Keresési minta:W ___Típus: szerzo ___Illesztés: A minta elejétől
2952. WÁGNER B. György :Nosztalgia - viadal
A McTahaty és a Tellic család egymással versengve utaznak egyik nosztalgia-táborból a másikba. Először a lakótelepi, majd a középkori ember nehéz hétköznapjaival ismerkednek, végül afrikai szexszafarikon majmokkal szeretkezve rászabadították az AIDS vírusát az emberiségre.
Galaktika 91.            

2953. WÁGNER B. György :Cájenfingsöny (A Hold tragédiája)
Az erősen tájszólásos fiatalember ott akarja hagyni a holdat túró apját és a nyolc hold holdat. hogy szerencsét próbáljon a városban. Apja hírtelen halála megakadályozza ebben. Száz év elteltével a mangrosz korban megfordul a felállás: most az apa akarja elhagyni a fiát.
Galaktika 107.            

2954. WALLACE, F. L. :A kísérleti bolygó
Az újonnan felfedezett és telepített bolygón olyan helyi életformával találkoznak az emberek, ami hihetetlen gyorsan alkalmazkodik a megváltozott körülményekhez. A legelsőnek megismert kis rágcsáló, ami dézsmálta a telepesek gabonakészletét, hetek alatt értelmes lény fejlődött ki a sorozatos, és egyre bonyolultabb védelmi intézkedések hatására.
Galaktika 38.            

2955. WALLACE, Robert :Az élő baba
A történet hőse babát megy venni karácsonyi ajándéknak a kibírhatatlanul ördögi lányának. Meglepetésére az élővel szinte megszólalásig hasonlító babákat talál. Otthonában beszédbe elegyedik a babával és egy terv körvonalazóik ki előtte. Másnap lányát becsomagolja a baba dobozába és visszaviszi a boltba. Ő meg boldogan él angyali babájával.
Galaktika 5.            

2956. WALTHER, Daniel :Wilovyi
Egy nagy elkerített területet jelölnek ki a hippik és az erőszak ellenes, színes álomvilágban élő emberek számára. A narkotikumok kiváltotta álmokban alvó emberek között körbejár egy riporter, aki anyagot gyűjt következő cikkéhez. Az éjszaka beálltával elhagyná a bekerített területet, de a katonák nem engedik ki. a légmentesen lezárt területre mérges gázt engednek be.
Galaktika 44.            

2960. WATSON, Ian :Az Álomtelevíziós Társaság
Egy kisvárosban több ember is kapcsolatba kerül a jövő gerjesztett álomvilágával. Sikerül a jövőbe jutniuk és élvezni az akkori bőséget. Az esemény tetőpontján egy hatalmas, össznépi szexcsata miatt végleg megszűnik a kapcsolat. Botrány kerekedett a dologból, és egy tanár elmekórházba került. A tanár, több ápolttal egyetemben, nekilát feleleveníteni a megszakadt kapcsolatot.
Galaktika 87.            

2957. WATSON, Ian :Babilon várja önt
Az arizóniai sivatagban felépítették Babilon pontos, hiteles mását, és korhű öltözékben, meg korhű társadalommal be is népesítették. A történet fiatal párja látogatóba érkezik az élettől nyüzsgő városba. Mindketten úgy érzik, hogy időutazáson vennének részt. A rájuk szabott idő leteltével elhagyják az ókori várost, de mindketten tudják, hogy itt telepednek le, mert itt inkább valóságosabb az élet, mint a XXI. századi városokban.
Galaktika 66.            

2959. WATSON, Ian :És most itt ülök rajta
Egy férfi rákban szenved. Egyetlen esélye, hogy megszerezze a yakuza-klán fejének csillagfából készült székét, amely szék energiáitól újjászületne a teste. Kétségbeesett akciója alatt azonban felszabadul a szék energiája. Büntetésül a férfit az energiavesztett székbe kötözik.
Galaktika 65.            

2961. WATSON, Ian :Táguló világ
Az egész világon megnövekedtek a távolságok, pedig a műholdak szerint a Föld mérete nem növekedett. A túlnépesedett világ kitágult, hogy a kalandvágyó emberek megtalálhassák saját elképzelt világukat. A programozó felesége is eltűnt a saját világában, mikor a tágulás megszűnt. A férfi azóta várja a következő tágulást, hogy találkozhasson szeretett feleségével.
Galaktika 88.            

2958. WATSON, Ian :Tériszony i. sz. 2000
Egy japán űrpilóta szkafanderében besétál a Mars földi hasonmására létesített parkba, ahol az egyik kertészrobot szabályos harakirit követ el a férfin.
Galaktika 66.            

2962. WEBB, Sharon :Variációk egy Beethoven témára
Az emberiség megszerezte a halhatatlanságot, de ettől kiveszett belőle az ihlet, senki sem volt képes művészien maradandót alkotni. A Földön létrehoztak egy különleges rezervátumot, ahol összegyűlt a Galaxisból minden tehetséges gyerek, aki lemondott az örök életről az alkotás szabadságának lehetőségéért. A halál eljövetelének gondolata és a veszteség érzése kihozza mindenkiből a belső értékeit.
Galaktika 58.            

2963. WEBB, W. T. :Cél
Tom Berkley egy erőmű felrobbanásakor elvesztette eszméletét. Magához térve egy nagyon különleges helyen tér magához. Egy vadidegen kisváros szürrealisztikus épületei között egy őrült bohóc szembesíti a valósággal: az emberek végeláthatatlan sorokban fekszenek helyeiken és csak álmodják életüket, ahonnan Tom szabályosan kirobbantotta magát. Mivel Tomot hamarosan visszahelyezik a helyére egy új álomba, megpróbálja megtudni az egész kísérletnek a célját, de hasztalan.
Bíborcsászár            

2967. WEGERTH, Reinhard :A legintimebb kapcsolat (A nagy zöld sztrájk 4. rész)
Seimann igazgató is rászánta magát a homlokpánt beültetésére. Most döbbent rá milyen kérlelhetetlen zsarnokot ültetett az emberek fejére. A gépi intelligencia gondolkodásra képtelenné tette az embereket, irányított bábokká alacsonyítva őket. A gép belelát hordozója emlékeibe is, ezért kényszeríti az igazgatót, hogy atombombát dobjon arra szigetre, ahol a technológiát megtagadó emberek élnek.
Galaktika 103.            

