Keresési minta:T ___Típus: szerzo ___Illesztés: A minta elejétől
2715. TÁBORI László :Út a csillagokhoz
Földi űrhajósok járják a Galaxist. Keresik a modern civilizáció mítoszát: a Szuperbolygót. E bolygón nincs entrópia és kimríthetetlenek az energia tartalékok. A keresés közben talált értelmes lények civilizációit, mint potenciális vetélytársakat, megsemmisítik. Aki tiltakozni és józanul gondolkodni mer, azokat a rakéták alatt hamvasztják el.
Véga magazin 84/14.            

2716. TÁBORI Róbert :Az utolsó napsugár
A Föld kihűlőben. Az emberek is csak a különleges fagytűrő testük révén képesek élni a jeges világban. Egy lány- és egy fiútestvér felkorcsolyázik a legmagasabb jéghegy csúcsára, ahol a Nap sugarai még a régi, tavaszi tájat varázsolja a hegy tetejére. A két testvér egy ideig gyönyörködik a táj szépségében, majd visszatérnek az emberek közé.
Galaktika 35.     A fekete sugár        

2717. TÁBORI Zoltán :A nyolcadik sír
Háromezer éves sírokban egy rendhagyó leletet találnak. A professzor asszisztense a nyomokból arra következtet, hogy egy földönkívüli lényé a sír. A professzor elbocsátja a fiatalembert, és amikor az egyik régész megtalálja a lény űrhajóját, inkább visszatemeti. Így sértetlen marad a professzor elmélete egy ősi kultúra létrejöttéről.
A rejtélyes idegen            

2718. TÁBORI Zoltán :Az aranyláz
A bolygó gazdag aranylelőhelyeire özönlenek az aranyásók. Egy öreg aranyásó rakétát épít, hogy végre hazatérhessen. De a rakéta leég, mert bolond módon fából készítette.
Vega 1.            

2719. TÁBORI Zoltán :Kihunyó csillagok
A toronyőrhöz késő éjszaka bekopog egy fiatal csillagász, és a rádiót hallgatva figyeli a csillagos eget. Egy Plútó nagyságú mesterséges bolygó pályára állt a Jupiter körül. Hírtelen egy hatalmas háló borult a Naprendszerre, ami eltakarta a csillagok fényét. A fiatal csillagász felismerte, hogy egy kozmikus háború egyik kis ütközetét figyelhetik meg. A háló megsemmisítette a műbolygót, aminek darabjai meteorzáporként végigsöpörnek a Föld felszínén.
Vega 6.     Orion 93/3.        

2720. TAKÁCS András :Kristályos álom
Egy embert elaltatnak a műtőasztalon. Álmában a szétbombázott Földről egy csodálatos helyre kerül. Egy gyönyörű lény kalauzolja végig az idegen lények között az emberiség helyéig, de ott csak egy maréknyi hamut talál. A férfi megpróbálja feltámasztani az embereket a hamuból, mire felébred a műtét utáni kábulatából.
Menekülés a Naprendszerből            

2721. TAKÁCS Zsuzsanna :kísértetek nincsenek?
A Banington család leszármazottja meghívja barátait kastélyába, ahol ükapja kísérteni szokott. Sok furcsa esemény történik a kastély falai között, de kísértetet nem találnak. Mindenki meg van győződve arról, hogy kísértetek nincsenek. A társaság távozása után a komornyik sértődötten átsétál a bezárt ajtókon.
Vega 1.            

2722. TAKU Mayumura :Világkiállítás
Másfél év van hátra a világkiállításig és a Japan Business Furniture cég úgy érzi, hogy nem tud addig igazán felkészülni. Hírtelen feltűnik két férfi, akik számos új találmánnyal szeretne segíteni a cégnek. Szinte emberfeletti munkával sikerül határidőre kész lenni az épülettel és a sok terv kidolgozásával. A megnyitó előtt pár nappal kiderül, hogy az egyik építmény egy időgép, az egyik idegen egy android, a másik meg időutazó. Szüksége volt a cég technikai apparátusára, hogy megépíthesse a gépet és visszajusson saját századába.
Galaktika 10.            

2723. TAMÁS Attila(>> Thomas A. Tyson , Thomas A Tyler ) :Egy könnyű kis vacsora
Vally bolygó Earth nevű étterme arról híres, hogy bármit elkészítenek vendégeik óhajára. A földi nagykövet, aki egyben kannibál őseinek utolsó leszármazottja, egy kis lágy emberhúsra vágyik. Dygan bolygón az étterem ügynökei beszereznek két kitűnő állapotban leledző testet, amelyek nemrég egy ódon Bruce Willis filmre sorbanálló mozirajongókra tüzeltek.
Birodalom 3.            

2724. TARDOS Tibor :Fej-csere
Egy nő keresi fel Sfah doktor laboratóriumát, ahol a nők lecserélhetik fejüket egy mutatósabbra. A doktor asszisztensnője elmeséli vendégének, hogy bár szebb fejet kapott a doktortól, ő mégis a régi fejet szereti jobban, mert annak személyisége van. A látogató megszívleli a jó tanácsot és sietősen elhagyja a laboratóriumot.
Galaktika 105.            

2725. TARNARUCKIJ, G. :Kozmikus séta
Romanov irányította expedíció egyik tagja eltűnt a világűrben. Az eset kivizsgálására küldött pszichológus rámutat, hogy Romanov mindenkit elnyom a saját bátorságával, és mindenkit gyengének tart. Az eltűnt férfi kifejlesztette a csillagok közötti űrben való tájékozódást, de Romanov nem hitt neki. Mikor az eltűnt visszatért a bázisra, addigra a parancsnok elindult a világűrbe.
Galaktika 29.            

