveri a tévékészüléket, amelyet úgy-ahogy helyrepofoz. A legnagyobb meglepetésére a készülék a holnapi műsort sugározza. Shank megöli barátját a készülékért és hamarosan az egyik legbefolyásosabb üzletemberré válik. A férfit sok éven keresztül nyomasztja a bűntudat barátja meggyilkolása miatt, így amikor meglátja a készüléken a holnapi halálhírét, egészen megkönnyebbül.
Vénusz 90/3.-4.            

2705. SZŰCS Róbert(>> Richard Blond) :A labirintus
Két eltűnt űrhajó után küldött kutatóhajó is megsemmisül és legénysége éppen hogy megmenekül róla. Egy idegenek által épített gigantikus labirintusba kerülnek, ahol az idő változékonysága miatt hamar elpusztítják egymást.
Menekülés a Naprendszerből            

2706. SZŰCS Róbert(>> Richard Blond) :Ammarillan
A legutóbbi útjáról lelkileg összetört felderítő részegen elmeséli barátjának, hogy megtalálta a világegyetem leggyönyörűbb és legokosabb asszonyát. Ám a nő harminc centi magas, és csak másfél kiló a súlya.
Vénusz 90/5.            

2707. SZŰCS Róbert(>> Richard Blond) :Az alagút
Gedeon Emánuel gyalog átkelve az Alagúton a Clark Ádám tér felé, a new york-i alagút kijáratánál találja magát. Rövid szemlélődése után visszagyalogol az Alagút végére és inkább busszal megy dolgozni. Az Alagút e különleges tulajdonsága már többet nem ismétlődik meg.
Véga magazin 84/14.            

2708. SZŰCS Róbert(>> Richard Blond) :Az időutazó
Murdock úr előadásán a hallgatóság elé tárja két éves kutatómunkájának végeredményét. Számításai szerint létező dolog az időutazás, még gép sem kall hozz. A többi elmebeteg legnagyobb ijedelmére, és az ápolók igyekezetének ellenére Murdock úr kivetette magát az emeleti ablakból és kilépett az időből.
Vénusz 90/5.            

2709. SZŰCS Róbert(>> Richard Blond) :Glória
Glórián, a börtönűrállomáson két fogoly szökést kísérel meg, mikor egy földönkívüli űrhajó blokkol az állomásra. A két rab megöl két, hírtelen eléjük kerülő idegen, majd maguk is elpusztulnak. Az idegen űrhajó távozása után az űrállomásra érkező katonák már csak a két rab holttestét és két üres szkafandert találnak
Gemma     A találkozás        

2710. SZŰCS Róbert(>> Richard Blond) :In flagranti
Glagyák P. Vazul váratlanul érkezik haza és rajtakapja feleségét egy idegen férfival. A férfi pimaszul azt állítja, hogy a metrót várja, és amikor Glagyák megverné a házasságtörőt, a metró elüti őt.
Véga magazin 84/14.            

2711. SZŰCS Róbert(>> Richard Blond) :Kamikázék
Egy kisvárost fémevő termeszek lepnek el. A lakosság elmenekül, a környéket lezárja a hadsereg. A rovarok egy eltulajdonított sugárkészülék miatt változtatták meg étrendjüket. Hamarosan fémtartalmú rovarok milliói támadják meg a katonákat és mindenkit megölnek. Az Univerzum örökösei
Új Vénusz 91/1.            

2712. SZŰCS Róbert(>> Richard Blond) :Pénz beszél
Egy háziasszony, pénzbeli juttatás ellenében, egy teljes éjszakát tölt el édes kettesben egy háromszemű és fületlen idegennel. A férje legnagyobb meglepetésére kilenc hónap múlva egy háromszemű és fületlen gyermeknek ad életet az asszony.
Vénusz 90/1.            

2713. SZŰCS Róbert(>> Richard Blond) :Szupergagyi
Egy korosodó nyomozó üldözés közben hibernálódik és csak ötven év múltán ébresztik fel. Nem tud beilleszkedni a túlgépiesített társadalomba, ezért ismét belép a bűnüldöző szervekhez. A Holdon kap megbízatást, de a sok rafinált berendezés és android között csak csetlik-botlik és sok kacagtató eset történik vele.
Vénusz 90/6 - Új Vénusz 91/1.-2.     Ozirisz országa        

2714. SZŰK Balázs :A púder
Gulliver háromszáz évvel későbbi ükunokája időgépével a múltba utazik megkeresni Brobdingang földjét. Számításaiba hiba csúszott és vírus méretűre zsugorodva egy nő mellkasán landol. Hamarosan púder temette be őt és időgépét.
Hungarocon '92            


Összesen 140 találat

Ha valamelyik rekordban hibát találsz, kérlek írd meg, megadva a hibás rekord sorszámát és a hibát.

A levélíráshoz kattints erre a címre: gyorgyi.akos@axelero.hu