Keresési minta:Y ___Típus: szerzo ___Illesztés: A minta elejétől
3045. YARBO, Chelsea Quinn :Egy elmeháborodott elme gyónása
Egy kolostor mélyén haldoklik Patkány fráter, az elmeháborodott. Régebben gyógyszerész volt Amalfiban. A pestisjárvány alatt egy ferences rendi pap tanácsát megfogadva túlélte a döghalált, de a nép emiatt az ördög cimborájának tartva megkövezte a férfi családját. A gyógyszerész azóta megrögzötten pusztítja a patkányokat, mert őrültnek tartott elgondolása szerint, az állat férgeinek férgei terjesztik a döghalált.
Galaktika 173.            

3046. YOUNG, Robert F. :Szeptemberi nap
Denby, akit még hús-vér tanárnő tanított, a régi idők emlékére vesz egy android tanítónőt. Felesége és kisfia vegyes érzelmekkel fogadja az új szerzeményt. Az android-tanárnő keményen megkritizálja a szórakoztatóipar alacsony színvonalú produkcióit és kikel a fogyasztói szemléletű oktatás degradáló hatása miatt. A család kidobja az androidot, mire Denby a géppel tart, és közösen nekilátnak valódi virslit árusítani az utcasarkon.
Csillagűzött szerető            

3047. YOUNG, W. Hilton :A választás
Williams fényképezőgéppel és magnóval fölszerelkezve ellátogat a nem is távoli jövőbe. Visszatérve nem emlékszik semmire, a magnószalag üres, és egy fényképet sem készített. Annyira emlékszik csak, hogy miután mindent megmutattak neki, választhatott: akar emlékezni az egészre, vagy sem.
Galaktika 1.            


Összesen 3 találat

Ha valamelyik rekordban hibát találsz, kérlek írd meg, megadva a hibás rekord sorszámát és a hibát.

A levélíráshoz kattints erre a címre: gyorgyi.akos@axelero.hu