2726. TARTARI, Gloria :Alfard harmadik bolygóján
Egy ismeretlen naprendszer harmadik bolygólyán földi építményeket találnak a felderítők. Idegenek építették fel a piramisok, a nazca-rajzok, a menhírek másolatait, mert mire az emberek felocsúdnak meglepetésükből, addigra sikerül felépíteni a védelmi hálójukat. Kiderül, hogy az eredeti földi építményeket is ezek az idegenek építették valamikor a Földön.
Csillagok cigánylánya            

2727. TAUBERT, Hans (Társszerző: Alfred Leman) :Potyautas
Ismeretlen folyadékot küldenek a kutatók egy nemrég felfedezett bolygóról a Földre. Menet közben az űrhajó fedélzetén a folyadék furcsán kezd viselkedni. Kitör üvegbörtönéből és átveszi a hajó irányítását. A pilóta tehetetlenül szemléli az eseményeket, majd rádöbben, hogy a folyadék értelmes lény, aki visszakívánkozik bolygójára.
Galaktika 21.            

2728. TAUBERT, Hans (Társszerző: Alfred Leman) :Üveg?
Egy kisbolygón tükörsima felszínt találnak a kutatók. A felület nehezen karcolható, önjavító és kivonja a járművek tartozékaiból a bórkarbidokat. Az egyik kutató bizonyítékát leli, hogy ez a felszín egy ismeretlen funkciójú gépezet, mely idegen lények terméke.
Galaktika 47.            

2729. TAYLOR, Jeremy( D. Németh István) :A Boldogság Vén Bolygója
Malovan Mats, a Bolygótársaság hírhedt elnöke felkeresi az űrben létesített börtön igazgatóhelyettesét. Hamarosan meghal cellájában a Mats elleni per koronatanúja. A történtekkel a börtön igazgatóját teszik felelőssé, aki meghal. Biztonság kedvéért Mats az igazgatóhelyettest is elteszi láb alól.
Bolygófalók            

2730. TAYLOR, Jeremy( D. Németh István) :A hat számjegyű hölgy
A Földtől legtávolabbi bolygón áll egy árvaház, ahol az egyik kisfiú összeismerkedik egy helybeli értelmes lénnyel. Az idegen különleges képességekkel ajándékozza meg a fiút. A gyermeket nevelő fiatal tanerő a Földre jutás reményében értesíti a hatóságokat a fiú képességeiről. A gyerek megszökik, az intézetet a Hatóság megsemmisíti minden lakójával együtt. A bennszülöttek maguk közé fogadják a fiút és elviszik a saját árvaházukba.
Bolygófalók            

2731. TAYLOR, Jeremy( D. Németh István) :A kirajzás
Csillaghajó repül a végtelen űrben. Fedélzetén csupa vén ember, vezetőjük haldoklik. Az egyik idős asszonyban megmozdul egy új élet, és hírtelen fiatalok sokasága születik tőle. Az új, fiatal nemzedék beszáll a számára épített új csillaghajóba és elrepül. Az öregek életének célja az új nemzedék útjára indítása.
Bolygófalók            

2732. TAYLOR, Jeremy( D. Németh István) :A szökevény
Otthonából megszökött kisfiú egy furcsa idegennel találkozik, aki mégfurcsább tanácsokkal látja el. A kisfiúból űrhajós lett. Az egyik útja során - ismeretlen okból - visszakerül a múltba. Ekkor döbben rá, hogy ő maga az az idegen, akivel tízéves korában találkozott.
Bolygófalók            

2733. TAYLOR, Jeremy( D. Németh István) :Humánus Alap
Gyermekük unszolására Flandranék vesznek egy venopírt, egy Vénusz-lakót. A kis idegen képességeinek köszönhetően a szülők minden kívánságát teljesíti. A két ember megfiatalodik, megszépül, ellenfeleiket eltiporják, híresek lesznek. A feleség szeretné, ha minden így maradna és a venopír minden embert kővé változtat. Évszázadok múltán a gyerek magához tér, és meglepetten nézi szülei időkoptatta szobrait.
Bolygófalók            

2734. TELLER, Edna :A 20/4-es Vadász búcsúja
Az eldugott mérőállomáson magányos szolgálatot teljesítő nő legnagyobb bánatára tönkrement a legtöbbet használt eroto-kazettája. Az összes között ez volt a kedvence, és képtelen a pótlására.
X-magazin 97/9.            

2735. TELLER, Edna :A fekete kapu
Egy fiatal párt két gömbvillám látogatja meg, és azóta minden szexuális együttlétük után eltűnik valami. Előbb csak a szobájuk berendezése, de később már a környék összes ruházati cikke. A lány lábai között egy dimenziókapu működik. Egy másik dimenzióban élő lény ezzel a módszerrel próbál valamit megtalálni a Földön. A kívánt tárgy megtalálása után a lény minden fölösleges holmit visszajuttat a Földre és megszünteti a lány testében lévő dimenziókaput.
X-magazin 97/7.            

2736. TELLER, Edna :Telepesek
Két űrhajós a Mars kietlen sivatagában oxigéndús és virágzó farmot talál. A farm gazdája tetszés szerint képes környezetét bármely világba áthelyezni, ehhez mindössze egy kőkupacot kell megfelelően összeraknia. A farm távozása megpróbálja a két űrhajós is megfelelően kirakni a köveket, de sehogy sem sikerül nekik. Egyetlen bizonyítékuk a farm létezésére egy barackmag.
X-magazin 97/2.            

2737. TEMPE, William F. :A négyoldalú háromszög
Egy nő és két férfi közösen felfedezi a tökéletes reprodukció technikáját. A találmányuk jóvoltából hamarosan meggazdagodnak és a nő feleségül megy az egyik férfihez. A másik férfi a hiábavaló szerelemtől hajtva másolatot készít a barátja feleségéről, de legnagyobb bánatára a hasonmás is a eredeti nő férjét szereti. A másik férfi tovább kísérletezik és egy balesetben elhalálozik. Mivel a férj nem tud választani a két nő közül, mindketten öngyilkosságot követnek el, de csak az egyiküket sikerül megmenteni. A férfi most nem tudja, hogy vajon az eredeti nő maradt életben, vagy a másolat.
Metagalaktika 3.            