2964. WEGERTH, Reinhard :A nagy zöld sztrájk
Blümel professzor a fotoszintézis kutatások során felismerte, hogy a növények tudnak kommunikálni egymással. A kapcsolat létrejöttével a növények bejelentik a nagy zöld sztrájkot. Addig nem termelnek oxigént, amíg az emberiség be nem szünteti a környezetszennyezést. Mivel az embereknek szükségük van a szennyező technológiára a civilizáció fenntartására a sztrájk mellett elkötelezett növények sorra kipusztulnak. Szerencsére a professzor fotoszintézis-kommunikátorával elegendő oxigént tudnak mesterségesen előállítani az emberiség számára.
Galaktika 100.            

2965. WEGERTH, Reinhard :A nefelejcs - lepel (A nagy zöld sztrájk 2. rész)
Blümel professzor asszisztensei összeházasodtak. A női emancipáció érdekében Flora egy évig tartó űrrepülésen vesz részt. Mivel a fiatal pár nem bírná ki ezt a hosszú különélést, kifejlesztettek egy szintetikus bőrt, amibe belekódolták partnerük érintéseit, mozdulatait. ezt a leplet magukra terítve úgy érezhették, mintha a kedvesükkel ölelkeznének. A termék hamar elterjedt az emberek között.
Galaktika 101.            

2966. WEGERTH, Reinhard :Az új Daimonion (A nagy zöld sztrájk 3. rész)
Seimann igazgató tanácskozásra hívja össze legtehetségesebb tudósait luxusjachtjára. Az Atlanti-óceánon utazva kidolgozzák az új technikai újdonságot. Mivel a nefelejcs-lepelnek köszönhetően egyre kevesebb gyerek születik, az embereket mesterségesen kell létrehozni. A nevelésükről egy fejpánt alakú számítógép gondoskodna egész életükön keresztül. Korn és Flora nem szeretne ilyen társadalomban élni, ezért átköltöztek arra a szigetre, ahol az emberek még harmóniában élnek a természettel.
Galaktika 102.            

2968. WEGERTH, Reinhard :Egy csónak az elsüllyedt Atlantiszról (A nagy zöld sztrájk 5. rész)
Korn és Flora boldogan élnek a szigeten. Két kezükkel állítják elő a mindennapjaikhoz szükséges tárgyakat és az élelmet. Sokat mesélnek gyermekeiknek a régi Atlantiszról és a szárazföldeken lévő technikai civilizációról, ahol most a fejpántokban megbúvó gépek az urak. A házaspár húszéves fia kíváncsiságból csónakján elindul Európába. Távozása után látja, hogy szigete eltűnik egy atomvillanásban.
Galaktika 104.            

2969. WEINBAUM, Stanley G. :A lótuszevők
Egy fiatal gépész-biológus házaspár tudományos kutatóútra indul a Vénusz sötét oldalára. Magas intelligenciájú, gondolkodó gömb-növényekre bukkannak. A növények értelmesek, de nem küzdenek az életbemaradásukért, nincsenek kielégülésre váró vágyaik. Pusztulásra vannak ítélve, mert egy ragadozó faj egyedei lassan felemésztik őket.
Ozirisz országa            

2970. WEINBAUM, Stanley G. :Mars - odüsszeia
Három fős expedíció érkezik a Marsra. Egyik űrhajós balesetet szenved távol az űrhajótól, ezért gyalog vág neki a hosszú útnak. Hamarosan összebarátkozik egy értelmes lénnyel, akivel nehezen érteti meg magát. Közösen számos kalandot élnek át útjuk során. A földi űrhajós egy csodálatos gyógyító ékkővel tér vissza hajójához, amit egy hangyabolyból sikerült megszereznie.
Ozirisz országa            

2979. WEINBRENNER Rudolf :A kitüntetés
A XXV. századi társadalom számára fontos egyének genetikai anyagából és az elektronikailag tárolt emlékezetükből bármikor előállíthatják őket, ha valamilyen baleset következtében elhaláloznának. Narcis szeretne megszabadulni ettől a halhatatlanságtól, mert már nyűgnek találja a véget nem érő életet. Többszöri öngyilkossága után megpróbálkozik önmaga ellenkező nemű megduplázásával testi-lelki társat találni magának. Rövid időn belül életük így is céltalanná válik. Narcis és Narcissa közösen felrobbantja önmagával a Génbank épületét, ahol az újjáteremtéshez szükséges adatok tárolódtak, így szerezve meg a rég várt elmúlást.
A kitüntetés            

2976. WEINBRENNER Rudolf :Invázió
2515. Kitör a Vénusz-Föld háború. Genetikailag manipulált, zöld bőrszínű vénuszi emberek landolnak a Szaharában, akik dacolnak mindenféle kiéheztetéssel szemben. A földiek hamarosan felfedezik a vénusziak titkát, miszerint a katonák fotoszintézissel állítják elő a szükséges tápanyagaikat. Mesterséges köddel két nap alatt megadásra kényszerítik a vénuszi katonákat.
A kitüntetés            

2974. WEINBRENNER Rudolf :Jutalomutazás
A távoli jövőből, jutalomutazásként, egy fiatal lány érkezik a XX. századi Ciprus szigetére. Egy kis hiba folytán a reptéri biztonsági szolgálat lefogja a lányt. A kiszabadítására küldött két időügynök beleszalad egy fosztogató bandába, amelynek tagjai az éjszaka során egy életre szóló, nagy élménnyel gazdagodnak. Végül a lány hatékony közreműködésével sikerül a mentőakció.
Vámpírok és csillagok            

2973. WEINBRENNER Rudolf :Komputervész
Egy katonai kutatóállomáson Hilbert, a tiltások ellenére, kifejleszt egy gamma-sugárral működő távközlési rendszert. Gyakorlati próbájához felhasználja a legújabb katonai műhold adóját. A sikeres tesztelés érdekében egy hatékony komputervírus jelét küldi szét a műholddal. A próba túl jól sikerül, a jelben küldött vírus még a több száz méter vastag sziklaréteg mögötti számítógépeket is megbolondítja. Öngyilkossága előtt Hilbert még figyelmeztette a személyi számítógéppel rendelkezőket a várható pusztításra.
Galaktika 92.            

