Keresési minta:U ___Típus: szerzo ___Illesztés: A minta elejétől
2810. UEDA :Akinari Kibitsu üstje
Két japán család közös megelégedettségére köt házasságot két fiatal, annak ellenére, hogy a szertartáson használatos üst kedvezőtlen jövőt jósol. Évek múltán a férj elhagyja feleségét egy kurtizán miatt, amire az asszony bosszúálló szelleme először a csábító nőt, majd a volt férjét emészti el.
Galaktika 64.            

2811. UEMURA Takasi :Időeltolódás fényes délben
A történet főszereplője büszke nemrég megjelent sci-fi könyvére. Kiszállásra megy abba a faluba, ahol oly sok évig dolgozott. Mindenkinek megmutatja a könyvét, de nem hiszik el neki, hogy ő a szerzője. Reggelre az író olyan világban ébred, ahol kéziratát még nem adták ki. Ebben az eldugott kis faluban megállt az idő, és a falu szellemisége nem tűri a változást.
Galaktika 59.            

2812. UJJ Gyula :A rádiumkirály (részlet)
Torday Zoltán író tizenöt évi távollét után visszatér Budapestre. A város teljesen átalakult az új energiaforrásnak köszönhetően. A felszínt teljesen elparkosították, minden más a föld alá került. A gyárak, a raktárak és a közlekedés.
A rádiumkirály            

2815. UMHAUSER Ferenc :(P)arányok
A részecskefizika legtehetségesebb ifjú kutatója megismerkedik egy punk énekesnővel és összeházasodnak. Az idő haladtával a nő dalai lágyulnak, a kutatót már nem csak az atomok világa érdekli. Felmerül benne a gondolat: hátha a Föld is csak egy parányi részecske egy másik dimenzióban.
X-magazin 97/1.            

2816. UMHAUSER Ferenc :A nagy érzés
Két fiatal egyből megutálja egymást és rögtön összeházasodnak. Eleinte minden ment a amga útján, de a gyerekek, a neveltetés ellenére jó útra tértek. Az elkeseredett szülők is hasonlóan kezdtek viselkedni, majd élményeiket kiadták egy könyvben. Legnagyobb bánatukra sikeres lett a könyv.
X-magazin 96/1.            

2817. UMHAUSER Ferenc :Csara
A távoli múltban egy különleges kisfiú születik valahol Közép-Amerikában. Istenek Szeszélyének nevezik el és megjósolják neki, hogy egy nap olyan maradandót fog alkotni, ami túléli népét is. Éhinség meg háborúk tizedelik a népet, míg a férfi fehér kövekből monumentélis ábrákat készít az őserdőben. Már csak ő népének utolsó tagja, amikor meghal. Évszázadokkal később egy repülő pilótái pillantják meg először a hatalmas ábrákat az őserdő mélyén.
X-magazin 97/10.            

2818. UMHAUSER Ferenc :Furcsa szerzet
A távoli agyongépesített jövőben, ahol mindenki robotok segítségével tud csak létezni, egy teljesen egészséges csecsemő születik. A gépek nem voltak ennyire mozgó újszülöttre beprogramozva, így a gyerek kiesett a manipulátor-karok közül a kövezetre és szörnyethalt.
X-magazin 96/1.            

2819. UMHAUSER Ferenc :Időkorrekció kis szépséghibával
A Természetvzeelmi Tanács elnökét leváltják, mert egy időkorrekció alatt egy neander-völgyi ember került a XX. századi svájc egyik országútjára. Egy orvos elüti az ősembert, akit hazavisz és megtanítja beszélni. A neander-völgyi híres lesz, de belefárad a XX. század őrültségeibe. Meghal, hogy visszatérhessen saját idejébe az övéi közé.
X-magazin 97/5.            

2820. UMHAUSER Ferenc :Káosz
Az ember a legnagyobb szálhámos: kitalálta Istent, hogy legyen aki megteremtse őt - Isten a legnagyobb szélhámos: megteremtette az embert, hogy legyen aki imádja őt.
X-magazin 97/1.            

2821. UMHAUSER Ferenc :Reinkarnáció
Egy ércrög nyugalmasan töltötte napjait a föld mélyén, míg ki nem bányászták és a Nagyember szobrába nem öntötték. Nagy ünnepség keretében felavatták a szobrot. Az idő múltával már leköpdösték a szobrot, majd le is döntötték. Az ércből egy új Nagyember szobrát készítették el, és kezdődött az egész procedúra előlről.
X-magazin 97/8.            

2822. USHER, Robin :Bevezetés a Valhallába
évezredfekkel később megtalálják a Frigyládát. A császári elit alakulat megpróbálja elpusztítani az isteni eredetű tárgyat. A ládáből előlépő szent egyetlen kézmozdulatával megsemmisíti az egész támadó alakulatot. Az alakulat parancsnoka nem enged, kiborgizálja a halottakat és folytatja a támadást.
Az Univerzum örökösei            

2823. USHER, Robin :Master Arms Practitioner
Él egy férfi a Galaxisban, aki ismer minden harcmodort és hatalmas fegyver arzenál áll a rendelkezésére. A megszokott semmittevését végzi a férfi, amikor megtámadja egy idegen lény megszállta harcosnő. Rövid, de igen heves harc alatt a M. A. P. legyőzi ellenfelét. A férfi valójában egy emberi aggyal irányított android. Ezt az agyat sikeresen elpusztítják a Feldúlók.
A Galaxis Császára            

2824. USHER, Robin :Special Angel Service
A történet főszereplője egy egyszerű hétköznapi ember, aki titokban a Világűri Tengerészgyalogság tagja, aminek feladata a Felforgatók hordáitól védeni a Földet. Egy különleges eljárással felnyitják a harmadik szemét, aminek révén isteni erőt kap. A Felforgatók elleni harcban csodálatosan tudja kamatoztatni ezt az erőt.
Ozirisz országa            

2825. USZOVA, Galina :Víz
Új betegség ütötte fel fejét az emberek között. A környezetükben előforduló sok szintetikus anyagtól halálos szomjúság támadja meg a betegeket. A betegségre egyetlen gyógyír a fahordóban tárolt forrásvíz.
Galaktika 56.            

2826. USZPENSZKIJ, Lev :A salmugra alma
Konopljov főkönyvelő kap egy nagyon ritka salmugra almát. A gyümölcs illata elfeledett emlékek egész láncolatát hozza elő a férfi elméjéből. Kideríti, hogy autóbaleset következtében kialakult amnéziája nem két hónapja, hanem két éve tart. Ezalatta két év alatt egy expedícióban vett részt, ami a Fülöp-szigeteken egy híresen ritka almafajta felkutatására indítottak. Az expadícióból csak ő tért vissza egyedül, s most oly sok idő múltán visszatér az elfeledett szigetre.
Galaktika 11.            


Összesen 15 találat

Ha valamelyik rekordban hibát találsz, kérlek írd meg, megadva a hibás rekord sorszámát és a hibát.

A levélíráshoz kattints erre a címre: gyorgyi.akos@axelero.hu