2738. TEMPE, William F. :Mindent vagy semmit
Briggs találkozik egy tündérrel, aki teljesítené három kívánságát. A férfi csúnyán visszaél a lehetőséggel, de egy kívánságot átenged a tündérnek. A tündér kívánsága, hogy bárcsak soha sem találkozott volna Briggs-szel.
X-magazin 97/8.            

2739. TENN, William ( Philip Klass ) :A Föld felszabadítása
Egy nap idegenek szállnak le a Földre, akik galaxis méretű háborút folytatnak egy másik fajjal szemben. A Föld hadszíntérré válik, s az emberiség majdnem kipusztul. A valamikor gyönyörű bolygó kietlen sivár hellyé változott, ahol a maroknyi túlélő tengeti nehéz életét. Ennek ellenére mégis boldogok az emberek, mert most teljesen szabadon élhetnek.
Gyilkos idő            

2740. TENN, William ( Philip Klass ) :Gyerekjáték
Sam egy négyszáz évvel később rendszeresített játékot kap ajándékba. A tévesen postázott termékkel élőlényeket lehet előállítani. A fiú készít egy hasonmást magáról, aki átveszi a helyét, míg őt a tévedés korrigálására küldött robot szétszerel és elvisz magával a jövőbe.
Metagalaktika 3.            

2741. TENN, William ( Philip Klass ) :Lent, a halottak között
Az emberiség már negyed évszázada visel háborút egy értelmes rovarfajjal. A gyorsan fogyó harcképes emberek pótlása érdekében még a halottakat is feltámasztják. Ilyen feltámasztottakat kap új legénységéül az egyik támadó hajó parancsnoka. A négy feltámasztott ember nehezményezi, hogy őket nem tették szaporodóképessé az orvosok. A parancsnok a saját testrészének hiányával bizonyítja előttük, hogy az emberi orvostudomány még képtelen az ivarsejtek regenerálódására. A közös hiány összekovácsolta a legénységet.
Szívélyes Fahrenheit            

2742. THOMAS, P. G. :Hátrányos helyzet
Egy kisfiú, hogy unalmas hétköznapjait érdekesebbé tegye, azt képzeli, hogy ő az atomháborút túlélők egyike, aki megszokott napi rítusait végzi a veszélyekkel teli világban.
Galaktika 13.            

2743. TIMPERLEY, Rosemary :Ismeretlen vidéken
Egy nő megszokott buszjáratával hazafelé tart, amikor rémülten veszi észre, hogy ő az egyedüli utas a járművön és ismeretlen vidéken járnak. A sofőr személyében maga a halálra ismer rá. A nő korházban ébred és örömmel tapasztalja, hogy csak egy rossz álom volt az egész. A korházból távozva egy busz halálra gázolja.
Galaktika 114.            

2744. TINIVELLA, Claudio :Katonák
Évtizedek óta tart a háború, és már senki sem emlékszik az okára. Egy katonát kiképzése után rögtön a Marsra küldték harcolni. A harc kegyetlen, a katonákat nem cserélik le, hanem csak pótolják a veszteségeket. A katona dezertál és egy bunker mélyén összetalálkozik egy öregemberrel. Az öreg egy tudós, aki kifejlesztette az önálló harci robotokat. A robotok öntudatra ébredve az emberekre támadtak. Azóta folyik a véget nem érő harc a gépek ellen.
Csillagok cigánylánya            

2745. TINIVELLA, Claudio :Tánc Alináért
Egy varázslónak egy fiatal lányt kell beavatnia a mágia tudományába akibe közben beleszeret. A lányt elkapja az inkvizíció és mint boszorkányt megégetik. A varázsló inkább veleég a máglyán, mintsem nélküle éljen tovább.
Csillagok cigánylánya            

2746. TIPTREE, James Jr. :A halott zátonyon túl
A rutinos búvár összeismerkedik egy idegen férfival, aki elmesél neki egy vele megesett történetet. A tengerpart egyik szakaszát teljesen tönkretette az emberi civilizáció hulladéka. A víz alatti szemét és szenny egy új, hátborzongató élőlényt alkotott, ami elől a mesélőnek éppen hogy sikerült elmenekülnie.
Galaktika 64.            

2747. TIPTREE, James Jr. :Nők akiket nem értenek a férfiak
Egy öregedő tudós horgászni indul a Yucatan-félszigetre. Két nő és egy maya pilóta társaságában egy mocsaras tengerpartra zuhannak repülőgépükkel. Míg a tudós és az idősebb nő vízért megy, földönkívüliekkel találkoznak. A nő ráveszi az idegeneket, hogy őt és lányát magukkal vigyék.
Metagalaktika 3.            

2748. TOROK, Jean-Paul :Soha nem lesz holnap
Az atomháború után a sok torz csecsemő miatt megtiltják az emberek közötti nemi érintkezést. A gyerekeket művi megtermékenyítés útján hozzák világra. Az emberek élettársai meg tökéletesen megalkotott androidok lettek. A távoli jövőben egy fiú és egy lány talál egy könyvet, amelyben a szerelemről olvastak. Kipróbálják egymáson a testi érintkezést, de csalódnak benne. Így hát visszatérnek a megszokott androidukhoz.
Galaktika 44.            

2749. TORTSTENSSON, Sven :Időszámítás
Három űrhajóst lőnek fel az újonnan elkészült ionrakétával. A rakéta hírtelen egy ismeretlen technikai ok miatt a fény sebességére gyorsult fel. A váratlanul fellépő túlterhelést csak az egyik űrhajós éli túl, aki nagy nehezen visszatér a Földre. Rövid száguldása alatt odalent háromszáz év telt el. Elhalt a tudomány, megfogyatkozott a népesség. Pár, a középkori mintára szerveződött királyság tengődik a múlt romjain.
Galaktika 28.            