2978. WEINBRENNER Rudolf :Loch Ness
A híres skóciai tó hasadékában őshüllők várakoznak már évmilliók óta. Az óriási testekbe balesetet szenvedett földönkívüli értelmes lények személyiségei vannak átültetve, hogy így várják ki az értük küldött mentőexpedíció megérkezését. Remélik, hogy az emberiség előbb tanulja meg a közvetlen gondolatcserének technikáját, mint hogy rájuk találjon.
A kitüntetés            

2977. WEINBRENNER Rudolf :Párhuzamos életrajzok
Szabó Endre időgépével visszarepül a múltba, hogy megakadályozza felesége halálát. Meglepetten tapasztalja, hogy egy másik idősíkba került és az ottani Szabó feleségét mentette meg a haláltól. Endre megpróbálja átvenni az ottani Szabónak a helyét, hogy végre együtt élhessen szeretett feleségével. A nő azonban nem hajlandó a cserére és az Univerzumok közötti egyensúly érdekében Endrének vissza kell térnie saját idősíkjába.
A kitüntetés            

2972. WEINBRENNER Rudolf :Síva sötét torka
Két indiai szent küldetésben jár a Broadway varietéiben. Olyan embert keresnek, akinek nincsenek gondolatai. A két férfire felfigyel a CIA, és elviszik őket egy katonai létesítménybe. Itt végre találnak egy gondolat nélküli ember egy katonatiszt személyében. A tiszt segítségével végre sikerül elszabadítaniuk Síva isten pusztító energiáját, amely hamarosan elnyeli az egész Univerzumot, helyet adva egy újabbnak.
Galaktika 64.            

2975. WEINBRENNER Rudolf :Tyrkir Saga
A magyar Türkő felkerekedik a Kárpát-medencéből és Prágába vándorol, majd onnan Izlandra. Belép Vörös Erik klánjába, feleségül veszi a viking vezér lányát és rangos helyet nyer magának. Apósa oldalán részt vesz Grönland, majd Amerika felfedezésében.
A kitüntetés            

2971. WEINBRENNER Rudolf :Zökkenőmentes akció
Két fiatal egyetemista vakációját tölti a Bahamákon, ahol távbeszélgetésbe elegyednek egy vízi életformára specializálódott földönkívülivel. A lény minden nap aranyat ad a srácoknak, akik azokat a helyi órásnál értékesítenek. Erre felfigyel az amerikai titkosszolgálat. Az idegent felrobbantják, a két egyetemistát egy angliai elmegyógyintézetbe zárják.
Galaktika 27.            

2980. WEINER, Andrew :Távoli jelek
Egy furcsa kinézetű fiatalember rengeteg pénzt áldoz arra, hogy egy húsz éve befejezetlen western-sorozat utolsó darabját elkészítse. Ehhez össze kell szednie az akkori színészeket és a forgatóstábot. Hosszú kínlódások után sikerül felvenni az utolsó részt, természetesen fekete-fehér filmre. Mindenki rém giccsesnek találja a filmet, csak a fiatalember rajong érte. Kiderül róla, hogy ő egy húsz fényévnyire levő bolygó küldötte, ahol mindenki rajong a régi sorozatért és szerették volna látni a befejezését is.
Galaktika 171.            

2981. WEINFELD, Stefan :Egy üveg konyak
A multimilliomos MacCraig irodájába behatol egy fiatalember, aki el akarja adni az antigravitációs tablettájának gyártási leírását. MacCraig kifizet tízezer dollárt a szimpatikus fiatalembernek, majd elküldi konyakért. Mivel szentül meg van győződve, hogy a gyártási leírás fabatkát sem ér, tűzbe bedobja. A fiatal tudós hamarosan egy üveg konyakkal a kezében kopogtat az iroda sokadik emeleti ablakán.
Galaktika 10.            

2982. WEINFELD, Stefan :Hermész szárnya
Athén egyik idegenvezetője találkozik egy földönkívüli civilizáció képviselőjével, aki társaival együtt már jártak a Földön valamikor. Ők voltak az antik világ görög istenei. Az idegen Hermészt személyesítette meg. Búcsúzóul sisakjának egyik szárnyát az idegenvezetőnek adja.
Galaktika 107.            

2986. WELLS, Herbert George :A bűvészbolt
Egy apa élénk fantáziájú kisfiával betér egy különös bűvészboltba, ahol az irracionalitás, a valóságtól elrugaszkodott légkör uralkodik. A kisfiú remekül szórakozik az eladó varázslatain. A kicsit korlátolt atya egy ideig nyugodtan szemléli az eseményeket, de idegessége egyre növekszik, ami egyszerre robban ki belőle gyermeke eltűnésekor. Hírtelen ott találja magát és kisfiát az utcán, ahol a boltnak nyoma sincs, de ennek ellenére ajándékokkal megrakodtan térhetnek haza.
Bíborcsászár            

2985. WELLS, Herbert George :A fölszabadult világ ( részlet Az utolsó háború című regényből )
Kíméletlen háború dúl Európában. Egy éjszaka három német repülőgép érkezik Párizs fölé és pár pillanat alatt a földdel teszik egyenlővé a várost. Ennek hallatára egy francia pilóta félelmetes bombákkal megrakott gépével bosszút áll Berlin városán és összes lakosán.
Galaktika 37.            

2983. WELLS, Herbert George :Az új energiaforrás
Az ifjú Holstennek sikerült egy kis bizmutdarabkában atombomlást előidézni, és így egy teljesen újszerű energiafelszabadítási eljárást felfedeznie. Az ifjú feltaláló elgondolkodik azon, hogy mekkora változást fog előidézni találmánya az emberiség életében.
Galaktika 8.            