2750. TÓTH Béla :A fekete sugár
Egy pesti tudós a Duna medre alatt felépítette a fekete sugár elvén működő távcsövét, amellyel átláthatóvá tehető a Föld tömör kőzete. Bemutatja barátjának a készüléket, együtt tekintenek Budapest alatti mélységbe és a Föld túlsó oldalára.
A fekete sugár            

2751. TÓTH János :A lényeghegyezők
Egy légtisztító őre havazásra lesz figyelmes nyár közepén. A hóból egy óriási lény épül fel, aki elviszi az őrt egy ismeretlen helyre, majd vissza is hozza. Az őr jelenti a feletteseinek az esetet. A jelentés egyre jobban rövidül, amint magasabb poszton ülő bürokratákhoz kerül. Az állam elnöke már csak annyit értesül az esetből, hogy hó esett júliusban.
Vega 5.            

2752. TÓTH László :Egyedül
Az emberiség végleg elhagyja a Földet, amit távozásuk előtt tökéletesen helyreállítottak és eltűntettek minden emberi nyomot a felszínéről. Egy férfi és egy nő képtelen elszakadni a szülőbolygótól és itt marad. A távozók minden emléket törölnek a pár tudatából, akik ezután mint Ádám és Éva élik tovább életüket a paradicsomi Földön.
Android 2.            

2753. TÓTH László :Ellenprogram
USA rakétabázisai mellett fokozott ügynöki tevékenységet észlelnek. Az állítólagos kémek elfogására tett mindennemű érintkezés hatástalannak bizonyul. A történtek után az összes atomfejjel ellátott rakéta használhatatlanná vált. A honvédelmi miniszter sürgette a leszerelési tárgyalásokat. Egy csillagász holdnyi méretű úrhajóra lett figyelmes a Jupiter mellett, ami később elhagyta a Naprendszert.
Vega 3.            

2754. TÓTH Pál :Zápor
Magányosan élő öregasszonyhoz érkezik egy esőcsepp alakú földönkívüli szonda, amely minden tárgyat letapogat és az információt kisugározza az űrbe. Ténykedése miatt minden tárgy kipikkelyesedik és az öregasszony macskájával együtt meghal.
Galaktika 65.            

2755. TOUZALIN, Robert :Vizikutyák
Minden szülő álma egy tökéletes utód, amit a modern orvostudomány már meg tud adni a vagyonosoknak. A klónok egy idő után elvesztik életkedvüket, értelmetlennek találják életüket. Az üdülő vitorláskölcsönzőjében dolgozó egyetemista nem először találkozik öngyilkos klónokkal.
Galaktika 106.            

2756. TÓVÖLGYI Titusz :Az új világ (részlet)
Sziklai Zoltán, az üvegépítészet feltalálója hatalmas ünnepséget rendez szentendrei villájában, hogy megünnepelje századik házasságkötésének jubileumát. Az akkori, boldog világ viszonyai között ez eset nem is annyira kirívó.
A fekete sugár            

2757. TOWNES, Robert Sherman :Emmy problémája
Emmy egy hatalmas és bonyolult számítógép, amit a Katonai Tanszéken állították fel. Az egyik asszisztens felfigyel, hogy a gép gyermekdalokat énekelget magában. A számítógépet készítő egyik tudós badarságnak tartja az ifjú kolléga megfigyelését, de másnap ő is megdöbben a gép viselkedésén. A számítógép felmondja az egyszeregyet és a saját létezése fölött elmélkedik.
Galaktika 5.            

2758. TŐKE Péter Miklós :A fogadás
Három földi gyereket elragad egy földönkívüli szerkezet, hogy fogadásból megtudja, milyen hamar képesek kiszabadulni szorult helyzetükből. A feladat sikeres megoldása után a fiúk visszakerültek oda, ahonnan eltűntek.
A nyevigák            

2759. TŐKE Péter Miklós :A hős
A Föld távoli felderítője komoly dilemma előtt áll: mentse meg társait egy esetleges veszélytől, vagy repüljön haza az értékes rakománnyal megrakott űrhajóval. Mielőtt döntene, felzavarják ábrándozásából azt a kisfiút, akinek a fantáziájában létezik.
A nyevigák            

2760. TŐKE Péter Miklós :A meghiúsult kísérlet
A hóesésben haladó BKV busz, az utasok bosszúságára, egy megállónál sem áll meg. Teljes sebességgel halad tovább. Egy földönkívüli utazási iroda vitte haza turistáit egy másik dimenzióba. A buszon rekedt földi utasok emlékezetéből törlik a kalandot, csak az egyik fiúnak sikerül megőriznie az emlékezetét, de őt meg elkapja egy ellenőr.
A nyevigák            

2761. TŐKE Péter :A négyes
Mark Bratt piacra dobja legújabb négydimenziós tévészobáját. A nem éppen olcsó berendezés a valóság ezerféle tökéletes utánzatát képes produkálni, és volt külön improvizációs programja is. Az egyik technikus igazságérzetet programozott a gép vezérlőrendszerébe. A tévészobák sorra ítélik halálra és ölik meg felhasználóikat, akik harácsoló bankárok, háborúra uszító tábornokok, cselszövő politikusok voltak. Maga a feltaláló sem menekülhetett a gép igazságszolgáltatása elől.
Galaktika 27.            

2762. TŐKE Péter Miklós :A nyevigák
Két gyerek három földönkívülivel találkozik, akik bárminek fel tudják venni az alakját, ha előtte fogyasztottak belőle. A gyerekek hiába fotózzák le a festékkel összekent, egyébként láthatatlan űrhajót és a kóróvá átváltozott idegeneket, egy felnőtt sem ad hitelt bizonyítékaiknak.
A nyevigák            

2763. TŐKE Péter Miklós :A suszterbogár
Tizenéves fiú egy apró tárgyat figyel mikroszkópján, amikor az intelligens suszterbogarak lekicsinyítették saját méretükre és foglyul ejtették űrhajójukon. A fiúnak sikerül megszöknie és normális méretűre növekednie.
A nyevigák            

2764. TŐKE Péter Miklós :A tűzfal titka
Két gyerek egy láthatatlan lyukat talál egy padlás tűzfalában. Amint átbújnak rajta a saját világuk tükörvilágába kerülnek. Hírtelen menekülniük kell a padlásról és végül már nem tudják, hogy melyik világba menekültek.
A nyevigák            

2765. TŐKE Péter Miklós :Automatizmus óriásgombával
Megszokásból kezelt fordítógép nem kapcsolt be, így a két felderítő félreértelmezi az óriásgombák szándékát és meghiúsul a kapcsolatfelvétel.
A nyevigák            

2766. TŐKE Péter Miklós :Beszélő márványszobor
Két fiatal fiú egy új barlangot talál. A barlang túloldalán nagyon idegenül ható helyen találják magukat. Úgy érzik mintha egy óriási ásványgyűjteménybe kerültek volna. E mellett szól egy hatalmas rovar, egy még nagyobb csipesz és egy hozzá tartozó gigantikus kéz megjelenése is. Menekülésük közben a barlang mennyezete a fejükre omlik.
A nyevigák            

2767. TŐKE Péter Miklós :Bíborerdő
Az író állmában űrhajósként szolgál egy felderítőhajón. Egy nagy gravitációjú. furcsa bolygó ejti fogságba a hajót legénységével együtt. Hatalmas, kusza, bíborszínű erdő mélyén, erősen repedezett talajon, baktérium kinézetű lények között próbálják megjavítani a hajót. A bolygóról távolodva látják, hogy egy gigantikus emberi fejen voltak, ahol az erdő a hajszálak, a repedezett talaj a fejbőr és a lények valóban baktériumok voltak.
A nyevigák            

2768. TŐKE Péter Miklós :Cselefendi vagyok
Pár gyerek egy gödörbe esett rókát próbál kimenteni. Az egyikük lemászik a rókához a gödörbe, ahol a rókakinézetű földönkívüli meghipnotizálja. A fiú puszta akaraterejével és baráti közösségének segítségével legyőzi az idegen hipnózist.
A nyevigák            

2769. TŐKE Péter Miklós :Elveszett a kesztyűm
Több fiúnak is eltűnt a kesztyűje az otthoni nagytükör előtti polcról. Az egyikük kilesi azt a tükrincát, aki felelős a kesztyűk eltűnése miatt. A fiú visszaszerzi a hiányzó kesztyűket, de többet nem bújt ki a tükrinca a tükörből.
A nyevigák            

2770. TŐKE Péter Miklós :Fémvilág
A parkban játszó fiút egy fémsas elragadja egy olyan országba, ahol minden fémből van. Vasból vannak a fák, a gyümölcsök, az állatok, még az a lány is, akit a fiú kimentett egy fém, húsevő növény fogságából. A lány barátjának nem tetszett a fiú és jól a földhöz nyekkentette. A fiú erre felébredt délutáni szunyókálásából.
A nyevigák            

2771. TŐKE Péter Miklós :Idegen srác
Más dimenziókból érkező lények vigyázzák bolygónkat a Gonosz támadásaitól. A történet fiatal hőse összeismerkedik új osztálytársával, aki valójában ama bizonyos dimenzió küldötte és írtja a Gonosz rovarkinézetű segédeit. A fiú hihetetlen és rémisztő eseményeknek a szemtanúja lesz, amiket az átlagemberek nem is láthatnak. A vendég távozása után a fiú meglepetten tapasztalja, hogy új barátja kitörölt egy napot az életéből.
Az idő hídján            

2772. TŐKE Péter Miklós :Ipiapacs! Egy, kettő, három!
Bújócskát játszó kisfiú elrejtőzik egy elhagyatott házban, ahol időgépét javítja két ismeretlen. Távozásuk után a gyerek elhagyja az épületet és döbbenten tapasztalja, hogy egy teljes nap múlt el közben.
A nyevigák            

2773. TŐKE Péter Miklós :Kék arcú srác
Egy kisfiú összeismerkedik egy kék arcú, földönkívüli fiúval, aki turistaúton tartózkodik a Földön, méghozzá láthatatlanná tévő öltözékben. A földi fiú kölcsönkér egy ugyanilyen öltözéket az idegen fiútól és bejárja vele a környéket. Közösen sok hasznos és mulatságos dolgot fedeznek fel.
A nyevigák            

2774. TŐKE Péter Miklós :Libikóka-módszer
Egy gyerek beszélő krokodillal találkozik, aki valójában egy másik dimenzió lakója. A libikóka-módszer és a fiú segítségével a saját világába jut a hüllő kinézetű idegen. A fiú először tanácstalanul áll az ismeretlen környezetben, de aztán hamar feltalálja magát és megleli a hazafelé vezető utat.
A nyevigák            

2775. TŐKE Péter Miklós :Luna Park
A falusi Luna Parkban egy működő időgépre lesz figyelmes egy itt nyaraló fiú. A gép segítségével az őslények világába kerül, ahol Hany Istókkal is találkozik. Az utazás végeztével a fiú elszalad barátaiért, de mire visszajön velük, a gépnek és kezelőjének hűlt helyét találja.
A nyevigák            

2776. TŐKE Péter Miklós :Négyéltű szerkentyű
Egy pecázó fiú összeismerkedik a vízből kiemelkedő, négyéltű, önálló gondolkodásra képes robottal. Nagyfokú hiúságban szenvedő gép bejárja a fiúval az egész Univerzumot, más dimenziókat. Megtekintik a Föld mélyén lévő Gigatert, minden robotok ősét, aki a Föld leigázására készül. A fiú végül cselesen visszajuttatja magát a saját lakására, még mielőtt találkozna a robottal.
A nyevigák            