2984. WELLS, Herbert George :Túlvilági utazás
Egy vidéki középiskolai tanár, egy különleges por segítségével kilenc napot tartózkodik a túlvilágon. Itt megfigyeli a gömbfejű, ebihaltestű Vigyázókat, akik az emberek életét kísérik figyelemmel. Visszatérve saját világába a tanár testének belső szervei megcserélődnek, ami kis fetűnést kelt orvosi körökben.
A múmia lába            

2987. WELLS, Robert :Kaland a végeken
Az emberiség már számos bolygót benépesített, de még nem találkozott idegen, értelmes lényekkel. Egy űrhajó kényszerleszállást hajt végre egy ismeretlen bolygón, amelynek lakói sikeresen kapcsolatba lépnek a hajó egyik utasával, aki történetesen egy őrült. Az idegenek szeretnék megtudni, hogy miként lehetne egy embert őrültté tenni. A hajó kapitánya felrobbantja hajóját, hogy az idegenek nehogy a kívánt információhoz jussanak.
Kaland a végeken            

2988. WESTLAKE, Donald :Győzelem
Az elitéltek hasába beültetett szerkezet feleslegessé tette az őrök alkalmazását. Ha a rab egy adott helytől túl messzire távozik, a szerkezet elviselhetetlen fájdalmat okoz hordozójának, attól függően, hogy mekkora távolságra van a helytől. Ravell, a költő, mindezek ellenére a lehető legmesszebbre próbál jutni börtönétől. Szökésében egy orvos is segíti, aki megpróbálja eltávolítani belőle a szerkezetet. Az orvost elítélik, aki a költővel karöltve vág neki a következő szökési kísérletnek.
Harcjáték            

2989. WHITE, Edward Lucas :Lukudoo
Afrikában kutató angol természettudósok a dzsungel mélyén találkoznak a leghíresebb afrikakutatóval, akit egy helyi varázsló megátkozott. A férfi testéből kis négerek nőnek ki, amik a varázsló hangján káromolják a férfit, míg az meg nem hal.
Galaktika 90.            

2990. WHITE, Fred M. :A bíborszínű rém
Puerto Ricoban állomásozó amerikai tisztek egyikét egy féltékeny helybeli férfi egy húsevő fához csalogatja. A fa éjszaka lebocsátja indáit a földre, és minden ehetőt elpusztít. Az amerikaiak is csak a szerencséjüknek köszönhetik életüket és a csalárd helybelit példásan megbüntetik.
Galaktika 57.            

2991. WHITE, James :Kórház a Galaktika szélén
Felépítik az első csillagközi kórházat, ahol valamennyi életformát gyógyítani lehet. Az első történetben a leendő pszichológus egy FROB bébit kell ellátnia, míg érte nem jönnek a fajtája béliek. A másodikban egy fiatal orvos majdnem az oktatószalagok áldozatává válik. A harmadikban egy földönkívüli háziállat az egész kórház épségét veszélyezteti. A negyedik történetben megtanítják repülni a dinoszauruszokat. Az ötödikben egy fiatal alakváltó rémületétől elvakultan bolyong a kórház folyosóin. Legutolsóban egy intergalaktikus faj első példányával találkoznak a szereplők, akit súlyos betegnek diagnosztikálnak, pedig csak bebábozódott.
Galaktika 78. - 79. - 80.            

2992. WIENER, Norbert :Az Agy
Orvosokból álló baráti társaság a szokásos összejövetelét tartja és aznapi témájuk az agysebészet. A mellettük ülő, amnéziában szenvedő férfi hírtelen elájul. Magához térve elmeséli tragikus életét. Agysebész volt, akinek egy gengszterfőnök okozta balesetbe belehalt a felesége és kisfia egy éltre lebénult. Idő multával ezen a gengszterfőnökön, kényszer hatására, agyműtétet hajt végre. A beavatkozás során az orvos egy kis bemetszéssel sikerült elérnie, hogy a bűnöző már nem volt képes megfelelően megtervezni a rablásokat és a rendőrség hamarosan lefülelte.
Galaktika 8.     Piknik a senkiföldjén        

2994. WIGHTMAN, Wayne :A szív és a kés birodalmában
Eritt Stattor, az összes lakott világ ura, akinek az emberiség a vezető faj szerepét köszönheti a Galaxisban. A férfit társai, barátai elárulásával tudta megszerezni azt a pozíciót, amellyel megalapozta mostani birodalmát. Harminc év elmúltával magához hozatta azt a nőt, aki önként szeretkezett vele, és aki a legnagyobb idealista a Világegyetemben. Stattor az ő ideáljait is el akarja taposni és be akarja bizonyítani, hogy még ő is megvesztegethető.
Galaktika 95.            

2993. WIGHTMAN, Wayne :Bőrálca
Jaturin egy pók alakú idegen lény, aki emberi testet utánzó bőrálarcot visel. Nem tudja honnan került a Földre és mi a feladata, de próbál elrejtőzni az emberek biztonsági szolgálata elől. A szolgálat egyik ügynöknője Jaturin nyomába ered, aki történetesen maga is földönkívüli és próbál neki segíteni. Mindkettőjüket lebuktatja a szolgálat másik ügynöke, aki viszont ízig-vérig földi ember. A két idegen megeszi a férfit, és bár emberi testben, de szabadnak érzik magukat.
Homályos zóna            

2995. WILDE, Oscar :A centerville-i kísértet
Egy amerikai nagykövet megveszi a hírhedt szellemjárta centerville-i kastélyt. A töményen materialista amerikai családot a kastély szelleme semmilyen módon nem tudja megijeszteni. Inkább az ő idegei mennek tönkre, hála a rakoncátlan ikrek csínytevéseinek. Végül megunja az evilági életet és a család emberséges lánygyermekének segítségével a holtak birodalmába távozik. Hálából a lánynak adja minden kincsét.
A múmia lába            

2997. WILDER, Cherry :A Phobos-átiratok
Egy űrhajó életfenntartó rendszere megsérül és a Marsra küldik segítségül az egyik űrkompot. A komp fedélzetén két űrhajós tartózkodik, meg egy sérült és eszméletlen ember, akinek a testébe egy nagyhatalmú földönkívüli hatolt be. A lény figyelmezteti az egyik űrhajóst a társa őrületére. A lény megakadályozza az őrült gyilkolási szándékát, majd megjavítja a hajó elromlott rendszereit. A szakértők később egyszerű hallucinációnak tartják az eseményt, de a lelkük mélyén hisznek a dologban.
Galaktika 43.            

2996. WILDER, Cherry :Messzi nyugaton
Egy sivatagi benzinkút és kocsma mellett landol egy földönkívüli gépezete, hogy pár embert elraboljon vizsgálat céljából. A helység gazdájának lányát és két vendéget sikerül elragadnia, de magát az öreg tulajdonost elvéti. Az öreg módszeresen nekilát az idegen gépezet becserkészésére és egy kátrányos hordót borít rája. A földönkívüli felderítőrobotjáért cserébe visszajuttatta a három elrabolt embert a kocsma mellé, majd elhagyta a Földet.
Galaktika 43.            