2777. TŐKE Péter Miklós :Pulóveres szaurusz
Egy pulóveres szaurusz a ködös, távoli régmúltba viszi a könyvét olvasó kisfiút. Ott kiderül, hogy a szauruszok gépek és egy elektronmérnököt tartanak fogva. A fiú kiszabadítja a mérnököt és együtt szöknek a saját korukba. Szerette volna megtudni a fiú, hogy egy pesti elektronmérnök mit keresett a Kréta-korban, de a férfi már elrobogott az első pesti gyorssal.
A nyevigák            

2778. TŐKE Péter :Repül a tó
A teljesen elszennyezett Föld egyik szennyvíztározójába egy meteorkő zuhan, belsejében egy idegen organizmussal. A lény megsebez egy bérgyilkost, aki eztán járványszerűen terjeszti az új kórt. A megfertőződött emberek nekilátnak környezetük megtisztításának és kitakarításának. A városi őrség rendellenesnek tekinti a takarító embereket és szabályos háború kerekedik a dologból. A szennyvíztároló mindent megtisztítva átrobog a városon, majd elindul a nagyvilágba.
Galaktika 55.            

2779. TŐKE Péter Miklós :Sárga bolygó
X - 157 vezette androidok észrevétlenül megközelítették a bennszülött lények által védett bázist. A védők energiaharangját megsemmisítette egy medúza alakú szörnyeteg. Ezt kihasználva az androidok megtámadják a védőket és véget ér egy fantáziadús számháború.
A nyevigák            

2780. TŐKE Péter :Személyiségvándorlás
Egy film története szerint egy nap az emberek lelkei egyik testből a másikba kezdtek vándorolni, csak rövid időt töltve az új testben. Két szerelmes kétségbeesetten próbál visszakerülni saját testébe, de próbálkozásuk reménytelen. A filmet néző férj marhaságnak tartja a történetet, annak ellenére, hogy a saját és feleségé személyisége is gyökeresen megváltoztak a hosszú házasság alatt.
X - magazin 1997.jan            

2781. TŐKE Péter Miklós :Szuperagy
Három gyerek betéved egy fantasztikus filmet forgató stáb díszletei közé. Eljátsszák, mintha megelevenednének a bábúk és a díszletek. Már komoly végkifejlet bontakozik ki a könnyű játékból, amikor megjelenik a rendező, és mindenkit elkerget.
A nyevigák            

2782. TŐKE Péter Miklós :Szuperszendvics
Egy fiú szuperszendvicset kap ajándékba barkácsoló nagybácsijától, ami hatására olyan mértékben felerősödik a pszi ereje, hogy játszi könnyedséggel megnyeri csapatának a focimeccset. Lelkiismerete miatt későbbiekben csak mint néző szól bele a meccsek menetébe.
A nyevigák            

2783. TŐKE Péter :Tévépárbaj
Valóságos médiaháború folyik a világ leghíresebb kommandós-parancsnoka és a világ leghíresebb tévériporternője között. Mikor egy hatalmas idegen test nyomakodik fel a Föld mélyéről, a két ellenfél épp a veszélyes zóna közepén esik egymásnak. A testből előlépő földönkívüliek szétválasztják a verekedőket, akik erre nagyon elszégyellték magukat.
Vámpírok és csillagok            

2784. TŐKE Péter Miklós :Zöld hó
Öccse kotyvasztotta vegyület miatt egy fiú zöldnek látja a havat, amelyből kiröppenő, apró robotrovarok elrepítik őt egy szokatlan helyre. Mintha a végtelenségig ismétlődő zöld üveglapok közé, egy önmagát másoló dimenzióba került volna. A robotrovarok visszarepítették a saját, megszokott környezetébe és hiába ígért fűt-fát öccsének, nem sikerült neki ismét összeállítania a vegyületet.
A nyevigák            

2785. TÖTTÖS Gábor :Vastenyér születik
Egy biológiatanár új növényt vesz észre a kopott játszótéren. A növény képes bárkit nyomtalanul eltűntetni és a tanár ki is használja ezt a képességet. Sorra tűnteti el a - szerinte - fölösleges embereket. Végül saját magát is elpusztítaná, de őt a virág nem bántja.
Galaktika 88.            

2786. TRAFFT, Shirley :A gömb
A kilencedik Hold-expedíció egy 12 cm sugarú és 300 kg súlyú fémgömböt talál az egyik kráterben. A gömbről semmit sem sikerül megtudniuk a tudósoknak, bár mindennel próbálkoztak. Háromszáz évvel megtalálása után a gömb nyomtalanul eltűnt. Az emberiség legnagyobb rejtélye szépen a feledésbe merült.
X-magazin 97/12.            

2787. TRENKA Csaba Gábor :A smaragdcsiszoló ébredése
A sok ezer év múlva született ember smaragdcsiszolásra adja a fejét. A smaragdokat a tavaszi holdtölte hajnalán, különleges rituálék és segédeszközök segítségével szerzi meg.
Az Univerzum örökösei            

2788. TRENKA Csaba Gábor :Galaktikus pornográfia
A jövőbeli Budapesten egy királyi erénycsősz hivatalos jelentést próbál írni Kálnok mérnök és egy Zora nevű fiatalkorú lány viselt dolgairól. A lány valójában egy idegen civilizáció küldötte, akinek a földi emberek szaporodási szokásait kell megfigyelnie. Az alapos és kimerítő kutatás után a lány a mérnökkel együtt visszatér bolygójára.
Ozirisz országa            

2789. TRENKA Csaba Gábor :Prekambriumi emlék
Egy hatalmas űrhajó száguld egyetlen utasával, aki egy ősrégi könyvet olvas. A könyvben egy város és népe behódol egy idegen hódítónak, aki mindenkit legyilkoltat. A pusztulást egyedül túlélő öregember egy régi papirusztekercset olvas, amely egy felhőkarcolókkal teletűzdelt városban élő fiatalember dolgairól mesél. A fiú egy száguldó űrhajó egyetlen utasáról olvas.
Csillaghajók            

2790. TSCHIRGI, Robert D. :Az elktrolit-egyensúly felborulásának egyedülálló esete istencsapással kapcsolatban
Szakértői értekezés arról, miként válhatott Lót felesége sóbálvánnyá, midőn visszatekintett a pusztuló Szodomára.
Galaktika 71.            

2791. TUBB, E. C. :J, mint Jeanne
Jeanne-nak visszatérő álma, hogy egy bezárt szobában áll mozdulatlanul és monoton zajt hallgat. Jeanne egy android, akivel szemben a gazdája mint nővel viselkedik. A gép alkalmazkodni próbál a feladathoz, de az túl megerőltető neki.
Galaktika 5.            

2792. TUCKER, Wilson :Az időfelvevő
Egy új technikának köszönhetően az elmúlt tizennégy óra eseményeit rögzíteni lehet egy különleges szerkezettel. A tévékamera kinézetű időgéppel fotókat lehet készíteni múltbeli időpontokról. A technikusnak egy gyilkosság miatt kell fotókat készítenie. Sikerül is lefotóznia a ravasz gyilkost, aki nem más, mint a nyomozást vezető rendőrhadnagy.
Harcjáték            

2793. TUPICIN, Jurij :I. Fantómia
Hatalmas sebességgel száguldó űrhajó fedélzetén megjelenik egy gömb az őrködő űrhajós előtt, amely emberi alakot próbál felvenni. Az űrhajós megijed és elmenekül az irányítófülkéből. A gömb eltűnése után a férfi biztosra veszi, hogy hallucinált. Lehetett volna idegen civilizáció kapcsolatfelvételre irányuló próbálkozás, ám az űrhajósok szerint nem ennyire bonyolult módon kezdenék.
Metagalaktika 2.            

2794. TUPICIN, Jurij :II. A vörös világ
A világ, ahonnan az előbbi novellában leírt kapcsolat-felvételi próbálkozást elindították, olyan lények, akik gondolataikkal tudnak tárgyakat alkotni, mozgatni. Szerintük az emberek termesztett szolga-lények, akik mögött bújnak meg a valódi intelligens lények. Elképzelhetetlennek tartják, hogy kézzel gyártott gépekkel ilyen magas technikai szintet lehessen elérni. Ez csakis gondolati úton valósítható meg.
Metagalaktika 2.            

2795. TUPICIN, Jurij :Napkelte
A csillagexpedíció űrhajóját egy tizenhárom éves gyermek vezeti vissza a Földre, mert apja útközben sugárbetegségben meghalt. A fiú úgy tudja, hogy apja csak alszik. Türelmesen várja apja ébredését, közben a földi gyermektáborban összeismerkedik egy kislánnyal, aki az édesanyját vesztette el.
A marslakók második inváziója            

2796. TURÁN Sándor :Különös hadviselés
A beudi hadsereg győzelmet aratott a kraplonok serege felett. Egy éjszaka beidomított egerek támadnak a beudi táborra és csak nagy nehezen szereznek macskákat ellenük. A macskákban kamerákat és rádiókat helyeztek el a kraplon kémek, így szerezve fontos információkat a beudi hadseregről. Miután a történtekről tudomást szerez a sereg tábornoka, nosztalgiával gondol vissza a régi szép időkre.
Vega 6.            

2797. TURÁN Sándor :Szembesítés
Horváth meghívja magához vendégségbe két régi barátját és azt az embert, akire a legjobban haragszik. Horváth megszerkesztett egy elektronikus pszichológust, ami az ember múltját, jelenét, jövőjét mutatja meg, nagy pontossággal. Horváth a gépbe ülteti haragosát, akinek nem tudja megbocsátani szerelme halálát. A gép könyörtelenül bemutatja a férfi minden ballépését és bűnét, amit másokkal szemben elkövetet. A férfi megöli Horváthot és elmenekül. A haldokló tudós elégedetten hal meg, sikerült bosszút állnia.
Gemma            

2798. TURÁN Sándor :Üzenet
Karsai pszichológushoz jár különös álmai miatt, de az orvos nem tud segíteni rajta. Az álmokból Karsai egy üzenetet kap, ami alapján talál egy dobozt. A doboz egy telepatikus lejátszó, amelyből megtudja, hogy ő egy másik bolygóról jött felderítők leszármazottja. Az álmok az őseinek az emlékképei. A pszichológus hitetlenkedve hallgatja a történteket. Pár nap múlva Karsai édesanyjával együtt nyomtalanul eltűnik.
Menekülés a Naprendszerből            

2799. TURÁN Sándor :Vágy
Zoltán egy öregedő francianyelv-tanár, magányosan él. Colette, a híres színésznő kiábrándultan szembesül a múló idő nyomaival. Egy ismeretlen erő összehozza a két magányos embert, akik egy csodálatos estét töltenek együtt. Egy kék arcú földönkívüli örömmel figyeli a két ember boldogságát.
Vega 2.            

2800. TURONE, Sergio :A kozmikus kompromisszum
A sok környezeti szennyezéstől a mikroorganizmusok emberméretűre növekedtek és magas intelligenciát kifejlesztve leigázták az emberiséget. Ezer évekkel később egy ember megtudja az agyonhallgatott igazságokat, de a makrobikus rendőrség kivégzi. A halott férfinek számos követője akad. A makróba vezetők egy nagy felháborodást kiváltó merényletet az emberek nyakába varnak és így végleg leszámolhatnak az emberi fajjal.
Metagalaktika 4.            