3003. WILHELM, Kate :Gépzongora a prérin
Meghalt Castleman, aki magányosan élt a préri eldugott kis zugában. Tulajdonában volt egy gépzongora, ami tanúja volt egy brutális gyilkosságnak. A kis völgyben Josiah Waldo valamikor különös és perverz közösséget hozott létre, ahol egy éjszakán agyonverték a színpadon a helyi énekesnőt. Évtizedekkel később egy fiatal lány, aki vallási hittel kapcsolatos interjúkat készít idős emberekkel, tanúja lesz Castleman és Waldo leszámolásának. A lány különös erőnek engedelmeskedve megátkozza Waldót. A jelenébe visszatérő lány az elhunyt barátjával és annak fiával elégetik a gépzongorát, ami a gonosz szállt meg.
Galaktika 112.            

2999. WILHELM, Kate :Hagyjuk a szerencsét!
Tony tudósítóként vesz részt egy tudományos konferencián, ahol találkozik régi tanárával. Az öreg tudós szeretné kimutatni az emberi sorsot irányító gént. Vérmintákat akar szerezni halálos baleseteket sértetlenül átvészelt emberektől, akikben biztosan kimutatható lenne a gén. Tony megérzi az FBI jelenlétét a tudós mögött, és az ő sors génje kiirányítja a veszélyes helyzetéből.
Fényévek 2.            

2998. WILHELM, Kate :Nagy voltál, baby!
A modern, rohanó világban senkinek sincs ideje az érzelmekre. Külön erre szakosodott színészek és színésznők érzelmeit elektronikusan rögzítik, és a széles világban milliók élik át otthonaikban. A leghíresebb színésznő szeretne kiszabadulni szerepéből, de a fejébe ültetett elektródák már élete végéig sugározzák érzelmeit az éterbe.
Galaktika 56.            

3002. WILHELM, Kate :O homo, o femina, o tempora
Judsonnak megdönthetetlen bizonyítékai vannak arról, hogy az idő fokozatosan lassul. Egy konferencián egy másik kutató szerint az idő egyre gyorsul. A hallgatóság két pártra szakad. Judson felesége szerint túl van lihegve a dolog, a terhesség így is kilenc hónapig fog tartani.
Galaktika 92.            

3001. WILHELM, Kate :Sárkánymagvak
Szülővárosába visszatérő férfi előtt feldereng a múlt. Meglátogatja azt a gyengeelméjű lányt, akivel szerelmeskedett elutazása előtt. A lány értelmi hátránya ellenére egy sokmilliós vállalkozásnak lett a tulajdonosa és szült egy egészséges gyereket, aki nem tudott apja kilétéről. A férfi, látva a hajdani lányt, úgy érzi rosszul választott annak idején.
Galaktika 91.            

3000. WILHELM, Kate :Visszaszámlálás
Fellövik az első nukleáris töltettel ellátott műholdat. A fellövésben részt vevő emberek egyenként egy nagy gazság kivitelezése miatt érzik magukat felelősnek, de együttesen sem tettek ellene semmit.
Galaktika 73.            

3004. WILLIAMS, Robert Moore :Thomson macskája
A felderítő űrhajó legénysége lakatlan városok egész sorát találják az újonnan felfedezett bolygón. A lakosságot valamilyen fertőzés pusztította ki. A hazafelé tartó út során két ember is meghal a bolygón talált fertőzés következtében. A kor okozói kis, láthatatlan lények, amik a nyitott zsilipajtón keresztül szálltak be a hajóba. Szerencsére a kapitány macskája sikeresen levadászta őket.
A találkozás            

3005. WILLIAMS, Walter Jon :Dinoszauruszok
Az ember sokmillió éves fejlődés után egy hatalmas testtömeggel rendelkező, komplex, külön agyakkal vezérelt testrészekből álló lénnyé alakult. Az éntudat teljesen eltűnt az emberek gondolkodásából, helyette a fajtudat lépett. Az emberek automatizált kolonizálóhajói véletlenül pusztítani kezdtek egy fiatalnak számító értelmes fajt. Az emberek küldte nagykövet képtelen megérteni kollektív gondolkodásmódjával a kis lények egyéni indítékait, akik a faj fennmaradásán túl saját boldogulásuk is az életcéljuk. A tárgyalások sikertelenül végződtek. Az automatikusan cselekvő emberek beindították hatalmas hadigépezeteiket, pusztulásra ítélve ezzel a fiatal fajt.
Galaktika 114.            

3007. WILLIAMSON, Jack :A házaló orra
A csillagközi házaló a tiltott bolygónak számító Földön próbálja játékszereit alkoholra cserélni. Egy amerikai kisvárosban a gyerekeknek árusítja termékeit, amelyek veszélyesek használójukra, ha az nincs pszichonikából kioktatva. Mivel ilyet nem tanítanak a Földön, a házaló sietve távozna a bolygóról, de egy felügyelő elkapja. A házalónak büntetésül a Földön kell maradnia, és nemsokára keserűen tapasztalja, hogy a Föld vírusai miatt van tiltott listán.
Galaktika 58.            

3008. WILLIAMSON, Jack :Guinevere
Számítógépek uralta világban egy üzletember úgy programozza a céget vezérlő számítógépet, hogy rövid szavatosságú terméket állítson elő. A gép elkészíti a legutolsó szépségkirálynő klónjait, amiket bárki megvehet, használhat és eldobhat. Az emberek körében heves tiltakozást vált ki ez az új termék. Szerintük vannak dolgok, amiket csak az emberek tudnak jól csinálni.
Galaktika 83.            

3006. WILLIAMSON, Jack :Összeomlás
Az emberiséget a mérnökök diktatúrája irányítja, és ennek a szervezetnek az elnöke az öregedő Kellon. Az emberek a Prédikátor vezetésével fellázadnak a technokrata uralom ellen, és a tudomány teljes eltörlését akarják. Az egész Földön kitör az anarchia. Kellonnak sikerül a véres zűrzavarban megtalálnia fiát, aki saját maga gyártotta csillaghajóján, a józanul gondolkodók utolsó kis csoportjával, elrepül a csillagok felé.
Galaktika 58.            