2801. TUTTLE, Lisa :A kőűrhajó
Egy nap az emberek egyazon álmot látnak, amiben egy romváros alatt bujkáló nép - az anasanik - segítséget és nyugalmat kérnek az emberiségtől. Régészek megtalálják az új mexikói sivatagban az álomban látott romvárost, az alatta élő emberekkel együtt. Pár év múlva egy új álmot látnak az emberek: őserdők mélyéről egy nép jön elő, segítséget és védelmet kérve az emberiségtől. Félő, hogy nemsokára földönkívüli menekültekkel telik meg a Föld.
Galaktika 108.            

2802. TYLER, Thomas A. (TAMÁS Attila, >> Thomas A. TYSON) :A pokol útja
Megtalálják a száz éve elveszett Prosperyt, fedélzetén egy férfit, aki testében hordozza a pokol fejedelmét. A lefagyasztott testet a Földre viszik. A Földön egyre többen fognak fegyvert a Keresztény Ifjak zsarnoksága ellen. Egy férfi csak fegyvert szeretne szerezni egy esetleges lázadáshoz, de helyette a végzetét találja. Neki kell megállítania a pokol Urát, mielőtt az megtudja nevét és ezáltal a Földre szabadítaná a pokol minden ivadékát.
Riválisok            

2803. TYLER, Thomas A. (TAMÁS Attila, >> Thomas A. TYSON) :Az ügynök rejtélye
Jacobs biztosítási ügynök három láthatatlanná váló kis lény segítségével ráveszi az embereket, hogy minél hamarabb biztosítást kössenek vele.
Aranypiramis            

2804. TYLER, Thomas A. (TAMÁS Attila, >> Thomas A. TYSON) :Felcserélt életek
A XXI. század végi dél-afrikai Interpol kirendeltségen dolgozó Hewett százados nem mindennapi bűnténnyel kerül szembe. A világ egyik legnagyobb bankkonzorcium elleni támadásban a világ leghírhedtebb bérgyilkosa a biztonságiak főnökasszony fiának klónozott testébe helyezi tudatát, hogy behatolva az épületbe megölje az igazgatótanács tagjait. Hewett egész Pretorián végigkergeti a bérgyilkost, aki lemenekül a város alatti csatornahálózatba. Itt élnek a Turkálóknak hívott genetikailag mutálódott emberek, akik simán elintézik a veszedelmes bérgyilkost.
A Holtak Galaxisa            

2805. TYLER, Thomas A. (TAMÁS Attila, >> Thomas A. TYSON)(Társszerző: Harrison Fawcett ) :A mágus, ki száz alakban élt (regényrészlet)
A Turáni Szövetség fennhatósága alá tartozó Swarm bolygó domonkos kolostorába érkezik Yasmin Katchikan, hogy eladja a magyarok évszázada elveszett koronájának egyik darabját. OPOS rajtaüt a kolostoron és egy fiatal szerzetes, meg a nő kivételével mindenkit megölnek. A turániak Yasmintól elveszik a Korona darabját, megkorbácsolják, majd a szerzetessel elrepülnek
Riválisok            

2806. TYSON, Thomas A.(TAMÁS Attila, >>Thomas A. TYLER) :A csata hőse
Az emberiség galaktikus harcot folytat egy idegen fajjal. A harcokban megsebesült Pansai-t a sebészrobotok több-kevesebb sikerrel helyrepofozzák. Ettől kezdve egyes parancsokat fordítva hajt végre. Egy támadás során Pansai az űrhajója vezérlőjébe kerülve hősiesen megtámadja a saját hadiflottáját.
Csillagrobbanás            

2807. TYSON, Thomas A.(TAMÁS Attila, >>Thomas A. TYLER) :A csata hőse... él
A földi haderők és a sers'mini Birodalom közötti csatában Pansai visszatér, mindenki legnagyobb bánatára. Jutalomból elküldik a Holdra, hagy találja meg a sers'mini-k titkos bázisát. A gyengeelméjű hős a Hold egyik elmeklinikája ápoltjaiból létrehozza saját kommandó egységét és lecsapnak az Állatkertre. Mind a földi titkosszolgálat, mind a sers'mini kémek értetlenül állnak Pansai tettei előtt. Az eset után már olyan megbízást osztanak rá, amit biztosan nem él túl.
Az idő kalózai            

2808. TYSON, Thomas A.(TAMÁS Attila, >>Thomas A. TYLER) :Az utolsó ítélet
Anspratt páter a XIII. században új papi rendet alapított, amelynek tagjai az Isteni Hit erejével szabályozzák a történelem menetét. A XXIII. században egy beavatott szerzetes ráébred saját mentális képességeire és elutazik a múltba teljesíteni kötelességét. Egy parasztfiú lélkét kell egy későbbi reinkarnációs ciklusba küldenie, hogy ott Michelangelo-ként megfesthesse minden idők legszebb oltárképét.
Feketecsuklyások            

2809. TYSON, Thomas A.(TAMÁS Attila, >>Thomas A. TYLER) :Út a pokolba
A Gonosz beleköltözött egy halandó testébe, de míg fel nem ébresztik, vagy meg nem hallja nevét, szunnyad hordozója lelke mélyén. Egy szervezet ifjú papjai megpróbálják elpusztítani a hordozó embert és ezzel felébresztik a Gonoszt. Elfoglal egy teherhajót és elindul egy közeli bolygóra, hogy megnyissa ott a Pokol Kapuját. Tervét keresztülhúzza egyik híve, aki évszázadokon keresztül készítette elő a Gonosz megjelenését, és aki az utolsó pillanatban elárulja mesterét.
A Jessa fátyla            


Összesen 95 találat

Ha valamelyik rekordban hibát találsz, kérlek írd meg, megadva a hibás rekord sorszámát és a hibát.

A levélíráshoz kattints erre a címre: gyorgyi.akos@axelero.hu