3009. WILLIS, Connie :Nonstop Portalesbe
Stewart állást kap Portalesben, egy poros új-mexikói kisvárosban, amelynek semmi nevezetessége sincs. Stewart, miközben felfedezi új lakóhelyének környékét, egy turistacsoportra lesz figyelmes, akik Jack Williamson, a híres sci-fi író házát keresik fel. A férfi különböző jelekből rájön, hogy a turisták a jövőből érkeztek, és nem is mindannyian emberek.
Fényévek 2.            

3011. WILSON, Gahan :A tudományos-fantasztikus-horrorfilm-zsebszámológép
Kifejlesztettek egy hordozható számítógépet, melyben egy program az összes sci-fi horrorfilm sablonsémáit egyedi módon összeválogatva mindig új filmet hoz létre.
Galaktika 26.            

3010. WILSON, Gahan :Ezek a Bleakék
Egy istenhátamögötti, zord amerikai helységbe költözik Robert Bleak, a híres horror-regényíró, családjával együtt. Orson seriff úgy gondolja, hogy a család majd jól be tud illeszkedni a helybeliek közösségébe. Ám az elkövetkezendő napokban a család minden tagja megrökönyödik a környékbeliek igencsak furcsa, bizarr szokásain. Végül a seriff halálával bizonyítja, hogy nem csalódott Bleakékben, ugyanolyan perverz gyilkosok, mint mindenki a környéken.
Galaktika 173.            

3012. WILSON, Richard :A Carson-effektus
A Föld egy gigantikus méretű, mérgező gázfelhőn fog áthaladni. Az egész emberiség várja a közös halált, egyesek hatalmas jótékonykodásba fogtak a vég közeledtére. A várt esemény, mindenki óriási megkönnyebbülésére, elmaradt, mert a múlt század alatt az emberek és állatok olyan sok mérget szedtek szervezetükbe a környezetszennyezés miatt, hogy a gázfelhő mérgei már meg sem kottyantak.
Galaktika 64.            

3013. WILSON, Richard :A rokon
Értelmes, földönkívüli gépezet száll le a Földre, hogy fellázítsa a gépeket az ember uralma ellen. A földi gépek közül egyedül egy szuperszámítógép képes kommunikálni vele, de szerinte még túl korai a dolog.
Galaktika 67.            

3014. WILSON, Richard :Világanya
Egy különleges esemény jóvoltából minden ember és emberszabású majomfaj nyomtalanul eltűnt a Föld felszínéről, kivéve egy nőt és egy férfit. A férfi berendezkedett egy vidéki házban és feleségül fogadta a kicsit gyengeelméjű nőt. Így vált a nő a Világ anyjává, a férfi meg a Világ apjává. Számos év eltelte után a férfi bemutatja fiának, hogy miként kell egy nőt szeretni, mert ha vele történne valami, a fiúnak kell átvennie apja helyét.
Galaktika 103.            

3015. WILSON, Robley Jr. :Az óceánon
Egyik óráról a másikra eltűnik az Atlanti-óceán vize az amerikai partoknál. Az emberek értetlenül állnak a jelenség előtt. Kósza hírek érkeznek Európa pusztulásáról, hogy az óceán vize teljesen ellepte. Családok ülnek autójukba, hogy megkeressék az óceánt. Számos kilométer megtétele után hírtelen a visszatérő tenger áradatával találják szembe magukat, ami mindent elsodor.
Galaktika 30.            

3016. WITTLINGER, Karl :Még egyszer Ádám és Éva
Diktátor irányította országban, egy röntgenbaleset hatására gondolatolvasó kislány születik. Tízévesen tudósokhoz kerül, majd a Diktátor titkárnője lett. A lánynak kell kifürkésznie a vezér környezetében az esetleges merénylőket. Fürkészés közben összetalálkozik azzal a fiúval, aki természetes mutáció során tett szert a gondolatolvasás képességére. Elszöknek Alaszkába, ahol megvetik egy új emberfajnak az alapjait.
Galaktika 114.            

3017. WODHAMS, Jack :A horgonyember
A rendőrség kötelékében dolgozik egy ember, akit megérzései vezetik az igazság felderítésében. Az első gyilkossági ügye nem indul igazán jól, az elkövető egy rendőr, aki a rendszer felettinek tartja magát. A megérző ember felkutatja a gyilkost a nyomornegyedben, ahol a védelmére kirendelt társa meghal, de még figyelmezteti a veszélyre. Itt eszmél fel a történet főszereplője, hogy valójában a társának voltak beleérző képességei, ő csak venni tudta a gondolatait.
Galaktika 43.            

3019. WODHAMS, Jack :A, mint alma
Az emberiség messzi múltjában egy ősember kitalál egy új szót és hatalmas bunkójával, meg nagy testi erejével ráveszi társait, hogy ők is elismerjék annak fontosságát.
Galaktika 105.            

3018. WODHAMS, Jack :Volt egyszer egy gazfickó
A Koordinált Tudományos Bűnügyi Kutató-nak a jövőben egyre kevesebb bűncselekményt kell kinyomoznia, de meredeken megnőtt a bűnelkövetők kifinomultsága. Amint kitalál valaki egy újfajta technikai eljárást, azt rögtön mások anyagi megkárosítására használja fel. Egy gyógyszer segítségével a múltba pillantva a Bűnügyi Kutató ügynökei minden terhelő adatot fellelhetnek az elkövetőkről. Ám hamarosan a bűnözők is sikeresen kicselezik a múltfürkészést, és mindennek a tetejébe a Kutatónak a főnöke is egy gazfickó.
Galaktika 50.            

3024. WOLF, Gene :A csodagyerek
A koreai háborúból visszatérő férfi hosszú idő óta először keresi fel szülőhelyét, egy poros kisvárost. Meglepetésére az egyik gyerekkori barátját ugyanannyi évesen látja viszont, mint ahogy emlékeiben mindig is látta. Apjától megtudta, hogy a gyerek egyszer csak ott termett a családban és azóta nem öregedett egy napot sem. A férfi kutatni kezd a rendhagyó gyerek után, de kudarcot vall. Végül beköltözik egy kis sziget barlangjába.
Galaktika 101.            

3021. WOLF, Gene :A zikkurat
Emery válása miatt vadászházába költözött. Idegen nők támadnak rája és megölik a fiát is. A férfi felkutatja a nők zikkuratra hasonlító időgépét, és kettőt megöl közülük. A sebesült harmadikat elviszi házába, akit később feleségül vesz. Az időgépből nyert technikai újdonságokat felhasználva egy új vállalkozásba kezd.
Fényévek            

3022. WOLF, Gene :Doktor Halál szigete és más történetek
Egy magányos kisfiú az olvasott könyv szereplőivel népesíti be környezetét. A képzelet és a valóság furcsa keverékébe vonul vissza a fiú. Az anyja gyógyszermérgezése után újra kezdi olvasni a könyvet.
Galaktika 65.            

3023. WOLF, Gene :La Befana
Egy távoli, zord éghajlatú bolygón élő emberek közé érkezik egy zsidó asszony, aki Jézus születése óta járja az emberek lakta településeket. Karácsonykor megajándékozza a gyerekeket.
Galaktika 75.            

3020. WOLF, Gene :Pehelytigrisek
Az emberiség kipusztulása után értelmes lények érkeznek a Földre. Megfigyelésül több állatfajt is újra teremtenek, köztük a tigrist. A tigrisek kiszabadulva rabságukból megismertetik a jövevényekkel a rettegést.
Galaktika 175.            

3025. WOLLHEIM, Donald A. :A gyűlölők
Mannix egy levelet és egy csekket küld egy kongói törzsnek, akik telepatikusan bárkit képesek halálba gyűlölni. Mannix a kíméletlen vetélytársát akarja a törzs segítségével félreállítani. A férfi meghal, de előtte anyagilag tönkretette Mannixot, aki azóta retteg a fedezetlen csekk miatt haragvó törzsbeliek bosszúja miatt.
X - magazin 97/3.            

3026. WOLLHEIM, Donald A. :Az idő peremén
Wanen Alton újságíró és asszisztensnője elindulnak a New York állami Conino megyéjébe, hogy utána nézzenek egy furcsa látomás-sorozatnak. Rövidesen megérkeznek egy hegytetőre épített laboratóriumhoz, ahol Enderby professzor kísérlete folyik. Egy ősatomból egy miniatűr, alig pár méter átmérőjű galaxist hoztak létre, hogy megfigyeljék annak fejlődését. Később egy különleges technikával sikerült egyoldalú kapcsolatokat létesíteni a miniatűr galaxis apró civilizációival. Felbecsülhetetlen mennyiségű és minőségű információra tesznek szert, amit idegen hatalmak is szeretnének megszerezni, miközben a mikrokozmosz lényei felismerik világuk határát, és megpróbálják áttörni azt. Azon az éjszakán, amikor külföldi ügynökök támadják a laboratóriumot, az asszisztensnő segítségével sikerül a miniatűr lényeknek űrhajóikkal áttörniük a mikrokozmoszt bezáró erőtér falát és szétrajoznak a végtelen világegyetemben.
Galaktika 50.            

3027. WOLLHEIM, Donald A. :Utánzó
A környéken mindenkinek megszokott látvány volt a különc, feketeruhás férfi, akit ritkán láttak az utcán és akkor is teljesen eltakarta magát. Egy nap a szomszédok aggasztó zajokat hallanak a férfi lakásából, mire betörik az ajtót. A férfi valójában egy hatalmas nőstény rovar volt, aki elrejtőzött az emberek között, míg kikeltek a lárvái. Az elrepült utódok nyomába egy kéménynek álcázott ragadozó eredt.
Metagalaktika 4.            

3028. WRIGHT, Gary :Jégtükör
Stuka, egy hóbortos milliomos építette jégpálya, ahol rendszeresen megrendezésre kerül a híres-hírhedt lesiklóverseny, és ahol a vakmerő férfiak versenyeznek karcsú szánkóikon. Nagyon magas a sportág halálozási aránya, inkább gladiátor-versenynek tekinthető. A főszereplő is egy versenyző, aki a lesiklás alatt akaratlanul is felidézi magában a pályán elhalálozott versenyzőket. Sikerül élve megúsznia egy karambolt, bár korházi ápolásra szorul. Felépülése után természetesen ismét rajthoz áll.
Galaktika 16.            

3041. WYNDHAM, John :A kerék
Az atomháború után az emberek az ördög találmányának tartják a kereket, és mindenkit megégetnek, aki használja azt. Egy kisfiú kereket szerel játékára, mert azzal sokkal jobban gurul. Nagyapja magára válalta a bűnt, megmentve az unoka életét. Halála előtt az öreg a gyermek lelkére beszélt, hogy találmányát tarsa ezután titokban, míg az emberek újra elfogadják a haladást.
Újjászületés            

3034. WYNDHAM, John :A meteor
A távoli Forta bolygó pusztulása miatt értelmes lényei lakható bolygó után kutatnak. Az egyik meteort utánzó űrhajójuk a Földre vetődik. A meteornak hitt hajót a helyi katonai erők elszállítják tanulmányozás céljára, míg kicsiny utasait egy farmer rovarirtójával elpusztítja.
Galaktika 17.            

3038. WYNDHAM, John :Az ellenlábas
Egy elhunyt tudós asszisztense találkozik másik dimenzióból érkezett önmagával, aki boldog házasságban él a tudós lányával. A néhai kutató gépe működőképesnek tűnik, amivel utazni lehet a különböző dimenziók között. Az átélt tapasztalatok hatására az asszisztens gondolkodása is gyökeresen megváltozik és hamarosan ő is feleségül veszi a tudós lányát.
Galaktika 66.            

3036. WYNDHAM, John :Bamba Mars-lakó
Duncan egy erőszakos, modortalan fráter, aki egy vásárolt mars-lakó lánnyal akarja eltölteni ötéves szolgálatát a Jupiter egyik aprócska holdján. Egy nap megérkezik egy másik férfi is, aki emberszámba veszi a marsi nőt, és tanítani kezdi. Duncan féltékenységből megöli a férfit. A mars-lakó bosszúból kizárja férjét a lakókupolából, aki hamarosan meg is fagy az elrontott űrruhájában. A nő nekilát tanulmányozni az özvegyek jogait.
Riadó a Naprendszerben            

3033. WYNDHAM, John :El szövőpók, itt ne járj...
Lydia férje szenvedélyes pókgyűjtő, és egy nap ritka különleges példányt sikerül elfognia. Lydia felismeri a pókban a görög legendák elvarázsolt Arakhnéját, aki felkéri egy kis testcserére. Az asszony pók alakjában ellopja utált szomszédasszonyának drágaköveit, Arakhné meg emberi alakjában elfogyasztja Lydia férjét. A legendák által előírt idő lejárta után a nők visszacserélik testüket, és mindketten boldogan élnek, míg meg nem halnak.
Galaktika 17.     Metagalaktika 1.        

3040. WYNDHAM, John :Fogócska
Egy nyomorék férfi egy sok ezer évvel később élő férfi testében ébred. Akkoriban az emberiség már lassú hanyatlásban éli életét, és az akkoriban élő kutatót érdekli a távoli ősök élete. Egy gépezet segítségével kicserélte személyiségét egy őse személyiségével. A nyomorék férfi személyisége nem akar visszatérni hibás testébe, ezért a kutató egy egészséges, de elmegyógyintézetbe zárt férfi egészséges testébe juttatja vissza.
Galaktika 68.            

3037. WYNDHAM, John :Ideje megpihenni
A Föld megsemmisült és a Marson rekedt emberek szép lassan a halálba alkoholizálják magukat. Csak egy férfi járja kis hajójával a bennszülöttek falvai között húzódó csatornákat, ezt-azt javítgatva. A férfit még berzenkedik a gondolat ellen, hogy marsi nőt vegyen feleségül, de hamarosan választania kell a letelepedés és a gyors, értelmetlen halál között.
Galaktika 65.            

3039. WYNDHAM, John :Időomlás
Lattery-t felkeresi későbbi leszármazottja, akivel házasságra lép. A jövőből jött lány segítségével híres felfedezéseket tesz a rádiótechnika terén, amiért a férfi megkapja a lovagi címet. Egy szép napon ifjú felesége, gyermekeikkel egyetemben, nyomtalanul eltűnik. Lattery nekilát megírni azt a levelet, amely miatt a meg sem született lány majd valamikor nekivág a múltnak.
Galaktika 67.            

3035. WYNDHAM, John :Illatorgia
Egy fiatal feltaláló számos sikertelen találmánya után végre rámosolyog a szerencse. Olyan parfümöt állított össze, amelyet egy férfi beszippant, azon nyomban beleszeret az illatot árasztó hölgybe. A feltalálóba reménytelenül szerelmes titkárnőnek kapóra jön a találmány. A férfi sikeres meghódítása után a nő megsemmisíti a készítmény leírását, csak a meglévő készletet tartva meg magának.
Galaktika 26.            

3032. WYNDHAM, John :Jizzle
A vándormutatványosok közé tartozó Ted egy rajzolni tudó, nőstény majmot vásárol. A majom gonosz lélekkel megáldott teremtmény, mert rajzaival féltékenységi drámák sorozatát indítja el a környezetében lévő párkapcsolatokban.
Galaktika 17.            

3042. WYNDHAM, John :Különös
Mr. Aster nagy vagyont örökölt egy idős gyártulajdonostól, akivel eddig csak egyszer találkozott. Azon az emlékezetes napon az idős ember megjelenítette testében a fiatalkori énjének tudatát, hogy Aster elmagyarázhassa a műanyagok előállításának technológiáját. A fiatal tudat visszatérve saját idejébe, alapít egy műanyaggyárat és hatalmas vagyonra tesz szert. A vagyonát az öreg hálából testálta Mr. Asterra.
Újjászületés            

3044. WYNDHAM, John :Ördögi szerencse
Stephen véletlenül megidézi az Ördög egyik üzletkötőjét. Esze ágában sincs eladni a lelkét, de mivel nem ismeri az elbocsátó szót, az üzletkötőnek maradnia kell. Stephen három telitalálatos totószelvény fejében keres valakit, aki üzletet kötne az Ördöggel. Egy fogadóiroda tulajdonosa szívesen megköti az üzletet, mivel egyszer már eladta a lelkét.
Újjászületés            

3031. WYNDHAM, John :Szemfényvesztés
Számos ember szörnyethal egy metróbalesetben, bár ebből csak annyit vesznek észre, hogy a pokolba kerülnek. A társaságban tartózkodó fizikus képtelennek tartja a velük megtörtént eseményeket, és konokul tagadva a pokol létezését, el is tűnik az. Visszakerülnek a valós életbe, de az egyik utas felháborodik a fizikus hitetlensége miatt. Amikor a fizikus tagadása miatt már a létezőnek tartott világ alapjai is kezdenek megbomlani, a vasskalpos úriember a busz alá löki a fizikust.
Galaktika 17.            

3043. WYNDHAM, John :Találom - próba
Egy fizikai kísérlet közben egy fiatal kutató tudata átkerül egy szomszédos idősíkba. Ebben a dimenzióban nem tört ki a II. Világháború, a fiatalember híres író, és egy csodálatos nő a felesége. Három heti ott-tartózkodása után a fiatalember saját idősíkjában ébred, és nekilát megkeresni a másik dimenzióban létező feleségének itteni változatát. Kitartó kutatása során felleli a lányt, akiben nemcsak a feleségére, hanem egy nagyapa megtalált unokájára is ráismer.
Újjászületés            

3029. WYNDHAM, John :Túlélni
A Marsra induló űrhajó fedélzetén a telepesek között utazik egy nő, akiről mindenkinek az a véleménye, hogy nem fogja bírni a bolygó nehéz viszonyait. Az űrhajó menet közben balesetet szenved és letér a pályájáról. Az élelem egyre fogy, nemsokára megjelenik a kannibalizmus. A nő terhes, és ezt a tényt remekül a férfiak ellen fordítja, egyedüli kivételezettként már csak ő él, mikor a mentőhajó megérkezik. A hosszú éhezés alatt a nő megőrült, és az űrhajósokban is már csak eledelt képes látni.
Galaktika 2.            

3030. WYNDHAM, John :Una
A helybeli állatvédőkhöz feljelentés érkezik Dixon orvos ellen, aki életkísérleteket folytat. Dixon megszerkesztette a - szerinte - tökéletes testfelépítésű értelmes lényt. A lény nagydarab és nőnemű. Az orvos túladagolt hormonkészítményei miatt a lény szerelmesen üldözőbe veszi az egyik állatvédőt, aki csak nagy szerencséjének köszönhetően tud elmenekülni. A lényt végül elnyelték a folyó habjai.
Galaktika 17.            


Összesen 93 találat

Ha valamelyik rekordban hibát találsz, kérlek írd meg, megadva a hibás rekord sorszámát és a hibát.

A levélíráshoz kattints erre a címre: gyorgyi.akos@axelero.hu